En Brann-fans fem verste mareritt

Du skal ikke oppholde deg mange minuttene i Bergen denne lørdagen før du oppdager en form for massepsykose av uante dimensjoner. Nå i timene før gullet endelig kan komme hem, som fansen synger er det fem variasjoner av marerittscenarier som svirrer rundt i hodene på bergensere med bredere kjefter enn trofehyller.

1. Jeg kommer til å dø av hjerteinfarkt før gullet er i boks.

Det er bare å innrømme det. Alle vi som er så gamle at vi har opplevd det forrige gullet er minst i begynnelsen av risikoalderen som det heter. Avisen i dag er full av dødsannonser. Det er så en får lyst til å gråte. Hvis du ser bergensere som går ekstra sakte opp bakkene i dag og som lar bussen fare - "pytt, det kommer en ny  " -  så skjønner du hvorfor. Ingen vil stupe på målstreken og på gamlehjemmet klorer de svakeste seg fast ved å bite gebisset i nattbordet.
De vil oppleve dette en gang til.

2. Brann taper for Aalesund

Hele bryllupet sto stivpyntet, bruden var klar og musikken leid inn. Brudgommen uteble fra Festplassen. Branns internasjonale stjerner ble ydmyket på sunnmørsk gulvteppe i jugendbyen, mens folk som snakker rart i nesen hånte og flirte. Hvor fælt ville det være?

3. Brann taper for Aalesund og Viking tar poeng fra Stabæk

Først blir vi frarøvet årtusenets fest. Så punkterer Viking ballongen uten at den er blåst skikkelig opp. De tråkker på sandslottet som bare er halvveis bygd. Til overmål må vi være takknemlige mot dem neste søndag og takke pent for at de ga oss gullet. Bare tanken er til å bli dårlig av.

4. Brann taper, Stabæk vinner. Alt avgjøres mot Viking neste helg

Dette er muligens det verste scenariet. Brann spiller UEFA-cup mot Hamburger SV på torsdag, men må ha fokus på Viking-kampen. Nøkkelspillere får enda en kamp i beina og vil ha spilt seks kamper mer enn Viking i høstsesongen pluss at de bare får tre dagers hvile. Skulle dette inntreffe vil Nycomed, Glaxo og de andre pillegigantene gå en lys uke i møte. Valium og lykkepiller må kjøres inn til Bergen med trailere.

5. Brann taper for Viking også og må til Tromsø for å ta det forbannede poenget

Brann må til et Alvheim i snøstorm for å berge ett poeng. Ny kunstgresskamp, denne gang med Joakim Sjøhage og Armann Bjørnsson på topp. Helstad ble skadet på kunstgresset i Ålesund og Martin Andresen må stå over med gule kort. Det er 0-0 til det gjenstår to minutter. Ex-Brann-spiller som også blir seriemester, Helge Haugen - han som oppfant lojaliteten -  ødelegger for seg selv og treffer med et vådeskudd fra 25 meter som går i bue over Håkon Opdal og i mål.

PS. Heldigvis utlignet ex-Brann-spiller Trond Fredrik Ludvigsen mot Stabæk på overtid i Drammen. Trodde du dette var en sånn der coloumn noir?

GULLET SKA HEM!!!!!!!

2 kommentarer

ole v

20.okt.2007 kl.16:39

Hehe, Henrik, det sjette marerittet er at iBergen-festen i fjor glimrer med sitt fravær.
Den gangen dro jeg skuffet hjem etterpå og en litt undermåls trønder underholdt hele bussen med sanger nesten til Paradis.
I år er det vi som er i Paradis - og du har ikke fest?

henrik

20.okt.2007 kl.17:53

I år klarte Herman det selv.
Men alt var jo bra på festen unntatt resultatet.

Skriv en ny kommentar

hits