Seier betyr seriemesterskap


Vinner Brann dagens kamp mot Enga er det min påstand at seriemesterskapet er på vei til Bergen for første gang på 44 år.
Rosenborg gjorde Brann en kjempetjeneste i går og tok Stabæk definitivt ut av kampen om gullet. Nå er det i realiteten bare Viking igjen som har en mulighet og Lillestrøm hvis de skulle finne tilbake til formen.
Rosenborg - hva med dem? Hvis Brann slår Enga i dag er det for sent for RBK. Da er de ti poeng bak Brann. Om Rosenborg skulle få full pott i alle høstkampene - de har ti igjen - så kan de kun få 55 poeng. Vinner Brann i dag har de 35 og ti kamper igjen. Da er det nok å vinne hjemme og ta ett poeng på bortebane så havner gullet i Bergen.
Men - da må de altså vinne i dag.
Jeg ser ingen grunn til at Brann skulle gå på en lignende smell som de gjorde i fjor. Mannskapet er mer rutinert, de er skadefri og stallen er sterk.

Taper de i dag kan en rekke lag fortsatt henge med, til og med Stabæk, og det viktigste av alt, da øyner trønderspøkelset muligheten. De skal til Bergen meste helg i en ren sekspoenger. Med tap i Bergen har de i realiteten bare Champions League igjen å spille for, eller kanskje også en plass i UEFA cupen bak Brann.
Det er i dette perspektivet en må se Mons Ivar Mjeldes trekk med å bruke Cato Guntveit fra start i dag i stedet for Huseklepp.
Under Harald Aabrekk vil vi se et mye mer kynisk Enga. Utrolig nok blir kampen i dag Erik Huseklepps kamp, selv om han ikke er på banen. Det er han som skal gjøre forskjellen på uavgjort og seier og det skal han gjøre på en halv time - den siste halvtimen.
Mjelde kaller ham jokeren.
Enga har hatt en resultatmessig opptur under Aabrekk, men fundamentet er råttent. Oppturen kan fortsette dersom de produserer gode opplevelser, men får de en i sekken kan det fort rakne, for ikke å snakke om to.
Men husk: Et desperat og såret dyr, er altid et farlig dyr.
For Brann er kampen i realiteten en seriefinale..

4 kommentarer

Lufsen

05.aug.2007 kl.10:01

Dette var vanskelig å få noe ut av, realiteten er vel enkel og grei for deg som for alle oss andre; sannsynligheten stiger (naturligvis) for at Brann tar gullet om de vinner i dag.
Kanskje stiger sannsynligheten for Branngull fra 35% til 45% eller deromkring. Det er naturligvis litt kjedeligere å se det på den måten enn å lage store overskrifter som "Seier betyr mesterskap".
Men ingenting er sikkert på et så tidlig stadium av sesongen uansett hvor mye du skulle ønske det.
Å avskrive Stabæk etter gårsdagens tap er jo bare pladder, de er selvsagt med ennå, Tapet på Lerkendal var nøyaktig like stort som Brann sitt tap samme sted tidligere i år. Og fotballen de viste på stadion senest for et par uker siden vitner ikke om noen kollaps.
At Brann er blitt et år klokere og av den grunn ikke vil gå på en smell i år kan godt hende, uansett skal man ha en sterk rygg i den byen for å reise seg når det begynner å butte litt, det er de omkringliggende faktorer som er byrden der, ikke klubben i seg selv. Derfor vider det tegn på styrke når de faktisk har åpnet høstsesongen så sterkt etter at mange avskrev de som en klubb i krise i sommer.
En faktor eg er at Brann i år i mye større grd er avhengig av èn enkeltspiller. Torstein Helstad skårer målene, dermed basta. Vanskelig å se for seg et slagkraftig angrep uten han. Jovisst er Winters god, men han er egentlig best på å gjøre andre gode.
Får Brann en skade på Helstad er eg redd prosentene for seriegull må reduseres vesentlig.
Vil til slutt minne deg på èn ting: etter 15 spillte serierunder i fjor (for nøyaktig ett år siden) ledet Brann serien med 4 poeng ned til neste lag, med en kamp mindre spillt.. Til slutt endte de 7 poeng bak vinneren.

Kjartan

05.aug.2007 kl.10:56

Da får vi bare håpe at Vålerenga er oppgaven voksen og slår Brann slik at det blir litt spenning ut over høsten. Med tanke på mannskapet Brann har så bør det jo bli seriegull, men så lenge sutreandresen spiller der så håper jeg inderlig at hvem som helst andre tar det, selv Rosenborg. Viking er dessverre ingen reell utfordrer, men man kan jo håpe...

Tom Eirik Eikanger

05.aug.2007 kl.11:30

Ro deg Henrik !
Dine regnestykker om gull er jo helt latterlige. Hvis jeg ikke husker feil hadde du jo et lignende regnestykke ifjor.....
Dette handler om toppidrett. For å kunne vinne gull handler det for Brann om å gjenskape gode prestasjoner kamp etter kamp. For å få til dette er det helt nødvendig å ta en kamp av gangen, fokusere på oppgavene i nettopp denne neste kampen og ingenting annet. Nils Arne Eggens mest sentrale postulat fra RBK-tiden var at den viktigste kampen alltid er den neste som ikke er spilt. Å utrope hjemmekampen mot RBK til en seriefinale blir derfor helt latterlig. Det er 9 kamper igjen etter den. Dette er tippeligaen, det krig og fight hver eneste helg. Alle poeng teller like mye. Når potetene er høstet i Orkdal vet vi om har vært gode nok.

Stian Andersen

05.aug.2007 kl.18:34

ROSENBORG kampen blir den avgjørende for seriegullet. Ihvertfall like viktig som den i dag.
Stian

Skriv en ny kommentar

hits