Er Martin stor nok for Bergen

På torsdag begynner den viktigste perioden i fotball-spilleren Martin Andresens liv. 
Høstsesongen 2007 med Brann kan være Martin Andresens siste sjanse til å skinne som fotballspiller. Neste sesong er Martin Andresen 31 år. Og med hans skadeliste kan det være begynnelsen til slutten. Ikke for det, Martin kan fortsatt vinne noe på et lag der han er en av mange, skulle han gå til Brøndby eller andre storklubber, men dette er nok muligens siste gang han får anledning til å bære et lag til en viktig seier.

For la oss stikke fingeren i jorden. Brann vinner ingenting i år heller hvis ikke Martin Andresen spiller sin beste fotball noensinne og bærer guttene frem til triumfen.

Og det er i det perspektivet vi må se de sakene som nå kommer til overflaten. Hvis Martin kun var i Bergen for å hente sin gode lønn, ville han ikke brydd seg. Men Martin vet at dette er hans mulighet. Og han tolererer ikke at noe står i veien for ham, selv ikke treneren. Men det må han slutte med. Hans oppførsel har til tider vært uakseptabel. Mons Ivar Mjelde har,  i det han vet er en ekstrem prestasjonsgruppe, latt det være høyere under taket enn han kanskje burde. Derfor er det viktig at skapet nå blir satt på plass. Før den viktigste høstsesongen i klubben, treneren og spillerens fotballiv.

Mons Ivar Mjelde har allerede overbevist som trener i Brann. Han har gjort det han har sagt han skal gjøre. Han skal skape ett av Norges aller beste lag som før eller siden kommer til å vinne serien. Noe mer har han ikke lovd og det har han levert.

Martin Andresen har på sin side ikke overbevist. I år han spilt til tider dårlig og hvis noen fikk muligheten til å gjøre det kjøpet om igjen er det ikke sikkert de ville gjort likedan. Men laget ligger der det ligger. På søndag kveld kan de lede Tippeligaen igjen. Da må noen lag ta flere poeng enn Brann på de siste 12 kampene for å vinne.

Martin har ikke vært avgjørende for Brann denne sesongen. Det må han begynne å være nå. Allerede mot Stabæk.
Det er nå det begynner. Det er nå Martin skal levere. For tolv millioner kroner. Det er nå han skal vise hvem han er.

Vi vet at Martin er stor nok til å forsøke å lede det norske landslaget . Men å komme til et EM sluttspill med et lag som i beste fall vil spille rollen som kasteballen, er ikke i nærheten av det å vinne Branns første seriemesterskap på 44 år.
Å vinne, er noe annet enn å kvalifisere seg. Å hente "gullet hem" er mye lettere sunget enn gjort.

Det store spørsmålet hele Bergen stiller seg nå er:

Er Martin Andresen stor nok for Bergen?
Eller var han et bomkjøp.
 

10 kommentarer

Svenni

16.jul.2007 kl.13:20

Å kalle Martin for et bomkjøp er å ta hardt i. Han var fantastisk i mykje av fjorårssesongen. LIkevel ser eg poenget ditt, Henrik. Det er nå Martin han sjansen. Monsemann har vist at han kan, nå er det opp til Martin og gå føre som den hærføraren han skal vere.
Trur det er nettopp dette som kan tenne Martin til å heve nivået utover høsten, ja allerede mot Stabæk! Utrulig viktig kamp! Med seier er Brann i flytsona umiddelbart, med tap er vegen nedover tabellen kort!

Arne

16.jul.2007 kl.13:23

Norsk journlistikk på lavmål. Vi skal være glad at resten av næringslivet ikke er på samme nivå, da hadde vi alle vært på trygd.
Men kommentaren "Han har lovet at Brann skal vinne serien før eller senere" sier vel sitt. Ja det er tydligvis senere for Brann sin del. Tenk om alle trenerne i eliteserien hadde hatt de betingelsene.

Petter

16.jul.2007 kl.14:26

Snakker om journalist!!
Ikke trenger han Bengt Sæternæs, ikke trenger han Martin Andresen, Robbie Winters og mange flere.
Treneren er visst den eneste i Brann som duger.
Antageligvis er det fordi han er Bergenser eller stril som vi kalte det før.
Hvis det bare er beregensere som er bra nok for Brann så blir det ikke mange igjen når alle utenfra er borte.
Antageligvis glapp gullet når Beng gikk og går Martin så er der ikke mye igjen av stabiliteten, eller er det jojoen Gashis som skal ta over etter Martin, men kanskje forsvuinner han også.............

flodekommode

16.jul.2007 kl.14:59

Det blir veldig spennende å se om han er så god som veldig mange vil ha det til. Jeg er optimist og velger å tro at han ikke bare er profesjonell nok til å legge eventuelle uenigheter bak seg og yte maks for treneren og SKB, men også GOD nok til å kunne være den lille forskjellen.
Det blir spennende å se utover høsten. Jeg tror på en knallstart mot Stabæk, og regner med at Brann som eneste lag slår Stabæk to ganger denne sesongen! Ja, og at de retter opp brøleren fra i fjor i europacupen. Fytterakkern. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle huske navnet på en undergrunnsklubb i Sverige. Banna Åtvidaberg.

Harry Silkefot

16.jul.2007 kl.15:37

Ja, Brann kommer til å gå hele veien i år. Men det blir ikke Stabæk som følger dem til døren det kommer til å bli Viking. Viking har kvalitet på alle plasser, og i tillegg en relativt sterk innbytterbenk. Viking er det eneste laget jeg frykter i kampen om gullet.
I tillegg frykter jeg Brann-supporternes dårlige lynne og manglende folkeskikk, samt den tabloide Bergenspressen som i sin manglende objektivitet gør seg til en nyttig idiot for alle dem som ikke ønsker Brann vel.
Takk igjen Henrik for et balansert synspunkt. Vi oppnår aldri noe om vi ikke står samlet, ei heller at SKB tar gullet hem.
SKB i tykt og tynt siden 1971

Anders Stormark

16.jul.2007 kl.16:12

Interessant lesning. Ærlig talt tror jeg ikke martin har det som skal til, han blir regelmessig avslørt på tempoet, han har ikke all verdens arbeidskapasitet og han scorer ikke nok mål.Derfor, hvis gullet skal stå eller falle med Ma tror jeg ikke brann klarer å hale gullet "hem".
Salget av bengt tror ikke jeg vil prege brann i noen som helst grad, det gode rykket hans er for lengst historie, han er statisk og alt for lett å lese, at han scoret 4 mot vif sier mer om oslolaget enn om sæternes.

Coeus

16.jul.2007 kl.18:20

Wush-- snøballer i helvete?
Jeg er helt enig med skribenten her!
Bra skrevet, Henrik.

Sigmund

16.jul.2007 kl.22:08

Problemet med martin er at ikke leverer varene. Han skulle vært Mons sin mest betrodde spiller, men dolker han i ryggen. Bli kvitt han så fort som mulig. Det samme gjelder Sæternes, som har vært direkte latterlig denne sesongen.

Stian

16.jul.2007 kl.23:56

Hvis ikkje Andresen leverer eb god høstsesong mener eg han e den største floppen i Brann noen sinne.

Patos

17.jul.2007 kl.09:00

Når skal dere bergensere forstå at et middelmådig lag fra en middelmådig by aldri kommer til å vinne noe somhelst. Det er det bergenske egosentriske, navlebeskuende lynnet som ødelegger alt. Og husk at resten av landet driter loddrett i det som skjer i møkkabyen deres. Det er INGEN som har sympati med dere i det hele tatt. Uansett hva dere innbiller dere å tro!
Når enkelte klarer å påstå at Martin Adresen er en flopp så diskvalifiserer man seg fra diskusjonen. Martin har løfta Brann fra en sikker nedrykksplass til kamp om medaljer!

Skriv en ny kommentar

hits