Slaget om Norge

Bring 'em on.
La Rosenborg komme.
22.oktober kommer til å bli et vendepunkt i norsk fotball samtidig som det er datoen for den største, viktigste og mest interessante fotballkampen som kanskje er spilt på norsk jord i dette århundret.
Brann - Rosenborg på Brann Stadion vil ikke bare være den kampen som avgjør hvor Tippeligaens gullmedaljer skal havne. Kampen vil også være den merkesteinen som forhåpentligvis  markerer et skifte i fotballhhegemoniet i Norge. Endelig dras det ut av bartebyen og plasseres der det hører hjemme. På Brann Stadion.
Slik er scenariet vi ønsker oss.
Mot alt dette står tradisjonen, intrigene, mangelen på vinnerkultur, alt som har kjennetegnet Brann i snart 50 år. I år skal dette begraves og en ny tid begynne. Nå finnes det ikke lenger unnskyldninger. 
Opdal - Dahl - Bjarnason - Sigurdsson - Hanstveit - Gashi - Andresen - Bakke - Vaagan Moen - Winters - Sæternes med Thorbjørnsen - Knudsen - Bjørnsson - Haugen - Miller - Helstad og Memelli på benken.
Dette er trolig laget som løper ut på Nadderud neste mandag.

Det finnes utrolig nok bare ett svar igjen å kreve av Per Ove Ludvigsen som har gjort en formidabel jobb som innkjøper. Spørsmålet han må besvare og som vil krone verket hans med Brann, den ene eller den andre veien, er dette:

Er Mons Ivar Mjelde en god nok trener til å trene dette laget? Brann har ikke villet gi Mjelde ny kontrakt ennå. Er Per Ove i tenkeboksen eller er det bare teknikaliteter som skal på plass.

Det hadde vært hyggelig nå å skulle spilt mot Grasshoppers i stedet for å snuble pinlig mot Åtvidaberg.

Det hadde vært hyggelig nå å ha cruiset inn ledelsen mot Lillestrøm i stedet for å forsøke å vinne på bortebane.

Helge Haugen er veiet og funnet at han er for pasningssvak, Zavrl er vraket, Erik Huseklepp er i skyggenes dahl i øyeblikket, det samme er Martin Knudsen med tanke på startelleveren og Charlie Miller er på vippen.

Den samme prosessen må Per Ove Ludvigsen kjøre på Mons Ivar Mjelde. Hadde vi blitt spurt ville vi gitt ham kontrakt allerede denne uken for å få all støy ut av veien. Ja, han gjør feil. Men, han er stor nok til å innrømme dem og til å lytte på andre. Han opptrer langsiktig og er en figur som passer merkevaren Brann. Brann fremstår som profesjonelle og folk koser seg på kampene.  

Gi Mons'en kontrakt. Og så rydder vi Stadion, gjør unna pliktløpene i mellom og venter på gigantmøte 22.oktober. 
Slaget om Norge, verken mer eller mindre.

 

Én kommentar

Rune

01.sep.2006 kl.15:58

"Nå må ikke Bergen ta av" osv osv... Tror den som har tatt mest av er mr.Færevåg. Tror ikke vi trenger å snakke om århundrets kamp den 22oktober. Det kan like godt skje at Brann eller Rosenborg elller bittelillestrøm allerede er seriemester da. Det skal bare en liten kollaps til før vi er hektet av til den tid. Vi har fått fire nye spillere i sommer. Tror ikke vi skal forvente at det avgjør gullkampen. Det er like åpent om gullet som det var før Gashi og Bakke kom.

Skriv en ny kommentar

hits