Vi har tapt krigen

Tirsdag kveld gikk jeg på et innenriksfly i Norge. Jeg måtte igjennom en behandling som var langt mer grundig enn om jeg skulle besøke de farligste fangene i fengslene våre. Mine to små glass med noen milliliter øyedråper ble lagt i en plastpose sammen med barbervannet som jeg hadde glemt og fikk kraftig reprimande for.
Kan noen være så snill og sende meg tilbake til virkeligheten.
Ja, jeg vet at folk har dødd i terroranslag mot fly. Jeg vet at de en gang prøvde å gjøre dette med flytende eksplosiver kamuflert i colaflasker o.l. Men ett sted må vi dra grensen om vi skal kunne fortsette å fungere som mennesker, som et samfunn. Vi kan ikke la denne jordas avskum diktere hvordan vi skal leve.
Jeg vet det er en vanskelig balansegang, men jeg blir bare provosert når jeg ser en mor med et barn på armen, på flyet fra Bergen til Florø, må prøvesmake barnets tåteflaske.
Jeg vet at det ikke er vi som har bestemt disse reglene, de er internasjonale, IATA-regler, høyst sannsynlig. Men det er lov å vise litt sunn fornuft.
Det er ikke vanskelig å forstå at passasjerer som skal inn i det internasjonale rutenettverket må kontrolleres til en standart som IATA har satt. Men må vi gjennom dette på innenriksflyene?
Er trusselbildet slik at norske innenriksfly er i overhengende fare.
Selvsagt ikke.
Et terroranslag ønsker mest mulig publisitet dersom det ikke er en impulshandling.
Planlagt terror skjer der det er et CNN kontor. I New York, London, Paris, Madrid, Roma.
Eller på et Kato Airfly i Nord-Norge der en forvirret mann fikk en øks ombord i flyet.
Jeg ønsker ikke at folk skal kunne ta øks eller kjøttkniv med inn på fly.
Men spar oss for paranoiaen.
Det er fremdeles lov å tenke selv.
La dem ikke kunne si at de har vunnet krigen.

4 kommentarer

Kim

09.nov.2006 kl.01:30

Enig med deg Henrik. Terrorismen har tatt stor kontroll over livene våre når vi ser hvor strenge sikkerhetstiltak det er overalt i samfunnet. Selvfølgelig skal det være fokus på sikkerhet, det er jo viktig, men det trenger ikke gjøres på en måte der man blir mistenkeliggjort dersom man skal ta en fly fra Florø til Bergen. Da har det gått for langt...

Erlend

09.nov.2006 kl.11:01

De tar litt av....

Øyvind

09.nov.2006 kl.17:05

Knallbra skrevet, Henrik. Enig med deg, for mye paranoia blir bare dumt, det er lov å bruke hodet...

jante

09.nov.2006 kl.18:57

Ikke skyld på IATA, det er EU som dikterer dette tullet.

Skriv en ny kommentar

hits