Er Mons den rette?

Brann kom seg fra Nadderud med tre utrolig viktige poeng.
De som tror på meg vet at Brann nå blir seriemestre med kun tre seire til, dersom de slår Rosenborg den 22.oktober idet jeg velger å kalle slaget om Norge.

Da Rosenborg misset på seriemesterskapet i fjor var det en glipp. Skjer det for andre året på rad snakker vi om en detronisering. Brann har muligheten til å gjøre det og det er ikke tilfeldig. Brann har i årets serie møtt Rosenborg med det våpenet de har og som ingen andre lag i Norge har, nemlig cash.

Med sine opptredener i mesterligaen var Rosenborgs økonomi i stand til å kjøpe vekk en hver utfordrer i overgangsvinduet om sommeren. Med sine rike onkler i Hardball har Brann fått lov å late som om de kan det samme og resultatene har kommet øyeblikkelig. Men det må holde helt ut. Det er lite trolig de får det samme neste år skulle det ikke gå veien. Skjønt hvem vet.

Per Ove Ludvigsen har så langt gjort det de ikke har maktet på Lerkendal; å kjøpe klare forsterkninger. Den eneste som gjenstår nå å vurdere er treneren Mons Ivar Mjelde og seieren over Stabæk vil utrolig nok ikke telle i hans favør når forhandlingene om reengasjement starter. Brann la seg bakpå og spilte såkalt kynisk i andre omgang. Det var som å kaste et bein med betydelig kjøtt på til sultne ulver. Det var den eneste måten Stabæk kunne komme inn i kampen på.

-Vi var rystet, sa Mjelde. Ja, men det hadde dere skyld i selv. Man kan si mye om Branns spillerstall, men de har ikke et defensivt kynisk gen i seg. Du kan ikke spille Drillo - rævvafotball med folk som ikke liker å slå pasninger på over syv meter.

Det var det glade vannvidd og hadde det ikke vært for denne vidunderlige mesterregissøren i en liten skotsk skikkelse så hadde det gått galt. Han elsker å fortelle historier ute på banen, med beina og med spektakulære øyeblikk som han skaper helt alene. Det er mer fotball i Charlie Miller enn i resten av Brann-laget til sammen. Gashi er ingen dårlig spiller, men han rekker ikke Millers magi til knærne. Men han blir viktig i det defensive.

Eirik Bakke blir en bauta i norsk fotball og kommer neppe til å være her lenge. Hvis han er så bra på 80 prosent fitness vil storklubbene komme etter ham når han er i form. Han går inn i Tippeligaen uten samtrening og står fram som en gigant. Det var ikke nødvendig for Martin Andresen å vise seg i dag.

Vi skal selvfølgelig ikke avskilte Mons Ivar Mjelde her og nå på toppen av tabellen og etter en imponerende borteseier, men vi misunner ikke Per Ove Ludvigsen jobben med å evaluere treneren. Brann har i dag et mannskap som kan reise steder. En topptrener vil hjelpe ytterligere. Spørsmålet er om Mons Ivar Mjelde er den beste en kunne få. Jo, mer penger som kommer på bordet for spillere, jo viktigere blir spørsmålet.

Vi håper han blir, men vi ser at det ikke er en selvfølge.

 

14 kommentarer

11.sep.2006 kl.22:32

RULL INN!

palla

11.sep.2006 kl.22:44

Henr(y)ik å reis. uvitne vassballe. måtte denna bloggen bli flytta til afganistan og ta deg med på lasset. du lirke frå deg so mykje eg irritere meg øve at eg les bloggen din kvar gong

aasland

12.sep.2006 kl.01:46

Hva er dette for slags sprøyt? Brann kan "late som de gjør det samme" som Rosenborg med "cash"? Så Rosenborg har cash og kan kjøpe seg spillere og kunnskap, men når Brann bruker penger på samme måte, så bare later de som?? Dette virker mildt sagt usaklig for meg. Penger styrer mye av fotballen i dag, men det er ingen garanti for suksess. Du trenger ikke å se lenger enn til andre lag i tippeligaen for å se det. Og.. Rosenborg har da fortsatt penger har de ikke? Minst like mye som de hadde i fjor. Og da gikk det som kjent ikke så bra..
Mener du at Mons Ivar skal gå fordi han ikke er kjøpt inn i dyre dommene? Eller mener du han skal gå fordi Brann spillte "kynisk" fotball i andre omgang, i en kamp mot ett lag??
Jeg kan ikke etter beste evne forstå hva du vil frem til her. Man kan sammenligne med en plate fra et band som får gode kritikker og selger passe bra. Mener du da at dette bandet er superbra, men ville ha solgt mer med en mer kjent manager eler plateselskap?
Og at det er mer fotball i Charlie Miller enn i resten av Brann laget faller vel på sin egen urimelighet vil jeg tro. Det var tross alt uavgjort når han ble satt inn.. Brann har også vunnet flere kamper hvor Charlie ikke engang har vært satt på banen. Du mener også at Eirik Bakke ikke blir værende lenge, fordi han åpenbart er en profil og meget bra spiller. Det kan vel ikke bety så mye hvis Charlie er bedre enn resten av gjengen alene, kan det vel?
Mons Ivar er kanskje ikke profilert eller kjent nok for deg enda, men et sted må man begynne - og Mons har begynt meget bra! Er ikke mange klubber i Norge som vile ha sagt nei til han som hovedtrener om de hadde hatt behov for en eller kunne velge.
Din kommentar er merkelig inkonsekvent (les den en gang til..) Etter først å kritisere Mjelde for at han ikke er bra nok (inndirekte), så avslutter du med at du håper han blir værende?? Hvis Brann skulle komme til å vinne serien i år så er det pga penger hvis jeg forstår deg rett. Penger betyr selvsagt mye, men langt i fra alt! Jeg tror Ludvigsen får en meget enkel jobb når et evt. nytt valg av hovedtrener skal tas. Og ikke liker passninger over syv meter, drillo ræva fotball... hallo?? Brann leder serien og de har gjort det omtrent hele sesongen. Skal du på død og liv provosere - så vil jeg anbefale deg å finne et annet tema neste gang. Eller tenke mer igjennom det temaet du velger...

tb

12.sep.2006 kl.11:10

Enig med deg Færevåg. Synes du har noen gode kommentarer.STÅ PÅ!

hauk

12.sep.2006 kl.11:11

Mjelde er rett mann.

Hvorfor? Gjennomgående tydelig og rund i kantene, som er nødvendig med et så stjernespekket lag som Brann er blitt. Alle får spesialbehandling, og laget foran alt. Det er svært få trenere i Norge som kan få primadonnaer som Miller til å tenke på laget foran seg selv.

Kim

13.sep.2006 kl.00:01

Syns du er på ville veier her Færevåg. Går vi litt tilbake i tid og ser på innlegget ditt 30.7.06, kaller du Mjelde "trollmannen fra (Oz)terøy. Det er en og en halv måned siden og du har plutselig begynt å tvile på om han er rette mannen? Da Mjelde begynte som trener var jeg også meget tvilende om dette ville gå. Like tvilende var til at Håkon Opdal skulle være den keeperen Brann burde satse på. Men begge to har vist at jeg tok feil og fremstår i dag som to solide personer innen Brann. Fotballen går opp og ned og frem og tilbake. Alle lag spiller dårlige kamper, men i går vant Brann! De var i tillegg det beste laget på Nadderud.
Dersom du tror at det utelukkende er hvor mye man bruker på spillere som bestemmer hvordan det går resultatmessig, tar du feil. Det finnes nok av gode eksempler hvor den teorien motbevises(f.eks Real Madrid).
Brann leder serien og Mjelde leder Brann. Jeg mener det taler for seg selv.

christian

13.sep.2006 kl.01:29

uff...

for det første så er ikke rbk detronisert dersom de ikke tar gull. en slik påstand er håpløst absurd.

for det andre rbk har ikke maktet å skaffe forsterkninger? marek sapara? ti millioner...??
er viser du sviktende kunnskap henrik. min personlige mening om deg her er at du er bare en av de mange bergenserene som elsker å klage og syte, og tenner på sin egen stemme..

for det tredje, rbk brukte egne penger for å hente nye spillere. brann får hjelp av eksterne sponsorer. hvor langsiktig tenkt er det? hva gjør disse når det butter i mot? og det KOMMER til å butte i mot. brann er sin egen største fiende....dette har vi alle sett før, de blir hauset opp til det utroligste, for så å falle ned.. vi må huske at det var dette laget som røk ut av kvalikken til uefa cupen, og her er jeg enig med problemstillingen din henrik, mjelde er ikke den rette mannen. han undervurderte det svenske laget, med den følgen at brann røk..hva sier det om han som trener? hva sier andre omgangen i går om mjelde? det var flaks i går..men hva med det lange løp? du tar aldri gull på flaks....

Trym

13.sep.2006 kl.10:16

Jasså nå, så du prøver deg med lyskespark mot Brann igjen? Sorry, makan til surmaga oppgulp enn det du her presterer om serieledaren i Tippeligaen skal ein leita lenge etter. Rosenborg sparka trenaren sin etter at dei vart seriemester, du vil gjera det samme når laget "i våre hjerter" ligg godt an til å bli seriemester 43 år etter sist det skjedde. Du er berre heilt utrulig. Det var ikkje mykje du presterte i stolen som informasjonsdirektør i Luftfartsverket ein kort periode for nokre år sidan, og det er enno mindre konstruktivt du presterer ihht. Brann og Mons'en. Eg ser ingen måte å stoppa deg på, men takk og pris for at det forumet du presenterer oppgulpet ditt i ikkje akkurat er verdens navle. Enkelte journalistar lever i den misforståelsen at ein på død og liv skal prestera kritisk journalistikk, og så er ein kritisk no matter how. Nei, finn deg eit anna gebet dersom du ikkje har anna å komma med enn dette.

naboen

13.sep.2006 kl.11:25

Himmel og hav for et komplett do lokk du er Henrik............. lurer på hvordan familie samlingene dine.......

En ekte Djervsupporter

13.sep.2006 kl.17:29

Du er ikke kontroversiell, bare patetisk. Du skriver ikke om ting du kan, bare ting du ønsker å kunne. Du prøver å slakte MIM, men ender opp som daukjøtt selv. Trist, men leit.

På tide å rulle inn nå. Pensjon. Fiskebåt, ringer det en bjelle? Så slipper vi pisset ditt.

Kniksen

13.sep.2006 kl.17:41

Ja, du har peiling, du.

nedrez

14.sep.2006 kl.16:45

Du er en klovn Færevåg...

Til og med min mor er bedre skikket til å uttale seg om Brann enn du, og hun trode Fredrikstad var Brann sist gang hun var på Stadion siden de og hadde røde drakter.

Du har så lite ballast og tyngde at det for meg er et mysterium hvorfor du i det hele tatt får lov å uttale deg i offentlig lys.

Hold deg til golf..

Only business!

18.sep.2006 kl.21:24

Det finnes hvist mange sinte mennesker som leser bloggen din. Men jeg syntes du har et poeng! Mons er en utrolig flink trener og det sier du jo Henrik, men alle fotball klubber som har penger kjøper jo gode og "dyre spillere". i USA og i amerikansk fotball tjener trenerene i de fem størstee klubbene mer en den best betalte spilleren på laget. Og hvorfor gjør de det? jo, fordi de er særdeles viktige personer i en meget lukrativ butikk, og det er de som får laget til å spille som de skal. De samme skjer i Europa i støre og støre grad, klubber kjøper seg gode spillere og gode trenere. Nothing personal, only business. Men for å sitere siste linje, så håper jeg også at han blir

Harald

29.okt.2006 kl.17:09

Flott blogg. Du påpeker noe viktig. Brann skulle hatt gullet nå. Men laget maktet ikke å holde helt inn. Hvorfor ? Pga kapteinen på skuta som ble for defensiv og maktesløs i å føre laget i havn. Sølv er nederlag for Brann. Men det er topp for Mjelde å klare sølv. En av hans beste prestasjoner som trener.

Skriv en ny kommentar

hits