Derfor forlater Martin Brann

Martin Andresen skal i følge BT ha forlangt fem millioner kroner i lønn for å fortsette å spille i Brann. Det er i så fall etter min mening et beskjedent krav. Men det er et krav som gjør at han kommer til å forlate Brann hvis han står på det.

ER MARTIN VERDT FEM MILL?
Nei, det er han ikke. Martin kommer ikke til å dominere Tippeligaen i mange år fremover. Brann ønsker neppe å betale mer enn de tre millionene de etter sigende betaler i dag, men det kan finnes et kompromissland et sted midt i mellom om kontrakten er kort nok (to år).
De eneste grunnene for å gi en aldrende Martin Andresen fem millioner kroner i flere år fremover er om en er sikker på at han kommer til å være Branns beste spiller. Eller om man tror at norske fotballønninger kommer til å eksplodere de nærmeste årene.
HAR IKKE MARTIN NOK PENGER
Jo, han trenger ikke ett øre til, han som er stor eier i Skeidar. Dette handler like mye om forfengelighet. Landslagskapteinen kan ikke komme på samling og få høre fra falmetheter som Thomas Myhre og Steffen Iversen at de tjener seks millioner, mens han tjener tre. Det har med respekt å gjøre. Derfor mener jeg at kravet er beskjedent. Fotballspillerne vil ha sin del av TV-milliarden og svake klubbledere snurrer karusellen.
HVA VIL MARTIN?
Martin vil først og fremst vinne noe i fotball. Han vil bli husket som noe. Å bli husket som den første kapteinen på 44 år som ledet Brann til seriemesterskap vil være noe slikt. Men samtidig kan han ikke fremstå som en tulling.
Brøndby er het og København er en fin by. Utfordringen ved å gå til Rosenborg er mindre. De vinner jo hvert år.
HVA KAN BRANN GJØRE?
Brann må oppføre seg som en seriøs klubb. De må legge maksimalt til rette for at spillerne skal lykkes. Det handler om spillerkjøp, trening, treningsfasiliteter, støtteapparat, medisinsk oppfølging osv. Jo, sikrere Martin er på at Brann vil lykkes, jo større er sjansen for at han signerer.
HVA VIL SKJE?
Her vil det stå hardt mot hardt til siste øyeblikk. Begge vil måtte blø for at fortsatt spill skal være mulig. Det virker ikke lovende.
HVILKE TEGN SKAL VI SE ETTER?
Følg nøye med hvordan det går med Eirik Bakke og Tijan Jaiteh. Jo bedre de blir, jo mindre trenger Brann Martin. Da kan han allerede forsvinne til sommeren om det kommer bud på ham. Sliter Bakke og Jaiteh milevis unna Martins kapasitet, kan Brann bli tvunget til å bla opp.

4 kommentarer

10.mai.2007 kl.14:57

Ad fontes, Henrik! Ad fontes!

Tony Knapp

10.mai.2007 kl.15:17

Selg Martin hvis han forlanger 5 mill og få fatt i Hassan el Fakiri !!!

Synnis

10.mai.2007 kl.16:09

Hva skal vi med flere midtbanespillere??? Hassan er ikke god nok. Og for Guds skyld, la Martin gå. Selg selg selg.

Ronald Vardeneset

10.mai.2007 kl.20:34

Hvorfor drar du Thomas Myhre inn i det. Har du ikke fått med deg at VGs artikkel om at han tjener seks millioner kroner i året var ruskende gal. Han tjener toppen fire og det forbeholder en del faktorer for å si det sånn.

Greit nok at iBergen ikke er det mest troverdige mediet i landet, men littegrann etterrettlighet kan vi vel kreve?

Skriv en ny kommentar

hits