BTs korstog mot Mjelde

BT fortsetter i dag sitt korstog mot Mons Ivar Mjelde.
Knut Langeland - kommentatoren som ville fjerne Mons Ivar Mjelde for to år siden, men fikk hele det fotballkyndige Bergen mot seg - forsøker seg igjen. http://fotball.bt.no/kommentar/article85385.ece
Han påpeker at det er bråk på Brann Stadion fordi Mjelde har kjøpt inn for mange stjerner og at de nå vender ham ryggen.
Han identifiserer alt bråket på Brann Stadion - fra spillere som ikke vil signere kontrakter, til måten folk går av banen på som utslag av misnøye med Mons Ivar Mjelde.
Det må være lov å minne leserne om hva som er Branns situasjon i dag. For det tredje året på rad er Brann ett av Norges topplag. Kontinuiteten i prestasjonene og resultatene har vært imponerende. Se bare på Vålerenga og Start som har omtrent likeverdige rammebetingelser. Brann går inn i en høstsesong på andreplass bak serieleder Stabæk. I tillegg skal Brann spille hjemme mot sine argeste motstandere i rangert rekkefølge: Stabæk, Rosenborg, Viking og Lyn.
Det forteller meg at tiden nå er inne til stille seg bak laget, treneren og de spillerne som er igjen, og fokusere på det positive. Det er mange positive trekk å ta fatt i.
Bengt Sæternes er borte. En aldrende spiss som nesten aldri scorer, men som i første rekke gjør en god defensiv jobb mot vanskelige lag, les LSK, RBK og Stabæk. Løsning; Armann Bjørnsson kan gjøre samme nytten. Han scorer kun mot dårlige lag og han vinner hodedueller i eget felt.
Martin Andresen vil ikke signere.
Forretningsmannen Martin har aldri ønsket å signere før kontraktstiden er ute. Han er ikke dum, selv om han kan spille fotball. Han har brukt sin signeringsmakt maksimalt for å fremme sitt syn på hva som er galt i Brann. "Hvis det blir slik jeg mener det bør bli i Brann, signerer jeg." Han har gått så langt som til bortimot fysisk å angripe Mons Ivar Mjelde i garderoben i pausen i en kamp. Treneren har likevel stått ved sin kaptein og sagt "Ingen kødder med kapteinen" da Martin spilte elendig etter sykdom i begynnelsen av sesongen.
Martin er en high maintanance-spiller. Rutine er bra. HVis jeg var Mons Ivar Mjelde er jeg ikke sikker på om jeg ville hatt Martin med videre de to-tre neste årene til de betingelsene han som Bosman-spiller kan forlange i markedet.
Men det jeg er sikker på er at Martin ønsker, kanskje mer enn noen andre, å vinne gull med Brann som kaptein.
Hva Martin gjør neste sesong er uinteressant hvis han bare gjør det han skal i denne og det gjør han. Han kommer til å få en stor høstsesong.
Robbie Winters er på vei bort. Ikke en dag for tidlig. En begynner å forstå hvorfor skotter går i skjørt. Mjeldes største tabbe var at han ikke kvittet seg med sutrekjerringen i fjor og kjøpte en skikkelig spiss. Men det er en kritikk som først og fremst må rettes mot Per Ove Ludvigsen som stakk på et avgjørende tidspunkt i den prosessen og som Roald Bruun Hanssen nå prøver å rette på med kjøpet av Jokke Sjøhage. Måtte han lykkes.
Olafur Ørn Bjarnason vil tilbake til Island. Har ikke Olafur hatt sin tid i Brann? Var savnet så stort da Erlend Hanstveit tok plassen hans i siste hjemmekamp?
Selvsagt finnes det ting å kritisere en trener for, så også med Mons Ivar Mjelde. Men så langt taler hans track record for seg selv.
At Bergens Tidende har en naturlig hang og trang til å prøve å rive ned alt som bygges i denne byen, får vi leve med. En måte å gjøre det på er ved å skape maksimalt bråk der det så vidt ulmer, så vil deres negative profetier få selvoppfyllende kraft. Heldigvis har de færre og færre som bryr seg om hva som skrives og sies.
Vi andre som ønsker at gode ting skal skje gleder oss over den fastheten Brann viste i forhold til Stabæk i Huseklepp-saken. Vi gleder oss over det smarte i å cashe inn 2.2 millioner for en hellende spiss. Vi gleder oss over innkjøpene av tre unge spillere. Hvis en av dem slår til og blir Tippeligaspiller, er det tre kjempekjøp.

Brann har fortsatt en stall og en bredde alle kan misunne dem når det kniper i høst. Brann spiller aldri med det beste laget. Så tett er stallen at det alltid vil være spillere på benken som ville gjort en bedre jobb enn de to utpå som har en dårlig dag.

Når karantene og skadene begynner å strømme på, er det det som gjør at Brann blir seriemester i år.
Og det skyldes Mons Ivar Mjeldes planlegging og kløkt,. ikke fintene og gjennombruddspasningene til Martin Andresen eller Bengt Sæternes'  fire mål mot Enga.

16 kommentarer

Alfred

13.jul.2007 kl.10:36

Det er nå flere som har tvilt på Mons. Sitat Henrik Færevåg:
"Er Mons den rette?
11.sep.2006 @ 21:45:53
Brann kom seg fra Nadderud med tre utrolig viktige poeng.
De som tror på meg vet at Brann nå blir seriemestre med kun tre seire til, dersom de slår Rosenborg den 22.oktober idet jeg velger å kalle slaget om Norge.
Da Rosenborg misset på seriemesterskapet i fjor var det en glipp. Skjer det for andre året på rad snakker vi om en detronisering. Brann har muligheten til å gjøre det og det er ikke tilfeldig. Brann har i årets serie møtt Rosenborg med det våpenet de har og som ingen andre lag i Norge har, nemlig cash.
Med sine opptredener i mesterligaen var Rosenborgs økonomi i stand til å kjøpe vekk en hver utfordrer i overgangsvinduet om sommeren. Med sine rike onkler i Hardball har Brann fått lov å late som om de kan det samme og resultatene har kommet øyeblikkelig. Men det må holde helt ut. Det er lite trolig de får det samme neste år skulle det ikke gå veien. Skjønt hvem vet.
Per Ove Ludvigsen har så langt gjort det de ikke har maktet på Lerkendal; å kjøpe klare forsterkninger. Den eneste som gjenstår nå å vurdere er treneren Mons Ivar Mjelde og seieren over Stabæk vil utrolig nok ikke telle i hans favør når forhandlingene om reengasjement starter. Brann la seg bakpå og spilte såkalt kynisk i andre omgang. Det var som å kaste et bein med betydelig kjøtt på til sultne ulver. Det var den eneste måten Stabæk kunne komme inn i kampen på.
-Vi var rystet, sa Mjelde. Ja, men det hadde dere skyld i selv. Man kan si mye om Branns spillerstall, men de har ikke et defensivt kynisk gen i seg. Du kan ikke spille Drillo - rævvafotball med folk som ikke liker å slå pasninger på over syv meter.
Det var det glade vannvidd og hadde det ikke vært for denne vidunderlige mesterregissøren i en liten skotsk skikkelse så hadde det gått galt. Han elsker å fortelle historier ute på banen, med beina og med spektakulære øyeblikk som han skaper helt alene. Det er mer fotball i Charlie Miller enn i resten av Brann-laget til sammen. Gashi er ingen dårlig spiller, men han rekker ikke Millers magi til knærne. Men han blir viktig i det defensive.
Eirik Bakke blir en bauta i norsk fotball og kommer neppe til å være her lenge. Hvis han er så bra på 80 prosent fitness vil storklubbene komme etter ham når han er i form. Han går inn i Tippeligaen uten samtrening og står fram som en gigant. Det var ikke nødvendig for Martin Andresen å vise seg i dag.
Vi skal selvfølgelig ikke avskilte Mons Ivar Mjelde her og nå på toppen av tabellen og etter en imponerende borteseier, men vi misunner ikke Per Ove Ludvigsen jobben med å evaluere treneren. Brann har i dag et mannskap som kan reise steder. En topptrener vil hjelpe ytterligere. Spørsmålet er om Mons Ivar Mjelde er den beste en kunne få. Jo, mer penger som kommer på bordet for spillere, jo viktigere blir spørsmålet.
Vi håper han blir, men vi ser at det ikke er en selvfølge."

jokke

13.jul.2007 kl.13:05

Så dere hadde ikke bruk for Bengt Sæternes i Bergen?
BS er for det første en veldig god fotballspiller og har også laget en del mål for Brann, og i tillegg så er han tippeligaens mest sympatiske spiller.

Terje Johnsen

13.jul.2007 kl.13:11

Langeland e og blir en klovn! Han e vel fortsatt grinete for at Dylan ble kastet på hovve ut fra stadion!
BT har alltid vært imot Mjelde, sånn e det bare. At han har stabilisert Brann i toppen bryr de seg mindre om. Cupseier har vi og, over 20 år etter forrige pokal.
Brann har nesten alltid hatt gode rammebetingelser sammenlignet med resten av fotballnorge. Alltid mye tilskuere og vi har sjelden hatt dårligere økonomi enn de andre (bortsett fra noen år med vanstyring). At man ikkje kan gi Mjelde noe kreditt for at han har stabilisert Brann i toppen e latterlig, latterlig!!!

flodekommode

13.jul.2007 kl.13:23

Takk for at du er en motvekt. Måtte gullet komme til Brann, og du møte Langeland i en boksering. Jeg kan være han som vifter med hånkleet mellom rundene. :-)
Bergen og Brann trenger flere som ikke bare tror på Brann, men som SIER at de tror på Brann. Hvis ikke kan det være at resten av landet, og Brann-tropp og sportsli apparat tror at BT står for den gjengse oppfatningen av situasjonen.
Selv om Langeland har rett i noe av det han skriver, er det vanskelig å forstå hvilken motivasjon han har for å skrive det. Brann vil ikke være tjent med å skifte trener midt i sesongen. Det er slikt som kanskje kan berge plassen til et lag i motgang, som Viking i fjor, men ikke gullet for et lag på andreplass på tabellen.

13.jul.2007 kl.13:33

Tja, din kollega Farid gjør da sitt han òg; www.nettavisen.no/innenriks/ibergen/article1217847.ece
Greit at BT er håpløst spekulativ hva Brann angår, men iBergen er ikke det spor bedre!
Og dere bør snarest få inn en journalist som faktisk KAN faget fotball, denne Farid får meg til å rive meg i håret i nesten alle artikler av han jeg leser.

Biter Sukker

13.jul.2007 kl.13:47

5 år er nok, Mjelde ut av Brann!

Eivind Berge

13.jul.2007 kl.14:27

Som om jeg skulle ha skrevet det selv. Godt å lese at noen har fornuften i behold. Langelands kommentar er tragisk og vitner om at han av en eller annen grunn bare er ute etter mannen. Kommentaren var så full av rykter og korridorsnakk at den kvalifiserer for rødt kort. BT burde gi mannen karantene i resten av sesongen.

Eirik S

13.jul.2007 kl.15:37

Kudos til deg Henrik !

Kjell

13.jul.2007 kl.16:26

Synes dette er litt frekt av deg henrik......er det noen nettsteder som driver en kjeppjaging etter bråk i brann så e det no ibergen.no. Synes både ibergen,bt og ba bruker litt for mye tid på å jakte på skandaler i brann. Bruk heller tiden på å skryte og klag heller når det virkelig er grunn for det. Skulle brann gjøre det dårlig denne høsten og dette ut av gullkampen skal dere få lov å kjeppjage mjelde kor mye dere vil men frem til da kan både du, langeland og alle andre holde smella med mindre dere har noe saklig å si....

Ossi

13.jul.2007 kl.16:38

Sjeldent god kommentar, Henrik.
Dersom Brann lykkes i høst, er det på tross av BT og Langeland som bruker hver eneste mulighet til å lag støy i Idrettsveien. Vi har et kanongodt lag i høst, som vi ikke hadde trodd ville vært mulig bare få år tilbake. Laget er mer enn godt nok til gull, det er bare å få spillerne til å tro på det. Håper det er Mons og ikke BT som lykkes.

Brann Supporter

13.jul.2007 kl.17:46

Færevåg, du er en idiot!

Morten

13.jul.2007 kl.20:53

Å skape splid og spetakkel gavner bare Branns motstandere. Vi kan gjerne være uenig med MIM i mangt å mye men skal Brann ta gull i år må vi stå samlet og støtte laget og klubben. Evalueringen får vi ta når sesongen er over. Nå samler vi oss for Bergen, Brann og MIM.
Takk Henrik for et balansert synspunkt, begynner å bli ufattelig lei av BT's gjentatte angrep på Brann og MIM.

Geddi

14.jul.2007 kl.00:26

Brann har ikke vunnet serien siden 1963, det vet alle. Men, hvem har skylda?
Trenerne? Trenerne har kommet og gått, jevnt og trutt gjennom årenes løp. Noen har vært dyktige, andre mindre begavede.
Spillerne? Det har vært en del spillere innom Brann de siste 44 årene. På ett eller annet tidspunkt må vel laget ha vært bra nok? Uten at de har fått det helt til allikevel.
Fansen? Tja, Brannfansen hevder å være lojale og trofaste, men etter min oppfatning mer støttende i oppgang enn nedgang. Det sies at man skal tukte den man elsker, men det finnes grenser: Det skal ikke mer enn én eller to dårlige kamper til før skjellsordene begynne å hagle.
Media? BT har vært der hele tiden. Samme dritten har de sikkert levert hele tiden også. Jeg tror BT (og for såvidt andre Bergensmedier også, men aller mest BT) har hovedansvaret for at Brann aldri holder helt inn. Slik BT forholder seg til byens fotballag, med side opp og side ned året rundt, krigstyper i både medgang og motgang, totalt manglende vilje til å gi laget arbeidsro og en konstant hamring for å få gjennomslag for egne meninger om strategi og taktikk, er det ikke rart at det går skeis. Hadde BT kuttet ned omtalen av Brann til en halv side med positiv omtale hver lørdag, og muligens et helside med hyllest når de vant serien, ville seriemesterskapet garantert endt i Bergen mye oftere enn vi har sett de siste 40-50 årene. Tror jeg.
Men jeg bryr meg egentlig ikke, jeg er mett av hele Brann og alt som skrives derom. I sær etter at Doddo fikk lov til å utgyte seg i tide og utide om alle de tankene han i øyeblikket måtte ha rundt alt som har med Brann å gjøre. I hans øyne vil laget aldri bli bra nok, selv ikke om de vant et år: Doddo ville bare begynt å grue seg til neste år, for da kom de sikkert til å tape...

Ole r

14.jul.2007 kl.10:30

tror igjen at du langt på vei har mye rett i det meste av det du sier, men jeg tror ikke Brann vinner serien i år heller, nettopp fordi lokalmedia bruker så mye energi på å fortelle at det ikke kan gå med Mjelde til rors.
De forteller det så bombastisk, så FrP'isk forenklet, så naivt og billig at enhver "blokkunge" i Vadmyra og Prestestien tror på det, og spillere og trenere i klubben også selv begynner å tro på det.
Når man selv tror man er udugelig, eller sjanseløs, da er man nettopp sjanseløs.
Og i år som så mange ganger før kommer det til å bli Branns bane - et eventyrlig patriotisk og energisk hjemmepublikum og hjemmemedia som bruker sin energi i negative baner, fremfor oppmuntrende,rosende, hyllende

Torunn

14.jul.2007 kl.10:51

Når spillerne vil vekk fra treneren er det grunn nok til å rette lyset mot steinbyggeren.
Han er leder, og
når medarbeiderne ikke vil jobbe hos ham så duger han ikke lenger.
Mjelde er ingen strateg, og det trenger Brann for å vise vei. Mjelde er ikke visjonær, og det trenger spillerne for å kollektivt løfte seg mot målet.
Jeg som er en helt ordinær leder i næringslivet, dog kvinne, kan forstå at denne lederen er ferdig og forlengst utgått på dato. Brann trenger inspirasjon, visjon og pågangsmot. Stein på stein virker ikke lenger.
At BT setter fokus på nettopp dette, er innlysende. Det skulle bare mangle!

Daniel

17.jul.2007 kl.21:16

Veldig bra innlegg Henrik. Var ikke klar over bloggen din før, men er det like god kvalitet på de kommende innleggene så bør jeg ta å bokmerke bloggen din.
Stå på, Langeland kritikk er alltid velkommen!

Skriv en ny kommentar

hits