Skulle hatt i ræven

Det er to ting å si om det som skjedde på Ullevaal lørdag kveld.
1. Det var ikke så galt som det så ut som
2. Det var mye verre enn det.
For å begynne med det siste. Brann tapte ikke bare 6-0 for et lag som ble betegnet som et av Tippeligaens svakeste, men som tydeligvis ikke var det. Brann ble så avkledd som de ble på Hamar på omtrent samme tid i fjor. Brann har nok en gang fått sådd tvilens kime midt i blant seg på verst tenkelig tidspunkt.
Det var ikke et oppesen Brann-lag som kom til Ullevaal. Det var et lag som ledet serien, men som skulle revansjere to tap for i fjor og i forfjor. Og som ble ledd ut fra landslagsarenaen.
Som i første omgang mot Lillestrøm, fikk motstanderne oseaner av rom på midten å styre matchen i. Og en ber ikke Gislason to ganger om å forsyne seg. Hva Andresen og Gashi drev på med må de nesten forklare selv. Herfra noteres kun at det har vært turbulens den siste uken rundt Andresen og rundt Gashi. Kan det være en sammenheng?
I midtforsvaret fikk Armann Bjørnsson tillit etter god kamp sist og tre cupmål mot Øygard. Verre er det nesten umulig å bomme. Mot Edu så han ut som en iskandsk ponni mot en gepard. Når også Petter Vaagan Moen var bortreist i første omgang i det defensive, spredde en fryktelig uro seg i forsvaret. Hanstveit ble som regel angrepet med to mann og Kristjan Ørn Sigurdsson har vel sjelden sendt flere feilpasninger. Noe han ofte gjør under press.
Det blir påpekt at Brann starter dårlig, men kommer tilbake. Det vet vi nå at de ikke gjør. I hvert fall ikke hver gang. Det verste med dette forsmedelige tapet er ikke at Lillestrøm tar dem igjen på tabellen. Det verste er at det gir Aalesund, Viking og de andre lagene som venter, håp.
Brann er ikke så gode som klikk-klakk angrepene fra TV2s forhåndsannonsering skulle tilsi. De er faktisk et ganske dårlig fotballag når de ikke får det til å fungere. Aalesund burde fryktet turen til Bergen onsdag. Nå gleder de seg i stedet. Og Viking kan ikke vente til Brann kommer til Stavanger.
Det var ikke så galt som det så ut som
Er det mulig å finne et eneste lyspunkt i en slik bedrøvelig kamp?
Ja. Trøsten ligger i at det var dagen da alt som kunne gå galt gikk galt. Powells skudd med ryggen mot mål, klink i vinkel, går inn en av 30 ganger. Maks. Edus første treffer stangen og går i stedet for ut, tilbake til Edu, som får ny sjanse. Bjørnssons klossete felling er så dum at den kan ikke gjentas noen gang, noe sted. Etter det var det over og en mann som klarer å løpe to skritt før han faller er ikke felt.
Lyn hadde dagen da alt gikk deres vei og da kan alt skje. Lyn slo en gang Barcelona tror jeg det var - på bortebane - i Europacupen. Slik er fotball.
Hva nå?
Ja, det er det store spørsmålet. Er det Bakke og Haugen på midten mot Aalesund. Eller nok en sjanse til de som feilet og har feilet før. Er dette personbetsemt eller en systemfeil. Det vil vi snart få se.
I fjor startet tapet for Hamkan en ond rekke med tap og poengtap som i realiteten ble utslagsgivende for hvor gullet havnet. Brann har bare tapt tre poeng. Foreløpig. Måten de tackler tapet på avgjør om det skal bli med det, eller om Brann igjen går inn i dødspiralen som et fly uten kontroll.
I dag er det ingen som kan si hva som blir utkommet.
Men at de skulle hatt i ræven for å ha levert et slikt makkverk av en kamp. Det bør vel alle kunne bli enig om.

Én kommentar

skuffet

16.jun.2007 kl.23:49

Kampen kan oppsummeres så enkelt.
1-0 på lykketreff fra Powel
2-0 Edu har flaks og får retur fra stolpen
3-0 Straffe som er gavepakke fra dommeren.
4-0 Edu filmer seg til straffe og Rødt kort
5-0 Elending keeperspill av Thorbjørnsen
6-0 Igjen dårlig keeperspill
Det er faktisk ikke så mye som skiller 6-0 fra
0-0.
I tillegg sleiver Andresen ballen utenfor når
han får sjansen alene mot keeper. Helstad har
også en stor sjanse som han spolere.
Jo det var en elendig kamp av Brann, men de
fire siste målene kom som et resultat av dårlig
dømming. Jeg er ganske overbevist om at Oppdal
hadde tatt de siste to målene ganske enkelt.
Pussig forresten at Oppdal som etter min mening
ikke gjorde noen feil får dårligere karakter
av TV2 på børsen enn Thorbjørnsen som etter min
mening leverte en slett kamp.

Skriv en ny kommentar

hits