Derfor selger Brann Martin

Byen skjelver, fansen er sjokkerte. Martin Andresen kan være på vei til RBK. Den utrolige tanken kan bli virkelighet. Når Rosenborg kommer til Stadion i høst for å hindre Brann sitt første mesterskap på 44 år så kan Brann-kapteinen spille mot Brann.
Hvordan i ......... kan det være mulig og til og med god butikk?
Se det på denne måten: Du har en villa til 12 million. Det er umulig å forikre den og du visste den kom til å brenne ned ved juletider.
Ville du da fortsette de hyggelige festene i villaen til den brant, eller ville du selge den eller bytte den med et nesten like stort hus som det var mulig å forsikre i hvert fall i tre år framover?
Svaret er innlysende.
Derfor er det riktig det Brann gjør nå. Riktig i et kortsiktig forretningsmessig perspektiv. Rosenborg er desperate etter en sentral dirigent på midtbanen. Det har de ikke hatt siden Skammelsrud. De er villig til å gi fra seg Kone, en av Tippeligaens beste spisser. Brann er på desperat spissjakt. Sæternes og Robbie Winters forsvinner antagelig. Dette er en vinn-vinn situasjon.
For Brann.
Hva med Martin? Vil han til bartebyen? Han har neppe noe brennende ønske, men greit nok. Champions League kan friste. Han trenger utfordringer.
Men det som jeg tror er helt sikkert er at dersom Martin sier til Brann at han ønsker å bli, så blir han. Da er det kun et prisspørsmål og da er det nok for begge å være rimelige i sine krav. Da setter Martin seg ned før 1.juli og signerer en to eller tre års kontrakt. Deretter fullfører han og Brann jobben de har begynt på. De henter gullet hem.
Dette er regelrette forhandlinger vi nå ser utspille seg i mediene, om det ikke allerede er inngått en avtale. Det kan det være. Og la det være klart. På samme måte som Per Egil Ahlsen stoppet Branns heistilværelse alene, Raymond Kvisvik holdt Brann i toppdivisjonen, så blir ikke Brann seriemestre uten Martin. Ikke om de henter et helt harem med Koner i Trondheim. Og da hjelper det ikke hvor mange kroner Brann sparer. Den virkelige butikken ligger i om Brann blir seriemester eller ikke. Om Brann blir med i Champions League eller ikke.

Det som også er sikkert er at støyen kunne ikke kommet på et mer ubeleilig tidspunkt, men slik er fotballen blitt.
I år vil desperasjonens penger flyte i sommervinduet. De som har penger og ønsker å vinne eller unngå å tape vil bruke dem.
De som skal redde regnskapet sitt vil selge.
Martin blir i så fall ikke den eneste som skifter drakt i juli.

3 kommentarer

Joda

12.jun.2007 kl.17:23

Kone en av tippeligaens beste spisser? Javel... Det er da utrolig at vi lot en av tippeligaens beste høyrevinger dra til Tromsø...

Bossmann

12.jun.2007 kl.17:29

Villa sammenligningen din funker ikke. Hva om Martin blir og vi vinner Gull? Da er det nok mere verdt enn at han stikker i sommer for en Kone eller noen kroner. Om vi vinner gull så er det nok også sikkert greit for folk at han stikker.

Brannsupporter

12.jun.2007 kl.18:12

Er det ikke sånn at ved et eventuelt salg vil Brann sitte igjen med veldig lite penger? Siden MA har kun et halvt år igjen av kontrakten sin er det begrenset hva noen (les: Rosenborg) er villige til å betale for ham. Og Hardball skal vel først ha sin del av overgangssummen før Brann får et eneste øre. Derfor vil det uansett være dårlig butikk for Brann å la MA gå i sommer!!!

Skriv en ny kommentar

hits