Mons Ivars siste sjanse

image8

I dag starter 2007-sesongen i Tippeligaen. Det er Mons Ivar Mjeldes siste mulighet til å bli Branns neste trener som vinner toppdivisjonen. Nesten uansett hva som skjer i løpet av sesongen vil Mons Ivar Mjelde og Brann skille lag dersom det ikke blir gull.
Det skjer ikke fordi Mons Ivar Mjelde er en dårlig trener. Det er mange gode trenere som ikke har fått det til på ett sted, for så å bli genierklært på det neste. I Sandefjord ville Mjeldes track-record blitt sett på som mirakuløs. I Brann er sølv nesten en fiasko til tross for manglende tradisjon for toppidrett..
Så langt i Mons Ivar Mjeldes trenerkarriere kan alt peke hen i mot denne sesongen.

Ingen flere unnskyldninger

Nå er det ingen unnskyldninger igjen. Han har fått penger og han har fått spillere. Han har fått reise på treningsleire og deltatt i Royal League. I fjor var han i en posisjon alle trenere drømmer om. Han ledet Tippeligaen med ti poeng på det meste.

Likevel ble det tap. For Rosenborg

Det var ikke Mons Ivar Mjeldes feil. Selv om noen av grineguttene mente det. Først og fremst Charlie Miller. Hadde han vært mer av en fotballspiller og fighter, og mindre av en godværspillende opportunist, ville han ha brettet opp armene og kjempet da det buttet i mot. Ikke kommet sutrende og bydd seg fram på et marked som ikke ville ha ham. Miller endte opp i en belgisk bakgård. Mjelde er fortsatt i Brann. Men han husker fra sesongen i fjor hvem han kunne stole på da det røynet som verst.

Mer kynisk

Først og fremst vil Mons Ivar Mjelde ha lært at uavgjort på Åråsen, og alle andre vanskelige bortearenaer, er et godt resultat. Offensive bytter, borte, på 0-0, kommer vi ikke til å se i år, er mitt tips.

Et annet tips fra meg er at sjansene for å lykkes i år er mye større.

I fjor falt drømmen sammen i et pinefullt sekund på Åråsen da Kristjan Ørn Sigurdsson tråkket over. Hadde det ikke skjedd, ville Brann blitt seriemestre. I år vil Brann ikke være så avhengig av noen enkeltspiller, ikke en gang Martin Andresen, eller Kristjan Ørn Sigurdsson. Skader vil komme og skader bli leget. Men i år er bredden i troppen Branns sterkeste våpen.

Men det betyr ikke at Brann ikke skal være kyniske. Brann må være enda mer kyniske enn de noen gang har vært. Derfor kommer vi til å juble på Nadderud i morgen om resultatet er 0-0 etter endt dyst. 
Det er et kanonresultat og helt i trå med skjema til seriemesterskap.

Må slå de man må slå

Tilbake til Mons Ivar Mjelde. Det veddes om han er den første topptreneren til å få sparken. Det kan skje hvis laget kommer fryktelig skjevt ut, men det finnes ingen grunner til at de skulle komme skjevt ut. Brann er et av de tre beste lagene i serien på hvilken dag som helst. Det eneste Brann ikke er gode til, er å hente resultater man forventer at de skal hente. Det er Mjeldes manndomsprøve i år. Å slå de dårligste lagene hjemme og så dra til Sandefjord, Alesund, Tromsø, Skien og Drammen og vinne eller få minst uavgjort på bortebane.

Men - like sikkert er det at dersom det ikke blir gull så har både Brann og Mons Ivar bruk for seperasjon. Da er det tid til å prøve noe annet. Blir det gull er det tid for å sette Knut Steen i arbeid igjen (han med kongestatuen). Marginene er små i fotball og enda mindre i Bergen.

44 år. Vi sier ikke mer.

14 kommentarer

pål

09.apr.2007 kl.16:53

mons e en god trener vi har sølv, brongsje og cup gul med mjelde..næste e Gull. det e bare tol å sparske mjelde

09.apr.2007 kl.19:38

Tulling

Coeus

09.apr.2007 kl.22:09

For det første er jeg glad at du ikke er med i ledelsen til Brann.
For det andre har du ikke fasiten, selv om du tydeligvis har uhorvelig store tanker om din egen fortreffelighet.
Prøv å skriv "jeg mener" eller "slik jeg ser det" en gang i blant, så kanskje du klarer å karre deg over 1 på terningen for anseelse.

"44 år. Vi sier ikke mer"
Nei.. DU sier ikke mer. Det er stor forskjell der.

Richard

09.apr.2007 kl.22:30

"I fjor var han i en posisjon alle trenere drømmer om. Han ledet Tippeligaen med ti poeng på det meste."

Jeg skjønner ikke hvorfor denne løgnen skal repeteres om og om igjen. Brann ledet aldri Tippeligaen med ti poeng. Vi hadde til enhver tid minst et lag tett oppi ryggen, først LSK helt frem til midten av september, og RBK derfra og inn.

09.apr.2007 kl.23:16

Sandefjords materiell er ikke i nærheten av branns. Fullstendig meningsløs sammenligning.

Ares

09.apr.2007 kl.23:25

kem e det du vi'er deg me?

Henrik Færevåg

09.apr.2007 kl.23:32

Jeg uttrykte meg tydeligvis klosset siden så mange har misforstått.
Jeg tror sjansen til å ta gull er større i år enn i fjor, under forutsetning av at en lærte noe av fjoråret. Og det tror jeg man har i Brann.
Mjelde er allerede en av de trenerne som har sittet lengst på samme sted. Skulle det bli en slik so-so sesong tror jeg begge parter vil ha godt av en seperasjon.
Blir det gull - noe jeg tror det er store muligheter for - blir han Bergens Ferguson og kan selv bestemme når han vil gå.
De ti poengene var selvsagt til Rosenborg. Alle andre lag var uinteressante. På samme måte som de er det i år, med et lite forbehold for Lillestrøm. Men RBK er tilbake der vi er vant å se dem - med et flaksemål via en motstanderskulder på et frispark som ikke var noe frispark - 10 minutter før slutt.

Hans Chr

09.apr.2007 kl.23:44

Skjønner ikke hvorfor folk maser om å sparke Mål-Mons.

Han har gitt oss gull, han har gitt oss sølv og han har gitt oss bronsje.

Er ikke det bra da?
Jeg er storfornøyd med SK Brann og Mål-Mons.

Han har ikke noe trussel fra meg om at om "han ikke skaffer oss gull i år, så kan han bare hoppe i havet" - opplegg.

Etablerer vi oss som ett topplag som ligger der oppe år for år, så kommer det mange gull.

09.apr.2007 kl.23:55

"De ti poengene var selvsagt til Rosenborg. Alle andre lag var uinteressante."

Seriøst?? Så det spiller ingen rolle hvor mange poeng lagene mellom RBK og Brann har? Hvorfor gidder du sammenligne Brann med RBK da? Brann burde bety like lite som resten av lagene da.

Synes argumentene dine faller på sin egen urimelighet og det var totalt bortkastet tid å lese dette. Nettavisen - iBergen har jammen tapt seg, og det er synd, for det pleide å være en seriøs avis med gode artikler. Nå er dere blitt for tabloide og skal finne skandaler i alt bare for å få oppmerksomhet

pakk

10.apr.2007 kl.01:02

For en klovn du e

Erik Thunes

10.apr.2007 kl.01:46

RBK skulle vel hatt Vidar Riseth utvist for albuebruk også så med tanke på dømmingen er det mye likt som før. Jeg mener forsatt at Mjelde burde forlatt Brann etter lagets begredelige innsats på høsten i fjor men når kontrakten ble fornyet må jo vi som supportere være positive og optimistiske.
Stallen er som du sier bredere og vi tåler skader på gode spillere. Helstad virker pigg og har fått en skikkelig oppkjøring så Sæternes skal passe seg, han får ikke spille like mye som i fjor uten å levere varene.
I forhold til 2005-sesongen viste Mjelde en klar forbedring i 2006 i forhold til å gjøre taktiske endringer i løpet av kampene. Jeg har stor tro på at forarbeidet før kamp er bra men han har ennå litt å gå på når det må gjøres endringer underveis i kampene.
Jeg er klar for gull og med Vågan Moen som stadig har blitt bedre siden han kom og med en Huseklepp jeg tror vil gjøre en kanonsesong så har vi kun ett problem og det er luksusproblemet sentralt på midten, det må løses uten sure miner.....

Moonraven

10.apr.2007 kl.03:44

Du er så tabloid, så gammeldags tabloid. Du lever i den oppfatning at alle bergenserne er like kort-tenkte og kravstore som deg. Slik er det bare ikke. Vi er forbi det stadiet der vi sparker en trener om det ikke blir gull. Sålenge det er harmoni, så lenge det er framskritt og så lenge vi er utfordrer og speller nydelig fotball så sitter Monsamjelden trygt. Tryggere enn deg formodentlig.
I haugavis av år har vi hørt fra dere på spalteplass at vi må se til trondhjem for suksess, og når Brann endelig gjør det så snur dere på flisa og roper "siste sjangse". Legg ned kulepennen nå. De tidene hvor dere kunne skape bølger bare ved en overskrift er over. Velkommen til framtiden.

Miller

10.apr.2007 kl.12:15

brettet opp armene. Mye gips på Stadion i år om de ikke gjør som man skal; brett opp ermene. Det er helt noe annet.

10.apr.2007 kl.12:54

Holder ikke med U borte mot bunnlag som Ålseund, Strømsgodset, Fredikstad osv.

Skriv en ny kommentar

hits