Bør Håkon Opdal ta straffene?

Det er til å rive seg i håret av dersom man hadde hatt noe. Hvordan kan elleve godt betalte fotballspillere - folk som lever av å spille fotball - forklare at det er umulig å få ballen inn i mål fra straffemerket.
Når status etter denne sesongen gjøres opp for Brann er jeg redd vi vil si, hadde bare Martin Andresen, Charlie Miller og Robbie Winters scoret på straffene de tok, ville Brann blitt seriemestre. Både Martin og Charlie sitt var direkte poenggivende. To for Martin sin del som misset i bortekampen mot Fredrikstad, som endte 1-1, og ett for Charlies i går, minst. Hadde Brann fått 1-1 i den gode perioden hadde de muligens også fått 2-1. Robbie Winters på Hamar kunne, så dumt det høres ut ,også gitt poeng i en kamp Brann tapte 4-0. Med 1-2 som straffe ville gitt, kunne ting gått annerledes.
Olafur Ørn Bjarnasons straffe fikk ingen betydning, heldigvis. Hans straffe var først og fremst et rop om hjelp fra Brann sin side. Å sette en desidert pasningsfot til å ta straffe forteller om noe drastisk galt.
For å ta straffe må man ha to ting, helst. Man må ha et presist tilslag som ikke svikter under press og man må være vant å være i den situasjonen at man scorer mål.  Det er det bare en mann på Brann-laget som har, så utrolig det enn høres. Men Bengt Sæternes har ikke psyke til å ta straffene. Migen Memelli ville elsket å ta straffe. Det samme kunne Thorstein Helstad. Men inntil de er på banen må en finne en med et presist tilslag. Og ingen har et mer presist tilslag enn Håkon Opdal. Han ville tatt straffer vil liker å se. Blåst inn i nettet uten at keeperen har tid til å få opp armene. Det finnes mange eksempler i historien på keepre som har tatt straffer. Så lenge spissen vegrer seg og de andre insisterer på å sentre ballen inn til keeper, er det bare å sette Håkon Opdal på spesieltrening. Etter å ha lansert ideen for Mons Ivar Mjelde i går ga han meg rett i tilslaget er flott, men han mente det var litt tilfeldig hvor skuddene gikk. Men han utelukket ikke at det var en mulighet, for som han sa; "noe må vi gjøre" og å tvinge Bengt til å ta straffene kommer ikke på tale.
Martin Andresen tar antagelig det neste, sa han.
Ja, vi vet jo hvordan det går.

5 kommentarer

Sven

07.aug.2006 kl.08:41

Selv om Opdal skulle vise seg å være en utmerket straffeskytter, så betyr ikke det at han er den rette man for jobben. Hvis han skulle bomme, blir konsekvensene nemlig desto større. Ved et stolpeskudd eller retur fra keeper har forsvarende lag en utmerket kontringsmulighet. Og hvis Opdal da attpåtil befinner seg 90 meter fra eget mål, så er det stor sjanse for at... Ja, du skjønner.

Dette er antakeligvis grunnen til at keepere som tar straffer er ganske vanlig i straffesparkkonkurranser, men mer sjelden ved vanlige straffer.

Nå er jeg for øvrig Start-fan, så jeg har kanskje ikke stemmerett her. Men tro det eller ei; jeg håper faktisk at Brann vinner serien i år, så lenge Start ikke gjør det. :) Lykke til!

Julius

07.aug.2006 kl.09:21

Nå er bronsen sikret! Herlig gutter...

Martin Andresen setter neste straffe.

påsan

07.aug.2006 kl.10:36

ja,helt enig at Opdal burde tatt straffene.

F. Hansen

07.aug.2006 kl.12:26

Martin Andresen har størst pondus og dermed rygg til å bære en straffebom. Det burde være selvskrevet at han tok ansvar når vi ser hvor nervøse brannspillerne er for tiden. Han klarer det fint i spillsituasjoner og dessuten her trengs kontinuitet.
Så brannspillere: Fortsett det gode i spillet, bli litt mer våken og gniten i forsvar. Vit etterhvert kor go dokke e blitt og la det vise på banen(hele kampen).
La os aldri igjen se utåmodige brannspillere som lar seg irritere av litt uthaling av tiden. Spell kjapt når dere har sjangsen og la dommerne ta seg av resten.
Nå var dommerne ikke perfekte men det var jammen ikke spellerne der utpå heller.
Uansett dette laget er bra nok for Gull!!!

S Knudsen

08.aug.2006 kl.10:27

Opdal har faktisk tatt straffe for Brann før. Det var mot Bodø/Glimt i cupen (2004?),da det ble straffe konk. Først reddet han og satt dermed den siste avgjørende straffen i mål. Så han kan helt klart ta straffen. Opdal var faktisk spiss før han bestemte seg for å satse på en keeper karriere.
Men ser helt klart problematikken dersom han skulle bomme og motstanderne kontrer.
Heia BRANN!!!!!!!!!!!

Skriv en ny kommentar

hits