Pigg av!

Grinebiterne i Ap, SV og SP i Bergen er mer opptatt av å leke politikk enn å hjelpe byen og dens borgere med fornuftig praktisk politikk. Frontalangrepet på det sittende byrådet med beskyldninger om å kjøpe seg regjeringstid og å svelge kameler for å forbli på taburettene er bare pinlig. Takk og pris for at Høyre ikke lot seg friste til å kaste kortene og dermed byen ut i en høyst usikker situasjon for ingenting.
I stedet ser vi et utmerket eksempel på at det er mulig for Høyre og Frp å samarbeide, noe som mange velgere vil merke seg. De siste meningsmålingene i Bergen viser at H og FrP har rent flertall, men en meningsmåling betyr lite hvis ikke velgerne tror på det politikerne sier før valget til høsten. For at vi skal tro på dem må de vise i praksis at de er i stand til samarbeide og det har Høyre gjort i dette tilfellet. Og det har FrP gjort også.
Arbeiderpartiet okker og bærer seg over at Høyre har gått med på å fjerne en avgift de nettopp har innført. Dette var aldri Høyre sin avgift. Det var Lisbeth Iversen i KrF sin, og ære være henne for det.
Men- hva var hensikten med piggdekkavgiften? Jo, å få bergenserne til å kjøre piggfritt, i hvert fall 80 prosent av dem. Og det har den gjort. Det viser kaoset hos dekkleverandørene der det omtrent ikke finnes et piggfritt vinterdekk i hele Norge for hele lageretet er solgt til Bergen.
Og så kommer det de rød-grønne aldri vil forstå. En avgift som har oppnådd sin hensikt - hva gjør vi med den?
Jo - vi kan fjerne den. Og vi tar den ikke frem igjen før bergenserne igjen kjører på piggdekk om de skulle være så tåpelig.
Egentlig burde vi heise flagget av to grunner i dag. For det første fordi en avgift som er innført så rakst er fjernet igjen. Og for det andre fordi de rød-grønne så tydelig har fortalt hva som driver dem. Avgifter, avgifter og enda flere avgifter, selv etter at forutsetningene for å innføre dem er et langt tilbakelagt stadium.
Honnør til Høyre som gikk med på FrPs krav og honnør til FrP som fikk Høyre inn på de gode tankene.
Et spørsmål til Terje Ohnstad og de andre avgiftskameratene: Hva ligger det miljøvennlige i; at bergensere begynner å kjøre piggfritt eller at de betaler avgift?

2 kommentarer

Pdid

10.nov.2006 kl.13:34

Men hva synes Færevåg om at kaoskameratene i byrådet har overkjørt de demokratiske prinsippene i forbindelse med Gaia/Hsd-fusjonen?

Thomas

15.nov.2006 kl.20:52

Naivt!

Hvorfor ikke bare kalle avisa di for "HarryHenrik&hansanti_intellektuellekamp motvelferden_iBergen.no"?

Skriv en ny kommentar

hits