Ikke godt nok

Branns seier mot Sandefjord var like velkommen som en hver seier i Tippeligaen. Men bak de tørre tallene og de tre poengene skjuler det seg et enkelt faktum. Brann er i øyeblikket ikke Norges beste lag. Det er flere grunner til det. For det første spilte ikke Martin Andresen. Det var det vanskelig å se i første omgang. I andre omgang ble det klart for alle. Kapteinen som tar tak når det trengs og kjefter og smeller når laget kollektivt sovner, var fraværende.
Det holdt på å koste dyrt.
Thorstein Helstad er redusert og Brann er helt avhengig av hedmarkingen som manglet den skarpe timingen en toppscorer må ha.
Kampens høydepunkt var utrolig nok ikke Branns flotte scoring. Nei, høydepunktet kom da Azar Karadas kom inn med ni minutter igjen å spille. Etter 30 sekunder viste han at det blir lenge til vi får se Armann Bjørnsson på topp hos Brann.
I hvert fall ikke så lenge Helstad, Winters og Karadas er friske.
Men uansett hva vi måtte mene og tro. Tippeligaens dårligste bortelag skal feies av banen.
Noen som husker hva Lillestrøm gjorde med Aalesund?
Det er slik en skal gjøre det når en topper ligaen. 
Så kan vi selvsagt minne oss selv om at Brann spilte UEFA kamp borte på torsdag. Den satt nok i noen bein.
Men dette er ikke godt nok. 
Brann henger på tauene og blir reddet av sin brede stall som i øyeblikket består av for en stor del, til dels utrente, fallerte, utenlandsstjerner. Som sikkert kan komme i form en gang, men det blir neppe denne sesongen.
Men de er gode og rutinerte nok til å gjøre en grei nok jobb, men det holder ikke når det er de beste lagene som står på den andre siden av banen.
Da må Andresen være der, - og en Helstad i topptrim.
 

12 kommentarer

Trygg

02.sep.2007 kl.21:00

Litt vel kjepphøy? Her skrives det som om det er divisjonsforskjell mellom Brann og Sandefjord. Det er det ikke! Ingen kamper i Tippeligaen er enkle. Hvis bergenserne forlanger målorgier mot antatt dårligere motstand da er dere ute å kjører. Igjen. Må innrømme jeg har sansen for Brann. Ved siden av Stabæk og RBK spiller Brann den flotteste fotballen i Norge. Jeg håper at bergenserne skjønner dette og ikke tar det for gitt.

frode pedersen

02.sep.2007 kl.21:04

For en gangs skyld er jeg uenig.
Dette var en knokkelkamp som Brann tradisjonelt pleier å tape eller (med flaks) spille uavgjort.
For første gang på så lenge jeg kan huske, så vinner Brann en "drittkamp" de må vinne.
Og det, kjære Henrik, det er forskjellen på årets brannlag kontra tidligere brannlag.
Måtte det bare holde helt inn......

Anders

02.sep.2007 kl.21:44

Det var stort da Azar kom inn, og spesielt da han nesten scoret med sin første touch, men det var da andre fine prestasjoner også. Begge lag klinket ballen i krysset og ut/over, Sollis avdribling av to mann, noen fine angrep og årets heldigste skudd av Jaiteh lyste opp en kvalitetsmessig dårlig fotballkamp. Og husk det engelske ordtaket "One nil wins championships". Greit det var en dårlig kamp, men en seier er en seier, og Lillestrøms målforskjell teller bare ved poenglikhet. Branns poengtap mot VIF og Start vitnet forøvrig ikke om noen kommende kollaps, og jeg tror du kan komme til å måtte spise i deg påstanden om at spillere som El Fakiri, Karadas og Bakke (om du mente ham også) ikke vil nå toppnivå denne sesongen.
Ergo: Så lenge Helstad holder seg skadefri bør dette bli spennende helt til potetene er tatt opp i Orkdal.....

Arne Bank

02.sep.2007 kl.21:45

Hei. Nei dette var dårlig. Slår såvidt bunnlaget hjemme. Det Brann viser i kveld bekrefter den dårlige kvaliteten i Norsk klubbfotball. Det blir nok ikke gull på Brann i år heller. Det forrige kom i 1963, det neste tidligst i 2010.

NedreZ

02.sep.2007 kl.22:03

Herlighet Henrik,
Det er faktisk relativt utypisk Brann å knipe tre poeng mot dumpekandidater, spesielt når det begynner å dra seg til utover høsten..
At du da presterer å forlange syv null seire ala Lillestrøm faller jo bare på sin egen urimelighet..
Brann kan ikke ta mer enn tre poeng i hver kamp.
Når Brann idag tar tre poeng kan vi ikke forlange mer. Ikke jeg, og i hvertfall ikke du Henrik som jo har gjort det til en vane å skrive kommentarer i emosjonell ubalanse...

Tossabossaen

03.sep.2007 kl.10:08

Uansett hvor mye Brann hadde vunnet, er det umulig å ta igjen målforskjellen til Lillestrøm. Derfor spiller det ingen rolle at Brann ikke vinner mer enn 1-0 mot bunnlaget. Tvertimot er det ganske smart fordi Brügge satt på tribunen og spionerte. De ble neppe skremt og reiser tilbake til Belgia trygge i troen på at dette blir lett match. Og det er uten tvil en fordel for Brann. Det hadde vært mye verre hvis Brann hadde overkjørt Sandefjord og vunnet 10-0...

Chris

03.sep.2007 kl.12:12

Skjønner at du skriver for å provosere, men hva er vitsen. Du (Henrik) føyer deg nå inn i rekke av patetiske journalister som krisemaksimerer og egentlig er helt på vidden. Klart Brann blir reddet av sin brede stall. Er ikke det poenget med å ha en bred stall? Dessuten er det ingen enkle kamper i tippeligaen. Den tid der man høvlet over enkelte lag er over. Alle lag i tippeligaen er gode lag og nivå forskjellen er minimal. Det viser kampen i går. Isteden for å rakke ned på lag som jobber knallhardt for å overleve og gjør det beste ut i fra sin situasjon, så gjør Brann det også. Det betyr at vi vant 1-0. Ett resultat som kunne vært 3-0 med litt bedre uttelling i 1. omg. Da hadde denne artikkelen din vært helt meningsløs. Hva hadde du skrevet da? "Brann surfer inn til gullet", "Brann klarer seg fint uten MArtin"? Hva er agendaen din egentlig her?? Hvis man leder tabellen og vinner 1-0 på en litt dårlig dag, der noen store sjanser går stang ut istedenfor stang inn. Må være mer enn godt nok.

Øyvind

03.sep.2007 kl.12:25

Du nevner ingenting om at Brann har hatt en lang reise og en tøff kamp torsdag. At Brann klarer å vinne slitekamper som denne er et varsel om at de holder ut sesongen. For Sandefjord
var i desperat poengnød og jobbet som løver. Harmonien i spillergruppen og fraværet av surmuling gjør at høsten kan bli den aller beste på lenge.

eh..eh...jobber for eh..

03.sep.2007 kl.14:30

Ikke overraskende mener færevåg at 3 poeng ikke er nok. Faktum er at dette var en arbeidsseier, og når færevåg ligger under torv etter hvert vil ingen diskutere en kjip seier mot et bunnlag, det året brann tok gull.
Snakk om skivebom for Bergen tredje største avis.

Kniksen

03.sep.2007 kl.16:57

For noe vås!
Mini har helt rett når han sier at det er en styrke for et lag å vinne på en middels dag på jobben. For første gang i år holdt Brann nullen hjemme, så en 1-0 seier i går var å foretrekke fremfor nok en 4-2 seier. Helstad var ikke så giftig som han pleier, ok, Andresen var der heller ikke, da de var i ferd med å sovne, men sistnevnte er klar til neste kamp.
Jeg tror Brann vinner på Åråsen, slik RBK vant i Bergen i fjor.

Johannes

04.sep.2007 kl.12:30

Jeg må si meg helt enig med de som har skrevet før meg.
Brann vant 1-0.
Det typiske hadde vært at de hadde spilt uavgjort denne kampen.
Eller sluppet inn noen enkle mål.
Nå må vi ta tak i det positive. At de holder nullen og vinner mot antatt dårligere motstand.
Jornalistikken i Norge (internasjonalt) er på vei ned mot et bunnivå.
Man sier det er fordi det er dennslags som selger, men man ser på blogger og kommenaterer at folk er misfornøyde med artiklene.
Johannes

Brannmann

05.sep.2007 kl.17:00

hehe...
Brann spelte ikkje bra i de heile tatt.
alle spelera stilte sei i mitten i stadenfor å bruke sidene og sandefjord fekk då kampen inn i sitt mønster me tett spel og mange dueller.
trur ditte delvis skyldast at MA ikkje va der å fordelte balla og va kaptein og gav dei instruksa.
Kor i alle dager blir samspelet mellom erlend og petter på venstre sida av????
de var ein av suksessfaktorane ifjor! dei dobla på sida og kom fram til innlegg, de e sånn fotball folk lika!!! innlegg frå sidene, ikkje kjemping i gjennom mitten der de står 20 spelera!

Skriv en ny kommentar

hits