Årsverste

Hva er det med Viking og Stavanger for Brann. 50 kamper. 34 seire til Viking. Kun seks til Brann.
Brann leverte om mulig årsverste onsdag kveld i Stavanger og det sier ikke lite. Et av ankepunktene mot årets Brann-lag er at prestasjonene svinger mellom det glitrende og det direkte pinlige.
Vel - onsdag kveld i fjerderunde-kampen på Viking Stadion var det pinlig. Fryktelig pinlig.
Det er naturlig at prestasjoner svinger. Det er også naturlig at et lag spiller bedre hjemme enn borte.
Men det må være grenser. Dersom Brann skal nå sine mål. På sitt dårligste er Brann grusomme å se på.
Meritterte spillere mister hodet, slår håpløse tråkleri-pasninger i egen sone, står og ser på etter at de har mistet ballen, velger løsninger som etterlater spørsmål om den intellektuelle kapasiteten.
Brann er inne i en periode med fryktelig mange kamper. Det spilles midtukekamp uke etter uke i tillegg til helgens batalje. Flere av spillerne trenger hvile.
At Brann slapp fra Stavanger med kun 2-0 tap vil ikke fortelle den begredelige historien som er å fortelle. Brann ble latterliggjort, rundspilt og hånet av Viking, nok en gang i Stavanger.
I det lange løp kan det være smart å konsentrere seg om serien, men et topplag har aldri godt av å spille en dårlig kamp mot god motstand.
Brann er ute av cupen, men har samtidig skaffet seg Hassan El Fakiri. Det kan de trenge etter manneflukten.
Hassan kan gi dem en resolutthet og enkelhet laget mangler i dag. Kynisk bortefotball kan ikke Brann. 4-5-1 kler ikke laget og må kun brukes i ytterste nød som mot Stabæk på hjemmebane.
Det må lages rom for en enkel befriende pole ut når det er påkrevd.
Alternativet er forferdelig å se på. Det er infarkt-induserende.
Brann var heldige som ikke fikk nok et sjokktap i Stavanger. Og det ville vært grusomt urettferdig om Bjørn Dahl skulle ha gjort noe rett i denne kampen og sendt ballen inn til Thorstein Helstad da han i stedet valgte å ta helterollen. Da kunne det blitt uavgjort.

3 kommentarer

Bergenser

26.jul.2007 kl.07:28

Du snakket etter Stabæk kampen om Mjeldes "geniale" taktiske egenskaper. Kan du ta den tråden opp igjen nå?
Når skal Mjelde skjønne at Brann ikke kan gå ut i 4-5-1 borte? Vi ser jo hvordan det går.. Hver gang!

Alex

26.jul.2007 kl.08:49

helt enig med det du skriver her. dette var forferdelig pinlig, de når et bunnivå som det IKKE finnes makan til i tippeligaen, knapt i adecco-ligaen. jeg holdt på å krype under sofaen underveis i kampen. måtte faktisk ut å trekke frisk luft da viking smalt ballen i stolpen for andre gang.
spillere som Hans Tveit og PVM var SKANDALER, for å nevne noen. greit jeg ikke er enig med mjeldes taktikk og spillerbytter, men det er for f.. spillernes skyld også dette. total mangel på stolthet, vinnervilje, innsats, plan, spilleglede osv.. kunne fortsatt i det uendelige.
TRODDE IKKE DET VAR MULIG Å SYNKE SÅ LAVT!!!

svein erik taranger

26.jul.2007 kl.12:45

Jeg var selv i stavanger å så den elendige cup kampen.Det er ikke til å forstå at Mjelde bytter ut Huseklepp som var den eneste spilleren som prøvde å spille fotball.Mjelde viser i denne kampen at han ikke er god nok taktisk og ikke har det som skal til for å løfte laget til seriegull.Blir så forbannet når vi som har fulgt brann i 25-30 år og det fantastiske publikumet blir servert verdens værste møkkafotball.Jeg krever at spillere som skal spille for vårt kjære sk brann blør for drakten i hver eneste kamp året rundt.PS:Mjelde skal ha all ære for det han har gjort for brann,han var rett mann til rett tid den gangen han ble annsatt.

Skriv en ny kommentar

hits