Unnskyld, Robbie Winters

Alle kan ta feil, som pinnsvinet sa da han for på piasavakosten.
Men det er få som har tatt så feil som denne bloggen når det gjelder tilfellet Robbie Winters.
 Utsagn som  :
" Det dummeste Mjelde har gjort som trener er å ikke sende sutrekjerringen Winters til Skottland i vinter." og
"laget blir merkbart dårligere med en gang Winters er på banen"  blir herved erklært døde og maktesløse.
Robbie Winters forvandling er som larven til sommerfuglen.
I dag står han frem som en av de aller viktigste spillerne på Branns lag, med en arbeidsvilje og en kreativitet som bringer tonnevis med muligheter til Brann-angrepet.
Slik var det ikke i første del av sesongen. Hvorfor?
Vel - det er helt klart at Robbie Winters nå er i form. Det hjelper alltid. Men det er mer enn det.
Med Bengts sorti trenger ikke Robbie Winters bekymre seg for om han skal spille eller ikke. Så lenge Brann har to spisser på banen heter en av dem Robbie Winters. Alternativene er en svensk guttunge som ikke har spilt fotball på et år og en islandsk midtstopper.
Da kan Robbie Winters bruke all sin energi på å konsentrere seg om å spille best mulig for Brann, ikke på alle mulige andre ting.
Robbie Winters har fremdeles en uvane å framheve seg selv i forhold til laget i alle sammenhenger, men så lenge han produserer som han gjør er vi villige til å glemme det.
Det han også gjør med en slik finish som han antagelig får i Brann-drakten er å legge grunnlaget for at en spisshungrig engelsk klubb, et stykke nede i systemet, vil gi ham nok et par år med god inntekt hvis han spiller sine kort smart.
Så Robbie Winters, ta i mot en unnskyldning fra en annen som i egne øyne heller ikke gjør så mange feil. 
Den som skal inn på det Brann-laget som nå fremstår han skal jaggu spille godt, og Robbie Winters er ikke en av dem som først blir erstattet om han spiller slik han gjør nå. Det etterlater et dilemma for klassespillere som Eirik Bakke, Hassan El-Fakiri og Ramiro Corrales. Slik det ser ut i dag er de kommet til Bergen for å sitte på benken helt til en skade eller en karantene gir dem muligheten og da må de ikke etterlate fnugg av tvil om at de faktisk er bedre enn den de erstatter.
Både som enkeltspillere, men mest av alt som bidragsytere til fellesskapet. For la det være klart; Brann er i ferd med å få et fotballag igjen. Ikke en haug med gode enkeltspillere.
Og Robbie Winters er en viktig del av det laget.
Mot alle mine antagelser.
 

3 kommentarer

Øivind T

30.jul.2007 kl.11:19

Det er lov å ta feil, men samtidig så har jeg vært også skuffet over Winters det siste året, han hadde en bra vårsesong 2006, men sammen med Brann slukna han helt høsten, og har egentlig ikke kommet tilbake i Ok form igjen før nå. Kan hende Winters har lidd av å bli matchet sammen med tunge ubevegelig Sæternes, en spiller som ikke har bidratt med bevegelse og som ikke har klart å utnytte rommene Winters skaper. Helstad scorer jo de enkleste mål i verden takket være rommene han kan løpe inn i. Et skudd i baugen for teorien om at man MÅ ha en rask spiss og en stor og sterk spiss.
Men nå går Brann en tøff tid i møte, først bortemøte med VIF, så hjemme mot RBK før borte mot Start. I verste fall kan rbk være 1 poeng bak samtidig som viking, stabæk og lsk har gått forbi etter disse tre kampene.....dette blir uhyggelig spennende, og El-fakiri kan bli tungen på vekten....vet bare ikke i hvilken retning. Hvilke tanker rundt de tre kommende kamper gjør du deg Færevåg?

31.jul.2007 kl.13:22

corrales er ingen klassespiller. bare så du vet det.

01.aug.2007 kl.21:51

SortiE kjære Færevåg!

Skriv en ny kommentar

hits