En høst for historiebøkene

Branns letteste seier i årets serie kom på Marienlyst etter en maktdemonstrasjon i 4-4-2 formasjonen.
Det er flere grunner til at denne formasjonen fungerer bedre enn noe annet. Først og fremst at Brann laget nå synes satt. Det er kun et par plasser der det kan være tvil om hvem som skal spille.
Spillerne er trygge på arbeidsoppgavene og tryggere på hverandre enn vi har sett dem på lenge. Midtbaneduoen er endelig funnet. I Jaiteh og Andresen har Brann fått et internasjonalt par som blir bedre og bedre for hver kamp.
Det kunne vært en type dag der Brann ville mislykkes. Rosenborgs tap i Tromsø la et indirekte press på Brann.
Men det ville ikke være Brann om ikke de samtidig skulle dumme seg ut litt. Etter å ha satt innpå to nye spillere slapp en på en måte Godset inn i en kamp som var over en halvtime tidligere.
Spørsmålet er om dette er et svakhetstegn eller unødvendig arroganse av suverene serieledere.
En man ikke kommer unna er Thorstein Helstad. Tre mål for andre gang på en uke og en utnyttelsesgrad på rundt 50 prosent. Gi mannen seks gode sajnser og han gir deg tre mål. Det er nøkkelen til Branns suksess og det er det som vil gi Brann gullet for første gang siden 1963, at Thorstein Helstad fortsetter å levere som Steffen Iversen gjorde det for Rosenborg i fjor og blir toppscorer i Tippeligaen.
Det er ingen som helt tror på Stabæk og Viking, men når Rosenborg snubler gang etter gang så må en se andre steder etter motstand. I skrivende stund ser det ut til å være Viking.
Brann har både dem og Rosenborg hjemme. Det blir en høst for historiebøkene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits