Erlends manndomsprøve

image12Erlend Hanstveit
skal i dag overta den utsatte plassen som midtstopper i Brann-forsvaret, et forsvar som lekker mer enn det norske gjorde i 1940.

Det er en utsatt plass fordi det er ingenting som tyder på at Mons Ivar Mjelde har klart å få inn i Brann-knottene (de de har på skuldrene) at forsvar er mer enn en bakre firer som kan sideforskyve til de blir blå. Forsvaret blir ikke bedre enn de som forsvarer foran dem, de som gjerne kalles førsteforsvaret.

Det blir fremstilt som om seriegullet deles ut til den som får kjøpt Pelle Nilsson fra Odd, og det kan utmerket godt skje. Han vil gjøre et hvilket som helst Tippeliga-forsvar bedre. Men det som jeg har mer sansen for er det mest gjerrige laget i Tippeligaens måte å forsvare seg på.

Kun 11 mål har de sluppet inn - det er akkurat halvparten så mange som Brann - og bare de færreste og mest ihuga fotballsupportere er i stand til å nevne navnene på keeperen og dem i den bakre fireren på dette laget. Det er ikke tilfeldig for det er ikke forsvarerne som stikker seg fram på dette laget. Det er tvert i mot angriperne. De forsvarer seg ved å angripe som gale.

Det gjør at ingen tør å angripe dem helhjertet fordi de vet at det er store muligheter for selv å få en i sekken før tolv sekunder er gått fra du mister ballen.

Nei, den beste forsvareren i norsk Tippeliga er ikke Pelle Nilsson eller Inge Andre Olsen. Det er i stedet Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson, lille Alanzinho og Somen Tchoyi. Disse fire er den viktigste grunnet til at Stabæk bare har sluppet inn 11 mål. Lagene spiller for å forsvare seg mot denne gjengen, ikke angripe Jon Knudsen sitt mål. Det får de heller gjøre hvis de får en mulighet, som Brann gjorde da de påførte bæringene deres eneste nederlag i denne sesongen, så langt.

Derfor - folk vil se på Erlend Hanstveits spill i dag og dømme ham for det. Men glem ikke de som er foran ham. Vil Tromsø måtte forsvare seg eller kan de angripe uten frykt. Det er i så fall et sykdomstegn som Brann må gjøre noe med umiddelbart.

Det er viktig at Erlend Hanstveit spiller godt, men han kan bere gjør så mye. Får spillerne på midten stå for seg selv og uforstyrret mate Tromsø-spissene med muligheter så hjelper det ingenting. Men en manndomsprøve blir det og kanskje han stepper opp og leverer tidenes søknad om fast plass.
Det er fullt mulig å gjøre det.

Nøyaktig idet dommeren blåser av kampen mellom Brann og Tromsø blir en ny kommentar lagt ut. Sjekk om du er enig i vurderingene og kom gjerne med dine meningeri kommentarfeltet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits