Nå må vi helle vann på Brann

Det er flere gode grunner til at Brann ikke trenger å ta av helt ennå og tro at gullet er sikret allerede. Her er noen av dem.

* Brann har ni poeng etter to hjemme og en bortekamp. Det er bare to poeng mer enn en bør ha for å henge med i toppen.

* Brann har spilt hjemme mot to av, i beste fall, middelhavsfarerne i Tippeligaen. Det blir andre boller når Rosenborg, Stabæk og ikke minst Lillestrøm kommer.

* Martin Andresen er milevis unna alt som heter form. Kommer han i form i år?

* Hva skjedde med Kristjan Ørn Sigurdsson. Han er det eneste punktet på laget som ikke lar seg erstatte fullt ut. Og det visste Morten Berre. Som etterpå prøvde det samme på Thorstein Helstad.

* Hvis Håkon Opdal fortsetter å slippe inn frispark fra 25 meter og spiss vinkel, blir en ikke seriemester. (og han ikke landslagskeeper)

Som leserne ser. Vi må virkelig lete med lys og lykter etter negative ting å si om Brann-laget så langt og listen er ikke imponerende. Men noen må gjøre det før det tar helt av. Til helgen skal Brann til Trondheim og møte Rosenborg. Et såret Rosenborg med en trener man fort vil stille spørsmål av den nærgående arten til.
Brann har en uke ro til å bygge opp. Rbk vil måtte forklare Koppinens utblåsning mot egne lagkamerater, Tørums dugelighet, utlendingenes inntogsmarsj, det defensive gamlehjemmet og Steffens manglende inntektsskatt på salg av bolig osv.
Alt dette kan gjøre Rosenborg svakere, men antagelig gjør det Rosenborg til en fryktinngytende motstander. Et tap for Brann hjemme og Tørum er i deep shit, spør du meg.

Den kommende Tippeligarunden er en slags eksamen for stein-på-stein Brann. Mesterlaget Brann. Vinnerlaget Brann. Dersom Brann reiser til Trondheim for å underholde er alt som før.
Dersom bergenserne reiser til Trondheim med trygg defensiv kontroll ispedd tålmodig venting på den ene kontringsmuligheten som muligens kommer, muligens ikke, så har laget lagt alen til sin vekst.

0-0 er et kanonresultat i Trondheim. 0-0 i Trondheim er et resultat som vinner serier. Og skulle kontringen komme er det bare i Trondheim de gråter for det.

Apropos grunner til ikke å ta av, her er noen få grunner til at en bør ta av:

* Brann har en bredde i stallen som gjør at alle kan erstattes to ganger uten at en merker det, med et lite forbehold for Kristjan Ørn Sigurdsson.

* Bredden i stallen gjør at skjerpingen på trening er enorm. Det er derfor Bengt scorer fire på en dag. Kvalitetstrening over tid.

* Cato Guntveits nye vår. Er i tilnærmet landslagsklasse og holder en annen landslagsaktuell, Bjørn Dahl, unna laget.

* Alle spissene scorer mål.

* Martin Andresen er Branns dårligste. Hvor lenge kommer han til å være det?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits