Media og motstandere vil knekke Brann

Norske medier kjemper nå sammen med Branns viktigste motstandere , en tapper kamp for å hindre bergenserne i å få sitt første seriemesterskap på 44 år. VGs dobbeltside i dag må ses i dette lyset.

Selvsagt er det den notoriske storkjeften Jan Åge Fjørtoft som fører an, men han hadde ikke kommet noen vei om ikke media hadde latt ham få framføre våset sitt.

Hans påstand er at Brann vinner fordi media (les TV2) har for mange bergensere og behandler Brann bedre enn de behandler f.eks hans (kjære?) Lillestrøm.

Lillestrøm er et lag som ikke  har en enste supporter utenfor det gørr kjedelige og unødvendige stoppestedet på Flytoget. Grunnen til det er enkel. De har et lag som består av sentrale, ufine, skitne-triks-mestre i den grad at det må være innøvd på treningsfeltet.

Der Brann varmer hjertene - på samme måte som Sandefjord og Stabæk i går, og som Rosenborg har gjort i alle år i Champions League, er og blir Lillestrøm fotball-Norges rednecks.

Det er sportsredaksjonen i TV2 som er tilsynelatende skyteskive, men skytset er myntet på Brann internt. Man håper at Brann får noe annet å fokusere på enn den viktige jobben foran dem. Brann må hente nok poeng til at de - -  når de kommer til Åråsen, ikke trenger å vinne kampen, men klarer seg med uavgjort. Man håper også å påvirke fjernsynskanalene til å unnlate å påpeke det faktum at ingen steder flyger albuene høyere og er tacklingene råere enn på Åråsen. Får det fokus, påvirker det dommerne, slik det bør gjøre.

I det samme lyset må vi se anklagene mot dommerne om at de ser gjennom fingrene med Martin Andresens utbrudd. Martin er hissig. Ja. Og han sier fra. Ja. Men det er noe helt annet når et fotballhode man respekterer kommer med verbal kritikk som har en grobunn i virkeligheten enn når en midlertidig leiesoldat slenger dritt for å slenge dritt. Slik sett er det forskjell på folk. Dersom  Roar Strand hadde kommet opp i ansiktet mitt og skjelt meg ut, ville jeg som dommer lyttet til det. Dersom Jan Åge Fjørtoft som den grinespilleren han var, hadde gjort det, ville kortene sittet løst.
Slik er det. Det er ikke forskjellsbehandling. Det er forskjell på folk. Men igjen er budskapet bare middelet. Middelet til å påvirke dommerne til å straffe Brann hardere, til å la tvil komme motstanderne til gode. Dommerne får et behov - på grunn av medieoppslagene - til å forsvare sin egen integritet, og det gjør de med å etterkomme kravene om å dempe Martin.

Så er det opp til hver dommer å dempe intensiteten i utbruddene i den grad han synes han ikke kan ha det slik det er, men jeg mistenker en så god dommer som Tom Henning Øvrebø for å like den litt hissige dialogen, nettopp fordi han er i stand til å skille skitt fra kanel.

Det er ingen tilfeldighet at det er Viking og til dels RBK som har kastet seg på Bjørnebyes følelsesutløp etter å ha tapt to viktige poeng. Det er heller ingen tilfeldighet at det er LSK som kommer med TV2 våset. Dette er psykologisk krigføring der store penger står på spill.

Jeg noterer meg igjen at det er stille fra Stabæk.

Skulle Brann snuble på målstreken håper jeg at det blir Stabæk som tar gulletdet. Det er et lag det går an å like.
Både på og utenfor banen.

18 kommentarer

Brewcastle

28.aug.2007 kl.12:00

Slapp av Henrik, Brann tar gullet. Det er ærlig fortjent. Vi RBKere gratulerer så mye! ..... men vil holde dere i ånde helt til målstreken ;-).

kizze

28.aug.2007 kl.12:00

hehe kunne ikke sagt det bedre selv!!!

Brann tar GULL

28.aug.2007 kl.12:23

Håper så inderlig Brann tar gull i år og at 44 år med tørke er over.
Om Brann ikke klarer gullet så ja, Stabæk er neste lag på min liste også.
La grineguttene sitte igjen å grine når serien er over.
Brann gull i ÅR !!! vil ha, vil ha

Tossabossa

28.aug.2007 kl.12:29

Hvorfor er det ingen som prater om at Øvrebø ifjor la til seks minutter i kampen mellom RBK og Tromsø, mens han på søndag, i en annenomgang som inneholdt seks innbytter (som alene i følge regelboken skal generere tre minutter tillegg), flere hodeskader og stopp i spillet, bare la til to minutter?

jette

28.aug.2007 kl.12:30

Her forsvant hjernen sammen med barten i sin tid. Større idiot enn HENrik skal man lete lenge etter, selv i Bergen som er fullt av storkjefta idioter. Det er på tide at Andresen blir jekket ned litt.....og det er vel ikke så mange utenfor Bergen som holder med Brann heller.....hjertene Brann varmer er vel stort sett hjemmehørende i Bergensere, slik som alle andre lag varmer hjertene til sine supportere

Jone Suldal

28.aug.2007 kl.12:36

Jeg er enig i deg i at Fjøras syting er totalt skivebom, men du hiver deg litt på samme bølgen når du til de grader forsvarer norges mest psyco fotball spiller, Martin Andresen. Det er vel ingen tvil i at han blir dullet med av dommerne. Peter Ijeh sa Fuck off til dommeren og fikk gult kort, sa det igjen og fikk rødt. Martin Andresens opptreden på Søndag og hver Søndag for så vidt er jo mye værre enn dette hvor han skriker og banner dommeren opp i trynet, uten at det får noen som helst konsekvens. Viking rundtspillte LSK før det røde kortet, og tapte selvfølgelig med kun 10 mann på banen etter utvisningen (Samuelsen fikk jo også rødt i slutten). Nok om det, Fjørtoft er uspiselig, og LSK er norges mest stygtspillende lag, uten tvil. Det er ikke forskjell på hvordan TV2 behandler Brann og hvordan "riks mediene" med VG og Dagbladet i spissen forherliger LSK, VIF og andre Østlands lag. Mediene er partiske, slik er det bare, og det værste av alt er at våres landslags trener lar seg påvirke. Hvordan kan en ellers forklare at han tar ut spillere til landslags troppen fra årets største skuffelse i tippeligaen, nemlig VIF? Og at han bruker Oppdahl i mål i stedenfor Jahrstein? Forstår heller ikke hvorfor du liker Stabækk så godt, Bohinen og Steen-Jensen syter jo hele tiden. Steen-Jensen sier at alle andre lag i toppen er kjøpelag, mens Stabækk henter spillere gratis. Stemmer det, ingen overgangssum for Stabækk spillere, men det får jo 5 mill i sign on fee, som er mye værre, for moderklubbene får jo ikke noen penger tilbake for spillerne de har fostret.

Knegg

28.aug.2007 kl.12:38

Så helgens 7-0 seier uten et eneste gult eller rødt kort gikk deg hus forbi?
6 spillere på Vg - rundens lag?
Her får vi enda et eksempel på at Bergensere i media må dopes ned og fjernes så fort Brann begynner å glippe medaljene igjen.
Smålig misunnelse går raskt over i paranoid gigantomani.

Johnnie B

28.aug.2007 kl.12:44

Enig med deg i mye av dette, men skjønner ikke vitsen med å hisse seg opp. Da oppnår Fjørtoft og LSK ønsket effekt. Utspillet til Fjørtoft er bare til å le av, likt mye annet fra den kanten.

Magnus

28.aug.2007 kl.12:50

Sitat: De har et lag som består av sentrale, ufine, skitne-triks-mestre i den grad at det må være innøvd på treningsfeltet.
Hva er et skittent triks? Noe du prøver å skjule for dommeren? filme deg til fordeler eller kort til motstanderen? hale ut tiden? Slenge dritt til motspillere og dommer?
Ingenting av dette passer overens med Lillestrøm. Det er et ærlig lag som gutser mer enn de andre. Tipper Brannsupporterene er missunnelige på innsatsen og evnen til laget som scorer mest og slipper inn minst. Spissene til LSK avverger målsjanser i mot fordi de tar et ekstra løp og presser ut en feilpasning i stedet for å hvile seg på knærne ala Helstad.
Så sent som i år (gikk jo ikke så bra) fikk LSK europacup pga fair play.
2006: 42 gule til Brann. 26 til LSK.
2005: 31 gule til Brann. 29 til LSK.
At klubben fortsatt i 2007 assisoers som mer som harde enn tekniske må henge igjen fra Bjerkland og Bjarmann. husker ingen Solbakken Kristinnson og Koren?
En annen ting. Alle kommentatorer på TV sier at Lillestrøm er så farlige på dødballer og at det er et fyrtårnlag. Hvor har de fra? 1995?? Se på fyrtårnene Myklebust, Riise, Mouehli og Brenne. Fakta er LSK scorer svært få av målene på dødball. Er det så vanskelig å få med seg?

Per

28.aug.2007 kl.13:03

Ikke en eneste supporter utenfor flytoget?
Jeg er trønder og LSK supporter.
Og selv om du som de fleste andre i norge hater lillestrøm så må jeg innrømme at det er litt godt at det fortsatt er lov å mene hva en vil. Helst ville du vel at alle lsk supportere skulle sluttet å gå på kampene fordi Fjøra er stor i kjeften..

Magnus, så du sist kamp?

28.aug.2007 kl.13:04

...der LSK scoret 4(!) av 7 på dødball? Eller gikk det deg hus forbi?

Nils M.

28.aug.2007 kl.13:55

Det regner tett i Bergen om dagen skjønner jeg. Det at folk som deg, Færevåg, får lov til å lire ut av seg dette fullstendig usakelige og ubegrunnede pisset om at LSK er så stygtspillende og at Brann er så fordømt bra ut i det offentlige rom, sier en hel del om mangelen på kvalifisert arbeidskraft på vestlandet for tiden. Uttalelsen "Lillestrøm er et lag som ikke
har en enste supporter utenfor det gørr kjedelige og unødvendige stoppestedet på Flytoget. Grunnen til det er enkel. De har et lag som består av sentrale, ufine, skitne-triks-mestre i den grad at det må være innøvd på treningsfeltet." forteller mer om at du er livredd for at LSK skal frarøve Brann seriegullet dere SÅ VOLDSOMT fortjener pga "fairplay", "champagnefotball", "landets beste fans" og "landets peneste by". Du må være bergenser for å være enig i dette, vi andre har heldigvis forstanden i behold. Hvis dere starter deres egen serie borte i regnlandet, kanskje dere vinner noe en gang i løpet av de neste 44 årene. Bergen ut av Norge, og Færevåg, hold kjeft. Ingnorance is bliss, right Henrik?

Naffa

28.aug.2007 kl.14:29

Strålende Henrik, noen måtte si det og all respekt til deg for at du gjorde det!

Ole fra Vestfold

28.aug.2007 kl.16:18

Det er bare èn ting å tilføye. Denne idioten Færevåg har flere skruer løs i huet sitt. Han har ikke peiling på spillet fotball og lirer av seg usakligheter som bare en bitter, misunnelig, engstelig (nevrotisk?), fordomsfull Brannsupporter kan. LSK har i år scoret flest, sluppet inn minst og historisk sett vært lysår foran Brann i prestasjoner på fotballbanen.

Trygve

29.aug.2007 kl.09:13

God kommentar, Henrik! Du beskriver det slik alle bergensere, og fotballinteresserte mennesker i Norge (Selv dem på Flytoget) føler det. Fjørfjott, Nordlie og Grønlund i et spann. E d mulig? For en gjeng! LSK kjemper om Royal L-plass. Og jeg tror de misser på den, etter poengtap for Brann, Stabæk, Viking, VIF og Rosenborg. Enig om dette med Stabæk. Det er et lag vi kan like, fordi de kjemper mot Brann på fotballbanen, og ikke via flåsete utenomsportslige ting.

Hans Madsen

29.aug.2007 kl.16:35

Uansett hvordan sesongen ender så fortjener LSK å bli ignorert. Norges mest ufordragelige klyselag som har utviklet knokkelfotballen, og knapt spiller en kamp uten grisetaklinger, fortjener ingen respekt eller omtale.

Lavida

29.aug.2007 kl.20:11

Husk, Martin har fått tre gule kort i år. Samtlige for kjefbruk. Aldri har han fått en dommer til å omgjøre en avgjørelse, aldri har Brann kunnet sies å ha dommeren på sin side. Så, hva er problemet til Bjørnebye??????????????

Ro sen borg

30.aug.2007 kl.02:18

Så skjer det igjen, Kun Rosenborg er god nok for Europa. Som trønder håper jeg likevel at Brann går videre i B-cupen. Vi trenger norske lag som gjør det godt. *Champions League er selve eksamen for norske lag, og pånytt står vi igjen med Rosenborg. Jeg er ikke sikker på om Rbk klarer serien her hjemme, men Brann må nok fortsatt suge på karamellen fra 1963. Gammel og god.

Skriv en ny kommentar

hits