Kampen som ikke kunne tapes

Etter ti minutter ble det klart at dette Aalesund-laget var så dårlig at Brann umulig kunne tape denne kampen.
Etter 45 minutter ble det klart at Brann var nesten like dårlige. Og at kampen godt kunne ende uavgjort selv om Brann hadde hatt 11 muligheter i første omgang. Problemet var at de aldri så ut som om de skulle score.

Azar Karadas på stolen foran oss så litt betuttet ut da han kom ut til 2.omgang noen minutter for sent. Da ledet Brann 2-0. Og kampen i realiteten avgjort.

Hva viste kampen mot  ett av de dårligste lagene som noen gang har spilt i Tippeligaen om gullkandidaten Brann? 
Kampen viste først og fremst at Brann kan spille dårlig og likevel slå et av de dårlige lagene i ligaene 

Kampen viste også et Brann ennå ikke skjønner at kampen begynner like etter at de synger "Nystemten".

Målene til Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes var greie nok de, men det skulle bare mangle. Mot dette garanterte nedrykkslaget burde Brann ha rettet opp målforskjellen de skuslet vekk i Oslo. I stedet slapp de inn en lumpe på overtid og slapp Aalesund noen sekunder, helt unødvendig, inn i kampen igjen

Har vi lov å være sure på seirens dag?
Nei. Fordi Brann gjorde noe som var viktig. De reiste seg etter en psykisk knekk som fort kunne resultert i flere negative resultater på rad. De vant hjemme en kamp de skulle vinne. At det ikke har vært noen selvfølge , vet alle som kan litt Brann-historie.

Nå kan en dra nullstilte til Stavanger og Viking. og restarte den egentlige jobben, å hente gullet hem. Uten å tenke på gannende  samer, knusende kritikere og nervøse bysbarn .

Arbeidsro kalles det. Og det kan være gull verdt.

2 kommentarer

MT

20.jun.2007 kl.22:46

Tullpreik.
Sjelden sett et lag i tippeligaen dominere like mye som Brann i dag (ok, så det på Ullevål for noen dager siden...). Tydelig at den litt tullete artikkelforfatteren har bestemt seg på forhånd for å være negativ, evt ser seg blind på resultatet. Evt er han bare en litt enkel sjel?
Skal ikke Brann ha ros for å ha gjort Ålesund dårlige? Laget er i brukbar form, og har 7 poeng på 3 siste bortekamper.
Brann kan kritiseres for å svikte i siste trekk, og sleive i avslutningene. Bortsett fra det var dette bra, og en av årets beste kamper fra Branns side.

Frode R

21.jun.2007 kl.11:08

Enig med MT, her bommer du litt Henrik. Brann var i motsetning til tidligere med på notene fra starten av, og dominerte fullstendig. At første omgang ender 0-0 er ikke overraskende, at de scorer tidlig i 2. omgang er heller ikke overraskende. Det eneste negative er at de slipper Ålesund inn i kampen igjen når de bare kunne kjørt over dem. Men, enig med deg når det gjelder arbeidsro, det er viktig!

Skriv en ny kommentar

hits