Kampen som var ferdigvunnet

Brann gikk ut mot Stabæk som om de mente å vinne kampen. Det ble tacklet ,det ble løpt og duellert slik man forventer i en toppmatch. Det bør se ut som om spillerne er på samme kamp som publikum.
Tijan Jaiteh kom tilbake fra ungdoms-VM som en fullbefaren fotballspiller, Robbie Winters sin første omgang er kanskje noe av det beste han har gjort i Brann-drakt. Vaagan Moen var en galeislave og Kristjan Ørn Sigurdsson kledde av Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson.
Alt så bra ut, alt så helt fenomenalt ut helt til Thorstein Helstad bommet for åpent mål på Petter Vaagan Moen sitt frispark der han riktoignok ville blitt avblåst for off side. Og da Thorstein Helstad misset igjen på en nesten like stor sjanse i andre omgang.
Hvis Thorstein Helstad misser på åpne sjanser blir han ikke toppscorer i Tippeligaen og hvis ikke Thorstein Helstad blir toppscorer i Tippeligaen, vinner ikke Brann Tippeligaen.
Det var bare en av disse kampene. Ett mål på et nesten titalls sjanser vinner normalt ingenting.
Derfor gjorde Mons Ivar Mjelde det trekket som til slutt avgjorde kampen.
Han la om til 4-5-1 og prøvde å ri på den tynnest mulige ledelsen. Mot Tippeligaens farligste duo.
Det er i beste fall hazard. Men hva er alternativet når alle ser at det bare er et tidsspørsmål før Stabæk scorer.
Samtidig viste Brann-publikummet seg som fotball-imbesiller som i stedet for å skjønne hva som foregikk utpå der, begynte å bue når spillerne  fulgte oppskriften til treneren til punkt og prikke.
Med kun to offensive gen igjen på banen skulle Brann forsvare seg til seier.
Men så skjer det som ofte skjer når noen presser på som verst. To offensive spillere kan da være nok. Det er Nannskog og Gunnarsson-effekten brukt  mot nettopp Stabæk i form av Huseklepp og Helstad først og i gjennom en genipasning fra Martin Andresen til Thorstein Helstad like før slutt.
Dermed scoret Thorstein Helstad på tre av fem åpne sjanser i stedet for en av tre. Og da blir han toppscorer i Tippeligaen og da vinner Brann den samme ligaen.
Helt til slutt :
Er det noen som tror nå at Erik Huseklepp kommer til å spille noe annet sted enn i Brann neste år. Til det er dette som foregår på Stadion alt for gøy. Og til det er han som spiller alt for viktig.

12 kommentarer

Bergenser

22.jul.2007 kl.20:40

Genitrekk?
Det er bortimot det dommeste jeg har hørt på lenge. Når det viste seg at det gikk som det gjorde, så kan man kalle det et "genitrekk".
Av erfaring har jeg desverre sett Mjelde gjøre det samme MANGE ganger før, og da med motsatt resultat. Kan f.eks referere til LSK - Brann i fjor..

olev

23.jul.2007 kl.00:29

Bra, Henrik.
Nå må du lage en ny Brann-fest i høst slik du gjorde i fjor.

Håkon Garmann

23.jul.2007 kl.00:53

Resultatet lyver veldig i forhold til hvordan kampen var; det er vel de fleste som var på Stadion i dag enig i. Å legge seg bakpå på hjemmebane allerede i det noen-og-60.minutt smaker vondt hos meg, til tross for at vi var heldige og disse to stang-skuddene ikke gikk inn. Hadde ett av de gått inn tror jeg vi hadde tapt. Kall det gjerne genitrekk om du ønsker, Mjelde er vel langt fra kjent som en taktikker av rang for de som følger klubben nøye? Jeg kaller det griseflaks.

Tilskuer

23.jul.2007 kl.00:53

Slik defensiv taktikk er ofte det samme som å gi bort poeng til motstandere, men det er sant at Mjelde i dag ikke hadde noe annet valg. Hva annet kan man gjøre etter å ha sett laget sitt blitt brukt som rundingsbøyer i store deler av kampen?
Det mest oppløftende for de andre medaljekandidatene må være at Brann ikke evner å styre en toppkamp på eget gress, og at de er langt bedre på å forsvare seg og å ødelegge for motstanderen enn å angripe med eget spill og kreativitet. Brann vil derfor få problemer når de møter lag som ikke er like angrepsvillige som det vi så fra Stabæk i dag, og svarer med samme medisin.
Med en slik mangel på offensiv tankegang og offensive evner er det eneste som er sikkert i tippeligaen utover høsten at mange poeng vil gå tapt for SK Brann.

knurre

23.jul.2007 kl.07:45

Henrik, du er jo helt på tur gamle far.
Trodde du publikum pep på Mjeldes taktikk? Fikk du ikke med deg at det var svikeren Huseklepp alle pep på?
Men du var kanskje ikke så opptatt av kampen der og da? Mer opptatt av fasilitetene på vip-loungen?

Studenten

23.jul.2007 kl.10:07

Lurer på om Huseklepp har tenkt å kjøpe sesongkort neste sesong. Han hadde jo det frem til Brann kjøpte ham, og man skifter vel ikke favorittlag selv om man får en ny arbeidsgiver, eller hva??
Derfor håper jeg så inderlig at han ombestemmer seg, Brann er et sinnsykt mye bedre lag enn Stabæk, han kommer til å få omtrent like mye spilletid over tid og i Brann er han folkehelt, i Bærum bare en av mange leiesoldater.... For bare et par sesonger siden satt han på tribunen og sang "Mitt hjerte står i BRANN!". Få av supporterne får noen gang testet dette ut når det virkelig gjelder, men det gjør Huseklepp nå. Spørsmålet er bare, hvor inderlig mente han det. Setter han, som mange supporterer hevder å gjøre, laget foran seg selv??

mikka

23.jul.2007 kl.10:57

Fantastisk kamp i går. Brann forsvarte seg med stil mot tippeligaens kanskje beste offansive lag. Ikke nok med det, angrepspillet satt perfekt og vi tok vare på av 3 av 6 sjanser. Det er godkjent i en sånn kamp.
Går utifra at resten av bergens befolkning snart forstår hvor heldige vi er som har MIM som skipper.

Biggen

23.jul.2007 kl.11:22

Jeg burde selvsagt holdt meg for god til å kommentere noe som helst som er forfattet av denne journalistiske ignoamusen Færevåg.
Å kalle 4-5-1 trekket for en genistrek og dertil stemple alle dens motstandere for imbesiler viser bare hvor lite grep mannen har om fotball.
Det er intet mindre enn et Guds under at det ikke skar seg helt da Brann serverte initiativet til Stabæk på denne måten. Man kunne nesten se panikken i spillernes øyne da de gang på gang ble presset bakover og når de så klarte å erobre ballen kun hadde som alternativ å sparke den op mot en Helstad som stod mutters alene med 3 (tre) Stabekk-spillere.
Gashi gjorde noe for å veie litt opp mot den tafatte og lave strukturen på midten, men å gå rundt og tro at denne omleggeggingen vant oss kampen er som å tro på Julenissen.
Eller for den slags skyld; Færevågs fotballfaglige evner.

Henrik Færevåg

23.jul.2007 kl.11:36

Sindre: Innlegget inneholdt en del påstander vi ikke kan sette på trykk uten at de er verifisert. Send meg gjerne en mail med omstendighetene rundt det du hevder så får vi deg på trykk skal du se.
Henrik

Johan

23.jul.2007 kl.11:43

Det ble pepet fordi Winters hadde, som du sier, spilt en av sine beste kamper på veldig lenge. Det hadde ingenting med Huseklepp eller 4-5-1 formasjon å gjøre! Jeg var forøvrig en av dem som ikke pep. Det er destruktivt, og helt idiotisk på hjemmebane, spør du meg..

Øyvind

23.jul.2007 kl.15:45

Flott! Støtt Brann ledelsen og Mjelde og ikke minst de spillerne som er med å bringe Brann nærmere og nærmere et etterlengtet seriegull. Det er nok av folk som klarer å lire av seg negativitet,som kan så innmari mye.., og som må fortelle om hvor dårlig alt er....

Jan Erik

26.jul.2007 kl.15:57

Genistrek? Så vi samme kampen eller?
er helt enig med deg i at første omgang var noe av det bedre som jeg har sett Brann på lang tid, mens andre omgang kanskje er noe av det værre Brann har prestert.
Strengt tatt så er det vel ikke slik at Stabæk er så mye bedre en Brann, var vel heller at Brann la seg tilbake og prøvde å ri på ledelsen,og du skal ikke glemme at Stabæk hadde 1 tverliggerskudd og 1 skudd i stangen.
Med litt bedre uttelling så kunne Stabæk ledet opptill 4-1 etter bare 20 min av andre omgang.
Er det da en genistrek og legge om til enda mer defensiv 4-5-1???
Neppe..
Slik som tydeligvis alle så det så hjalp det ingenting og legge om formasjonen,Gashi ble bare løpende imellom og Stabæk fortsatte sitt press som de gjorde i begynnelsen av omgangen.
Hadde Brann hevet seg et hakk eller to i andre omgang så hadde de vært fullt på høyde med Stabæk.
Hvis du så når Huseklepp kom inn så gjorde han ingenting bortsett fra å legge innlegget til Helstad som på en måte avgjorde kampen, ellers var jo an helt ute av det.
Er ening i at Huseklepp er en bra spiller,for all del, men genistrek og sette inn huseklepp og endre formasjon hadde dessverre ingenting for kampen sitt utfall å gjøre.

Skriv en ny kommentar

hits