Er du kynisk nok, Mjelde?

UEFA-cupen er et spilleformat Brann har liten og dårlig erfaring med. Brann har bare en gang kommet seg gjennom mot antatt bedre motstandere, da de sjokkslo PSV og fikk kvartfinale mot Liverpool på selveste Anfield.
Den gang var det et av disse lykketreffene som av og til inntreffer som gjorde susen. Denne gangen er det kynisme og strategisk kunnskap som vil avgjøre.

Club Brugge er ikke Chelsea eller Barcelona, men det er grunn til å tro at det er en klubb som ville kunne vunnet den norske Tippeligaen. De har kjøpt et helt nytt lag med bare internasjonale spillere og her ligger Branns sjanse. Det er anatgelig ikke et lag, ennå.

Men det er hjemme og det er borte. Brann har vist at de er dårlige på det når motstanden heves litt over Carmarthen og Sudova. De klarte ikke å senke Alliansi på hjemmebane til tross for 20 åpne målsjanser, Åtvidaberg snakker vi ikke om en gang og Spartak Moskva er det eneste gode laget Brann har møtt de siste årene. Det er grunn til å tro at Club Brugge vil være omtrent på nivå med det Moskva-laget viste den gang.

Hjemme kunne Brann ha senket russerne. Det kan skje denne gangen også. Kunsten er å score mål uten å blottlegge seg. Bortemålene er brutale.

For første gang i år stiller Brann med et redusert lag. Den eneste skaden som kunne svekke Brann er kommet. Kristjan Ørn Sigurdsson er ute og Knut Walde skal inn. Robbie Winters betyr ikke så mye. Karadas er forhåpentlig frisk nok til å spille en omgang eller en halvtime og vil kunne utrette like mye som Armann og Robbie til sammen, hvis Fredrikstad-opptredenen er noe å måle etter.

Et godt resultat på hjemmebane er et resultat som tvinger motstanderlaget til å score mer en ett mål på hjemmebane for å gå videre.

Derfor er 1-0 uendelig mye bedre enn 2-1. 2-1 er nesten jevngodt med 0-0. I begge tilfeller holder det med 1-0 hjemme for å gå videre.

Men 4-2 er heller ikke å forakte.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits