En sorgens dag

.
Bergensfotballen avgikk på mange måter ved døden i dag.
Erik Huseklepp har svart nei til Branns tilbud om fortsatt spill i klubben.
Erik Huseklepp er det nærmeste fotballen i Bergen kommer til å ha produsert en fotballspiller de siste årene. Sammen med Helge Haugen og Cato Guntveit er han det bergenske innslaget i rød Brann-trøye.. Det betyr at det kommer en omtrent hvert femte år.
Den forrige bergenseren som fikk gullklokken for 25 landskamper var Helge Karlsen. Han er eldre enn meg.
Brann er en forretning, en beinhard forretning. Det betyr at de ikke kan betale folk mer enn det de er verd. Uansett hvor de kommer fra.
 Men det er ingen tvil om at Brann som merkevare i lokalmiljøet, står sterkere om de har lokale spillere på laget.
Erik Huseklepp har klaget på liten spilletid. Det har vel omtrent alle på laget utenom Martin Andresen, Håkon Opdal og islendingene gjort.
Spørsmålet er om Brann-trenerne bør være litt snillere med lokale talenter i forhold til importerte håpefulle. Ut fra et sportslig synspunkt er det forkastelig, forretningsmessig kan det være smart, forutsatt at den lokale helten er omtrent like god som alternativet.
Men hvem ville gidde å komme til Brann hvis de visste at lokale spillere ble foretrukket, er et annet relevant spørsmål.

Ja, det er en trist dag. Men det er fint lite Brann kan gjøre med det. Fotball er et marked med tilbud og etterspørsel. Det er få som bryr seg om hvor eplene erdyrket hvis paien er god.
Men vi får bare håpe at det ikke går fem år til neste gang.

2 kommentarer

Per Pelle

02.jul.2007 kl.13:57

Trist dag, det er vel alle enige med.
Med en annen trener, en som tør satse litt på talenter, en som har litt strategiske og taktiske evener vill nok Huseklepp blitt i Brann.
Er tragisk at Monsa mjelden ikke matcher huseklepp mer enn han har gjort. Alle er vel ening om at pt er Solli og Vaagen Moen bedre spillere. Men ikke tvil om at Huseklepp burde vært brukt, brukt mye mer enn i dag.
Nei, dessverre har vi Mjelde til trener.....

F.I.R.E (brann)

02.jul.2007 kl.19:30

Trist tja. Men problemen ligger vel i Erik, han klare jo ikke levere 100 % i 90 min. Så det er mye bedre for han å være 1 joker forløpi. Og kanskje etter 1 eller 2 sesong så kan han være 1 topp spiller, men no er han definitiv ikke godt nok for 90 min.
P.S Hvis han velge til 1 annen klubb så tror eg ikke at han bli første valg heller. Kanskje de første kampene men etter 4 - 5 kamper så vil de finne ut at han er overvurdert. Og bli plassert til benken igjen.

Skriv en ny kommentar

hits