Sjansen som aldri kommer igjen

Søndag kunne Brann ha vunnet Tippeligaen.
Det gjorde de ikke. Det betyr ikke at de ikke kommer til vinne den, men nå blir det neglebitende kamp helt inn.
Det er typisk for den norske toppserien at bunn slår topp. Viking gikk på en kjempesmell i Sandefjord. Brann ble ydmyket nok en gang på landskamparenaen. Stabæk ble moset programmessig i Trondheim av et Rosenborg-lag som har startet høstjakten og som kommer til å bli den argeste konkurrenten til gullet i år som i alle år så lenge noen kan huske. Bare Kjetil Rekdals Enga har klart det "i nyere tid" og da skjedde det med minst mulig margin. 
Belag dere alle på en nervepirrende høst. Der ingenting vil bli avgjort før på Alfheim i snøføykene i november.
Det som taler til Branns fordel er at de har Rosenborg og Viking hjemme. Ingen kommer til å vinne alle kampene i denne serieinnspurten, ikke en gang Rosenborg.
Brann spilte ingen dårlig kamp i Oslo denne gangen. Brann hadde flere store sjanser enn Vålerenga, men hva hjelper det når Enga scorer på to av sine tre, mens Brann ikke scorer på noen av sine seks helt åpne, derav to i stolpen og en over for åpent mål.
Brann forsøkte med en sluttoffensiv som kunne gitt både en og to mål, men Mons Ivar Mjelde har et kjempeproblem med å forklare hvorfor han kom så sent med endringene på laget. Brann dro til Oslo med et kompakt defensivt lag. Allerede på 0-1 hadde det laget ingenting på banen å gjøre mer.
Brann har tapt fire bortekamper så langt i denne sesongen.
En liten depper til slutt: Ingen vinner serien med så mange tap på bortebane. Nå har Brann tapt like mange som Rosenborg.
Men glem ikke Stabæk. De er inne i bildet igjen med dette Brann-tapet. Stabæk har bare tapt to borte - mot Rosenborg og Brann. Det har forresten Lillestrøm også.
Brann skal til Lillestrøm.

6 kommentarer

johnny

05.aug.2007 kl.22:09

før brannkampen skriver du at rosenborg gjorde brann en kjempetjeneste ved å frarøve stabæk poeng i går.. etter kampen skriver du at rosenborg blir den farligste utfordreren.. du e totalt ute i hovve.. jævla inkonsekvente, tabloide og ukyndige kommentator!

Henrik Færevåg

05.aug.2007 kl.23:21

Livsfarllig å bruke ord en ikke skjønner betydningen av: inkonsekvent betyr ikke konsekvent, ulogisk, selvmotsigende.
Hva mener du er "ikke konsekvent", "ulogisk" og "selvmotsigende" ved det å hevde før kampen at Rosenborg har gjort Brann en tjeneste ved å slå Stabæk. Hadde Rosenborg tapt ville Stabæk vært a poeng med Brann nå. Og ja, nå er Rosenborg med igjen. Takket være Brann som ikke gjorde jobben sin. Derfor tittelen, "Sjansen som ikke kommer igjen".

RV

05.aug.2007 kl.23:26

Du tar av som alltid Henrik. Mener du virkelig at Brann hadde vært seriemester dersom de hadde slått Enga i dag?
Hva om de slår Rosenborg neste kamp da? Da er de jo akkurat like mange poeng foran trønderne som de var før Vålerenga-kampen.
Greit nok at du har fått deg et eget nettsted som du kan boltre deg på, men litt kunnskap må vi vel kunne vente oss. Det er jo tross alt Nettavisen som eier dette stedet...

kristoffer

06.aug.2007 kl.00:02

den tittelen er forresten rimelig håpløs, ettersom tippeligaen lider av like mye bingotendenser som nettop bingo. poenget her er vel egentlig at du og mange andre, men spesielt du, har en tendens til å vingle like mye i uttalelsene som en viss petter fra fortiden. du skriver at brann kunne vunnet tippeligaen idag. feil. og jeg stusser og på hvordan du plutselig nå sier at rbk er den største trusselen, mens du forrige gang var glad for nettop et rbk-poeng. da vil jeg minne deg om at det er 3 poeng ned til stabæk mot 7 til rbk. den fryktede "høstjakten" har vi andre sittet å visst om hele tiden, ikke pga av en seier mot stabæk i en jevn kamp. hvis det er livsfarlig å skrive ord en "ikke skjønner betydningen av", hva vil du da kalle det å skrive om ting en ikke har noen faglig forutseting for å uttale seg om, og så attpå til tjene penger på det..? dine innlegg er kroneksempler på den dårlige "journalistikken" som blomstrer opp pga av nettets ikke-eksisterende publiseringskrav. jeg har tidligere lagt merke til at ibergen.no publiserer bilder av bergensungdom med flasker i hånden i forbindelse med russefeiring. det å gjøre dette uten godkjennelse, står nesten til samme stryk som å publisere intetsigende brann-kommentarer med null poeng.

Lufsen

06.aug.2007 kl.00:26

"..et Rosenborg-lag som har startet høstjakten og som kommer til å bli den argeste konkurrenten til gullet i år som i alle år så lenge noen kan huske. Bare Kjetil Rekdals Enga har klart det "i nyere tid" og da skjedde det med minst mulig margin"
- Hva har det med saken å gjøre at det var med minste mulige margin i forhold til forhistorien din om hvor suverene Rosenborg har vært?
Såvidt meg bekjent så er det riktig at det var med minste mulige margin, ja. Men laget som havnet på andreplass het Start og ikke Rosenborg. Rosenborg havnet 12 poeng bak.
- Kan virke som pirking kanskje men poengteringen din av at det var med minste mulige margin gir slett ingen mening i denne sammenhengen.

Ørn

06.aug.2007 kl.00:42

For det første: Brann hadde ikke vunnet serien med seier i kveld, som du skriver i din første setning Henrik.
Ja, de hadde fått en viktig luke, men jeg tror dette forspranget kunne gjort det samme med laget som i fjor: At de mister hodet og tenker "nå er det i boks"
Jeg mener tapet i kveld var helt greit i forhold til rbk kampen som kommer til uken. Får bartefolket med seg 3 poeng lørdag førstkommende
ender gullet med stor sannsynligvis på lerkendal i år også. Dette vet Mjelde, spillerne og ikke minst fansen. Derfor blir det FULL trøkk på stadion lørdag. Bataljonen planlegger gigantisk TIFO, kampen er utsolgt, folk vet hva denne kampen betyr. Den må vinnes!

Skriv en ny kommentar

hits