Mester likt

Når sesongen 2007 skal gjøres opp kan det hende at bortekampen i Sandefjord blir den viktigste kampen gjennom hele året.
Branns snuoperasjon er den type prestasjon som kjennetegner mesterlag, ikke bergensere som ofte snubler nettopp de gangene de skal programmessig hente inn poeng.
Å hente inn poeng programmessig kommer ingen til å gjøre i Sandefjord, vel var Brann dårlig de første ti minuttene, men så var også Sandefjord utrolig gode.

Brann gjorde en rekke ting som et mesterlag gjør på en dårlig dag. De spilte dårlig. De tok grep og fant rytmen i stedet for å få panikk. De malte på og hadde marginene på sin side, samtidig som Håkon Opdal sto fram for første gang i år som Branns matchvinnende siste skanse.

Men mest viktig av alt var grepene som ble tatt på benk. Å benke Erlend Hanstveit var kanskje ikke så vanskelig. Men å ta ut Gashi og sette innpå en debutant? Å kaste ut Bjørn Dahl og i realiteten spille med tre bak? For ikke så vi at Jan Gunnar Solli ble nevneverdig mer defensiv etter byttet der Huseklepp kom inn.

Slik gjør en trener som vet hva han vil og hvem han har. Lørdag kveld i Sandefjord lykkes han med til dels risikable og aggressive innbytter.

I stedet for å stå med to bortetap på tre kamper står Brann nå med to seire på tre kamper.

Brann er foran skjema med 13 poeng på seks kamper. Men mest av alt er Brann foran skjema i måten en opptrer på så langt.

Det negative er ikke at Brann starter dårlig, det er det egentlig lett å rette på. Brann blir aldri noe kynisk bortelag som kan ri på 0-0 til de setter inn en kontring. Selv om Stabæk-kampen kunne tyde på noe annet. Brann har ikke en back-firer som er i stand til til å spille valium fotball. Her er det Hawaii og nonchalante tverrsovers til nitroglyserinen brenner under tungen.

Det eneste som gir trøst er at alt trøbbelet kom på Branns venstre side. Den er allerede byttet ut, men de to "heitur pottir" i midten er heller ikke typene som gjør at treneren sover bedre om natten inni Osterfjorden.

Branns styrke er deres offensive legning og evne. Det er også deres største svakhet. Brann kan igjen bli laget som alle nøytrale fotballfans ønsker skal vinne, men som snubler i sin egen fortreffelighet den dagen kynismen i form av LSK og RBK kommer til byen.

7 kommentarer

Lang

12.mai.2007 kl.22:29

Jeg pleier ofte å le av bloggene dine Henrik, men denne gangen synes jeg faktisk det er store doser fornuft i det du skriver. Om det er et utslag av "selv blinde høner finner korn" vet jeg ikke, men dette er uansett meget godt skrevet. Enig i det aller meste. Den som imponerte mest i denne kampen, ved siden av en mektig Opdal, var Mjelde. Grepene i pausen var geniale og de som påstår at han ikke evner å motivere og mane til kamp bør tenke over hvordan Brann fremsto etter at Mjelde hadde gått en solid runde med dem i pausen. Imponerende seier, og for å si det på amerikansk: Brann er laget som "never say die".

KRH

12.mai.2007 kl.23:54

mjelde bor på haus.....utenfor haus ligger sørfjorden....ikkje osterfjorden:-)

Henrik Færevåg

13.mai.2007 kl.09:27

Sørfjorden - takk, det burde jeg ha visst

13.mai.2007 kl.13:24

Hvorfor er ikke Henrik-en sportsdirektør i Brann!?

S.O.L

13.mai.2007 kl.13:57

Brann har blitt løpt i senk 3 kmaper på rad nå... Spørs hvor langt poengfangsten strekker seg om dette vedvarer. Nå blir det spennende å se hvilke valg Mjelde tar fremover... Tror ikke Corrales eller Winters har planer om en 16.Mai feiring på benken, ei heller Sæternes. Hva med sentral midtbane? Det er der de blir kledd av kamp etter kamp...

sambaen

13.mai.2007 kl.14:17

Jo han gjorde noen gode grep i pausen, men det er jaggu meg på tide at han tørr å gjøre slike bytter så tidlig. Tror aldri det har skjedd før utenom ved skadesituasjoner. Når det gjeldet de to fra Island i midtforsvaret, så er det kun en ting å gjøre. Bytt inn Bjørnasson og ut med Bjarnasson.

Mick

13.mai.2007 kl.14:30

Jepp. Synes dette var en av de bedre bloggene om Brann. Det har vært strid om Mjelde er et geni eller ei, og han har ikke akkurat bemerket seg med smarte bytter gjennom sin trenerkarriere. Men i går traff han. Han begynner også å bli litt mer langsiktig taktisk også, med å benke de som ikke presterer. Tenker da på Guntveit/Dahl og Sæternes/Winters episodene.

Skriv en ny kommentar

hits