Det brenner i Brann

Det umulige var i ferd med å skje. Sportsklubben Brann i Bergen var i ferd med å fullføre en sesong uten noen skandaler, bråk eller annen utenomsportslig slitasje.

Utad har det vært rosenrødt. En tilsynelatende sterk ledertroika i direktør Bjørn Dahl, sportsdirektør Per Ove Ludvigsen og trener Mons Ivar Mjelde har klart å gjøre styret uvesentlig. Og det er vanligvis fra styret tøvet har kommet. Ting har i år tilsynelatende gått på skinner.

Det eneste tegnet vi har sett på at ting ikke var som de skulle være, er prestasjonene i høst.

Laget har ikke vært til å kjenne igjen fra det som sprudlet i vår. Den fatale kampen på Briskeby Gressbane på Hamar var ikke et hendelig uhell som Martin Andresen og Mons Ivar Mjelde ville ha oss til å tro. Det var begynnelsen til slutten. Under overflaten ulmet det. Og den flaue E-cup innsatsen bar ytterligere bud om hva som skulle komme.

Sesongen ble fullført og sølvmedaljene hentet før det smalt og det skal Brann ha honnør for. Nå står man igjen uten to av sine viktige spillere og uten sportsdirektør. Spillere kritiserer treneren offentlig og man slåss på treningen. Brann er kastet ut i et uvisse som kan bli ødeleggende.

 

Men det kan også bli utviklende. To aldrende skotter som ikke blir raskere eller sterkere enn de er nå, kan erstattes med friskere bein. En sportsdirektør kan være på plass i god tid før overgangsvinduet åpner igjen. Per Ove Ludvigsen har vært en viktig del av den stabiliseringsprosessen som Brann har vært igjennom. Ikke ett sekund tror vi at den eneste grunnen til avgangen hans er at Brann bare fikk sølv. I det langsiktige perspektivet han selv har vært med å trekke opp, vet han at Brann er akkurat der en kunne forvente å være om en lykkes. Blant Norges beste lag. Og er en først der over tid vil tilfeldigheter - først og fremst - avgjøre om det blir gull eller sølv.

 

Per Ove Ludvigsens svakheter som sportsdirektør i Brann har først og fremst vært måten han har taklet media på. Der er han like dårlig som han er god til å speide spillere. Medietrykket rundt Brann er formidabelt. Det kan fort bli mye både for en selv og omgivelsene hvis en ikke har talent for det eller misliker fokus på seg.

 

Brann trenger en mann som i tillegg til å ha kunnskap om hva som skal til for å vinne, må kunne behandle sutrete selvopptatte mennesker som ofte finnes i prestasjonsgrupper og ikke minst, må vedkommende kunne agere med autoritet i det nasjonale medielyset. Som Jan Åge Fjørtoft og Erik Soler. Eller Rune Bratseth gjør det. Men Kjetil Siem viste at han trenger ikke ha vært tidligere fotballspiller..

 

.Hvem mener du bør bli Per Ove Ludvigsens etterfølger? Bruk kommentarplassen

 

 

9 kommentarer

Arild

02.nov.2006 kl.16:01

Er dette en jobbsøknad, Henrik?

Henrik Færevåg

02.nov.2006 kl.16:25

Jeg ville muligens klart medietrykket, men jeg kan ikke påstå at jeg vet hva Brann trenger for å bli et vinnerlag og jeg er talentløs når det gjelder å takle sutrete, selvopptatte guttunger. Så svaret er nei. Jeg mangler to av de viktigste kvalifikasjonene.

Rodney King

02.nov.2006 kl.20:39

Høgmo bør hentes. Han er kompetent, friskmeldt og en dyktig organisator. Dessuten har han de kontaktene som er nødvendig for å kunne sørge for at klubben til enhver tid er oppdatert i spillermarkedet.

Åge

02.nov.2006 kl.20:50

Få inn en LOKALKJENT mann med sans for landsdelens UNGE talenter. En som gidder å dra til Askøy, Sotra og Karmøy eller Florø og stå og fryse sammen med 3-4 tilskuere for å finne lokale talenter i aldersgruppen 15-17 år.

Brann er i ferd med å få en gammel spillerstall med ustablie folk fra elle verdenshjørner. Mannen må også ha visjoner og arbeide for å forbedre de elendige treningsforholdene. Brann trenger minst en ekstra gressbane, undervarme og plastduk på treningsfeltet og en visjon om at klubben blir gjeldfri og eneeier over stadion innen 2020.

Walther

02.nov.2006 kl.20:51

sats på lokale krefter ihvertfall.

Hva med Kenneth Storvik eller en fra kretsen som kjenner alle talentene i distriktet?

Øystein

02.nov.2006 kl.23:28

Det første navnet som eg tenker på er Nils Johan Semb. Eg tror han har de egenskapene som skal til for å fylle Peddiens fotspor, og at han har god innsikt i fotball både nasjonalt og internasjonalt er det ingen tvil om. Tror også han passer bedre som sportsdirektør enn som trener. Ellers tror eg Brann etterhvert er blitt så profesjonelle aat de kommer til å finne en etterfølger ganske snart og at den personen kommer til å gjøre en gos jobb.
Mitt håp er å at Brann skal ta gull i 2008.Eg tror heller ikke vi klarer det før den tid p.g.a at Brann må bygge et mer stabilt kollektiv først. Men kor godt hadde det ikke vært å vinne gullet samme år som klubben feirer 100 år.Det hadde vært nydelig det:)

Kim

03.nov.2006 kl.01:03

Syns det er dumt at Peddien slutter. Men det r tydelig at det har noe med Mjelde å gjøre. Har vært spekulert i dette. Man skal ikke tro alt man hører, men jeg kan umulig tenke meg at det er sølvet som gjør at han slutter. Håper det kommer en god erstatter, for nå trenger temperaturen å senkes en del grader i Brann skal det bli noe å juble for neste sesong...

Alexander Bendiksen

03.nov.2006 kl.12:39

Tore P.

Lyderhund

03.nov.2006 kl.14:45

Som Arild påpekte kan kommentaren din minne om en kamuflert jobbsøknad. Du er jo ikke helt ukjent i kretsene, med fortid som leder for sporten i TV2 og svært ivrig golfspiller.

Brann er viktig for mange, ikke bare for bergensere, men for hele fotball-Norge. Hva er en sesong uten litt brann i rosenes leir?
For oss eksilbergensere er Brann svært viktig for vår identitet. Når det er fotballsesong er du garantert et godt samtaleemne med dine sambygdinger. Jeg bor i ytterområdene av RBK-land, selv om det tilhører Nordland fylke. PÅ Helgeland har man hang til RBK og ikke til B/G. Identitetsmessig blir det litt feil for meg, som har Brann.
Heldigvis er mine to håpefulle også bitt av Brann-basillen, som de eneste på skolen. Det får de da også høre i tide og utide, men de er stolt av sitt opphav.
Når Brann-skuten havarerer som i høst, kan det bli noen tunge dager for poden på 10 år, hvis kompiser utelukkende heier på RBK, men han stå han av, som de sier her oppe.
Vi venter med lengsel og smerte på at det endelig skal bli vår tur til å feire.

Skal så skje, må monsemann erstattes. Før en ny sterk person er på plass i jobben som sportsdirektør, eller hva de nå kaller jobben, vil det ikke bli endringer i trenerregimet.
Rett person til en slik jobb må være en med følelsene på riktig sted, innsikt i bransjen, faglig integritet og gode kommunikasjonsevner. Minst.

Skriv en ny kommentar

hits