Brann har mye å lære

Brann fikk en leksjon i hva Europa vil si på Stadion onsdag kveld. Club Brugge var ikke et spesielt godt lag, men det var så mye bedre enn Tippeligalagene de vanligvis møter at Brann ble seende ut som flere divisjoner dårligere.
Heldigvis for Brann var belgierne mye bedre midt på banen enn foran mål der de var håpløse.
Med vanlig uttelling  og aggressivitet fra et lag som Brugge kunne Brann vært håløst fortapt foran returkampen.
Brann brukte sin stall og endret laget fullstendig med de tre byttene Karadas, Bakke og Huseklepp. Alle gikk av banen som Branns tre beste spillere.
Men det hjalp lite.
For i UEFA-cupen dreier det seg om kynisme. Kynisme satt i system fra belgiernes side. Og total manglende kynisme fra Brann sin.
Det finnes sikkert grunner til at Brann falt så lavt etter festen i Fredrikstad.
Er det fokus som er på ligaen, er det noe som har skjedd i uken på trening eller er det Branns forbannelse som hjemsøker dem fra i fjor. Vi husker hva som skjedde da Kristjan Ørn Sigurdsson tråkket over på Åråsen. Brann fikk ikke et poeng - omtrent - etter det og spilte bort en historisk ledelse før de kunne hente sølvmedaljene.
La oss håpe to ting: At den islandske ankelen er på plass igjen så fort som mulig, for det er i serien Brann trenger den. Og la oss håpe at miraklenes tid ikke er forbi i Belgia for i realiteten ble
UEFA cupen  en leksjon, ikke noe mer, for Brann i år.
Dette løpet er kjørt.
Hvis ikke noe av bibelske dimensjoner griper inn.

3 kommentarer

Balle Klorin

20.sep.2007 kl.23:18

Hva med litt selvransakelse, Henrik?
Det innlegget i bloggen din 16. september om Brann som bortimot tidenes beste norske lag og at de skulle hevde seg i Europa osv... Kanskje det hadde vært like greit om du hadde holdt deg til andre tema som du heller ikke forstår deg på...? Uttalelse som "Dette Brann laget kommer til å glede oss helt fram til påske minst." kan sikkert stemme.
Dersom du er en av få som finner glede i Royal League...

For dårlig!

21.sep.2007 kl.10:13

Mener det er på høy tid at norsk fotball tar steget opp og blir blandt de 10 beste fotball nasjonenene i europa! Det er så mye penger og interesse rundt norsk fotball nå og eneste måten interessen kan forsvares på er igjennom gode prestasjoner i europa! Synest det er en skandale at kampen i det hele tatt lignet på å være nedprioritert av brann! En annen ting er at de må legge fra seg respekten for belgiske lag, den norske eliteserien er bedre en den belgiske, våkn opp gutter! Vi hadde knust dette laget med toppet lag! Nå er det faen meg på tide at norge begynner å bevise i europa!!

Tomm

23.sep.2007 kl.22:01

Dessverre er BT og BA mye raskere med nyheterer om kampen enn ibergen. Ibergen har jo enda ikke fått med seg at Brann har vunnet.
Skuffende! Før trodde jeg ibergen skulle være noe nyskapende når det gjaldt nettaviser i Bergen.

Skriv en ny kommentar

hits