Guttene fortjente en bayer

Branns utskjelte spillere klarte ikke legge seg på gudsforlatte Gardermoen etter å ha tapt 6-0 for Lyn. Etter å ha fått en skyllebøtte på kjøpet av Mons Ivar Mjelde, dro noen av dem mot Oslos natteliv og skal deretter ha kommet sent hjem.

Men de nådde alle morgenflyet og stilte på trening søndag.

Nå hisser store deler av idretts-Norge seg opp over at hardt prøvede fotballspillere føler behov et øyeblikk for å oppføre seg som vanlige folk.

En av dem som går hardest ut er ro-eneren Olaf Tufte.

Olaf Tufte er en stor idrettsmann, men med all mulig respekt; Det er stor forskjell på å prestere en gang hvert år i forhold til å drive i underholdningsbransjen med forestilling minst en gang i uken året omtrent igjennom.

Ingen tviler på at Olaf Tufte trener minst like mye som fotballspillere og i enkelte sammenhenger kan betraktes som en større idrettsmann og atlet enn noen skarve Brann-spillere, men det gjenstår å se den dagen han prøver seg i en idrett som drives av flere enn det som får plass i en litt stor buss.

I Norge har vi en kultur for å elske alle som er bedre enn de andre i verden innefor sin snevre nisje. Her dyrker vi skiskyttere og håndballjenter, mens Vebjørn Rodal blir hundset fordi Kipketer ikke var med i 800-finalen i Atlanta.

Det mentale presset som Tippeliga-spillere og kanskje spesielt Brann-spillere er utsatt for, er formidabelt. En god måte å døyve en slik nedtur som laget fikk mot Lyn , vil nettopp for noen være å sette seg sammen, prate litt, ta et par bayer og kikke litt på damene. Boys will be boys. Dette skjedde fire dager før neste kamp, altså er ingen interne regler i forhold til alkohol brutt og så får den enkelte forhandle hjemme om de har lov å ta seg en tur ut når de er på reise, eller ikke.

Ikke bare er det ufarlig og uskyldig. Det er antagelig direkte sunt i forhold til å nullstille seg til ikke bare kampen på onsdag, men hele resten av sesongen med det sedvanlige hysteriet som venter i byen med brede munner og smale trofeskap. Ble det en vane å se Brann-spillere dritings på byen etter hver kamp, slik som faktisk var vanlig i en ikke all for fjern fortid, ville Tufte hatt et poeng.

Så denne må Olaf Tufte lenger ut på vannet med, der han driver og forbereder seg til to dager i Beijing neste år, i mini-idretten som er så liten at til og med en bergenser har tatt medalje i den.

Det sier ikke lite.

4 kommentarer

Skjerpings

19.jun.2007 kl.13:54

Viser snever komptanse når du omtaler Tufte på denne måten. Ja, mulig smålig av han, men enda småligere av deg. Dessverre begynner dette å bli en vane fra din side..

halvard grøttveit

19.jun.2007 kl.15:47

jeg må si meg helt enig med innlegget ditt. virker som hele fotball Norge klarer å fortrenge sine egne feil og mangler ved å hetse løs på brann.sladrehank skal selv ha bank het det før. Rørende å se Henning Berg formane hva han ville gjort, hvorfor gjorde han ikke det da en høy australiener ravet drivende full i syden? Kjetil Rekdal var også ute med leppa. De glemmer fort. Sikkert lett å være tippeliga spiller iandre byer med 5000 tilskuere og med innbyggere som ikke kan navnet på alle spillerne. La guttene få en sjangs til å gjøre det godt igjenn og gi blaffen i anonyme,middelmådige og smålige trenere.
Brann forever.

Per

19.jun.2007 kl.16:08

hahaha, meget morsomt!!! Og helt enig!

KRH

19.jun.2007 kl.16:25

Er helt enig med det du skriver her....synes da at det er utrolig merkelig at din redaksjon i ibergen.no ser ut til å være fast bestemt i å drive en heksejakt på brann spillerene og ikke vil glemme denne saken selv om klubben og spillerene er ferdige med denne saken......bli ferdig med dette her....dette er en fillesak!

Skriv en ny kommentar

hits