Bergens stolthet - Norges lag

Dette var kvelden da Brann kunne ta steget inn i Europa som Norges lag.
De sto fram som giganter og spilte den beste fotballen i klubbens historie i første omgang.
Måten de falt sammen på i andre omgang var betenkelig.
Brann la seg bakpå i påvente av stormen som ville komme og de holdt det vikitge første målet unna til det gjensto ett kvarter. Derfra og inn viste Brann igjen at dette Brugge laget skulle de ha angrepet hele tiden. Brugge ble gode fordi Brann lot dem bli gode.
Brann kunne scoret fem og seks mål uten at de av den grunn kunne kalles effektive. Så overlegen var de kampen sett under ett.
Dette var dagen da Brann skulle lære hva som må til for hevde seg i Europa. Det lærte de fort. Det handler om kynisme og effektivitet. Som da Jan Gunnar Solli sto alene oppe og slo et direkte frispark fra 16 meter da det gjensto 90 sekunder. Det er kynisk. Eller da Thorstein Helstad satte sin første sjanse i mål. Det er effektivitet. 
Brann lærte også at kampen ikke begynner før det avgjørende målet skal scores. Det siste kvarteret ble blodig og unødvendig spennende. Men det ble rodd i land idet Mons Ivar Mjelde endelig stengte venstresiden ved å sette inn Cato Guntveit for Erik Huseklepp på venstrekanten med ti minutter igjen..
Det var mange giganter på Brann denne kvelden. Martin Andresen, Eirik Bakke, Håkon Opdal,  Jan Gunnar Solli, Olafur Ørn Bjarnason. Og Erik Huseklepp i første omgang. I denne kampen fikk vi se Huseklepps styrke og svakhet. Hans fenomenale offensive kvaliteter som skulle vunnet Brann kampen i første omgang og som drev belgierne rett i ølflaskene sine.
Og hans totale hjelpeløshet i andre når det skal forsvares.
Men til slutt så sto Brann-laget oppreist. Videre til gruppespillet på flere scorede bortemål.
Bergens stolthet - Norges lag

12 kommentarer

Øyvind

04.okt.2007 kl.22:53

Fenomenalt! Dette var bare utrolig gøy!'
Mons Ivar har bygget et fantastisk lag som kan ta over og sitte øenge på tronen som RBK har hatt :-)

Jomar Hesjestad

04.okt.2007 kl.22:59

Norges lag? Mohahaha. Brann er en forkvaklet gjeng med hestehandlere. Har ikke annet enn forakt til overs for tjuapakket.

SMaken

04.okt.2007 kl.23:12

Hvordan klarer duå skrive kommentarer så fort Færevåg? Har du ferdigskrevet en for tap og en for seier??

SMaken

04.okt.2007 kl.23:15

KAn du kommentere evt spise i deg disse ord fra din forrige kommentar?
Og la oss håpe at miraklenes tid ikke er forbi i Belgia for i realiteten ble
UEFA cupen
en leksjon, ikke noe mer, for Brann i år.
Dette løpet er kjørt.
Hvis ikke noe av bibelske dimensjoner griper inn.

halvard

04.okt.2007 kl.23:34

Hei Henrik. Jeg leser at du blir betenkt over måten Brann blir presset bakover i andre omgang. Hva hadde du ventet av et av Belgias beste lag på hjemmebane? Guttene kjempet som løver i første omgang og avgjorde kampen, at de i andre omgang ble presset er jo en naturlov. Brugge hadde alt og vinne, ikke rart at de gikk ut i 200 i andre omgang, noe annet vile vært merkelig. Vær raus i dag og la oss nyte dette uten smålige pirkete kommentarer.Leiter vi etter feil finner vi det alltid. Leve Brann.Halvard

henrik færevåg

04.okt.2007 kl.23:45

SMaken: Jeg legger meg flat. Jeg trodde ikke at det ville skje, men jeg spilte på 3-1 til Brann til 65 i odds.
Jeg trodde det kunne skje, men tvilte. Og da var det vel det. Et mirakel av nesten bibelske dimensjoner.
Halvard:
Selvsagt skal vi bare juble i dag. Men et sentralt spørsmål som jeg stilte Mone etterpå var om man la seg for lavt. Han mente de ble presset slik du sa og det er en ærlig sak.
Jeg mener at dette er det største Brann noen gang har gjort så jeg er ingen festbreme i kveld.
Uavgjorten mot PSV som ga kvartfinale mot Liverpool var et lykketreff. Det vi så i dag var en maktdemonstrasjon fra Norges neste store klubblag.

Toby Tyke

04.okt.2007 kl.23:56

Ser ikkje ut på skrivefeilene dine i kommentaren til kommentaren din at du er noen festbrems i kveld Henrik.
Har tatt meg noen små brune eg og....

Lars Gustavson

05.okt.2007 kl.00:02

Det er aldri særlig spennende å lese artikler, skrevet av personer som har bestemt seg for å skrive et eller annet, uten å ha satt seg nevneverdig inn i sakene. Såpass har jeg forstått; at redaktøren er Brann-patriot. Det er i lys av dette, vi kan vurdere innholdet nærmere. Jeg synes vel strengt tatt at det ligger vel mye positivitet ift Brann, til at den vanlige nøkterne iakttager kan ta det Færevåg skriver særlig seriøst. Men hvis det gleder redaktøren å skrive slike artikler, so what. Problemet oppstår heller hvis en vanlig Brannsupporter tar innholdet i artiklene for god fisk. Da kan det bli mange nedturer de nærmeste årene, når det går opp for supporterne at det Færevåg skriver i sine artikler, er svært langt fra virkeligheten. Men seriegull i 2007 kan det dog bli, mest fordi Rosenborg i øyeblikket sliter litt med å finne seg sjæl. Enn så lenge.

Stano

05.okt.2007 kl.00:26

hehe vel Brann må nok spille i Mesterligaen flere sesonger før de i det heletatt kan snakke om å bli norges lag. Og innen de i det heletatt har klart å komme dit er Rosenborg tilbake å tar seriegullet. Vi snakker allerede om neste år. Da er Brann tilbake der de hører til, nemlig midt på tabellen.
Foresten,
et nytt vrakgods venter på dere nå. Mika koppinen.

Ole R

05.okt.2007 kl.10:05

en erfaring alle lag som har vært ute på høyt nivå i europa før har gjort, er nettopp at man ikke kan forberedes tilstrekkelig mentalt på forhånd før slike kamper.
Evnen til å være kynisk, selvsikker, pågående og hissig kan kun trenes gjennom gjentatte ganger å få muligheten til å spille på dette nivået.
Det er et langt steg fra fotballidolenes plakater på gutterommet til faktisk å stå ansikt til anskt overfor de.
Derfor er det svært viktig for Brann når de skal videre i Europa at de mest rutinerte holder seg skadefri og firske.
For uanset talent, så er det erfaringens kynisme som gjelder når man skal spise kirsebær med antatt bedre lag og spillere.
Spillere med landslagserfaring, eller som har spilt i Europa for andre klubber tidligere (som feks i RBK som beviselig HAR en kultur for å holde hodet mot antatt tøffe motstandere) må i disse kampene komme foran de unge, ivrige og talentfulle, rett og slett i kraft av sin erfaring.
DET er et kynisk laguttak som er nødvendig.
De unge og talentfulle bør få sjansen, nettopp for å utvikle erfaring, men må ha tålmodig erkjennelse av at det kan bli få minutter spilletid i sikre sluttminutter i starten....

05.okt.2007 kl.10:49

Vi er Norges STOLTHET:)

ehtrib

05.okt.2007 kl.13:20

Hu kers?

Skriv en ny kommentar

hits