Snytt eller forknytt

I kveld har vi to valg.
Enten kan vi føle oss glade, men litt snytt fordi Brann sitt første seriegull på 44 år ble halt i land mens guttene satt i sofaen og pimpet cola og spiste chips. Ikke på banen i hektisk kamp, med 17700 på tribunen og  storskjerm og folkefest i byen.
Eller så kan vi havne oppkrøllet på sofaen i en slags forknytt fosterposisjon bare ved tanken på at Brann nå må slå Viking på hjemmebane kommende søndag uten Martin Andresen som er skadet, uten Kristjan Ørn Sigurdsson som har tre gule, uten Robbie Winters.
Ja., Branns stall er dyp, men ett sted går grensen.
Å være Brann-supporter er en ekstrem risikosport og aldri mer enn i disse dager.
Derfor vil det være best for den kollektive folkehelsen i Bergen by om Viking - siddisenes stolthet - for en gangs skyld leverte varene og denne gang ga Brann den håndsrekningen de nå ser ut til å kunne trenge.

Spenningsnivået inn mot en ny avgjørende søndag med storskjerm og hallåi er ikke til å tenke seg en gang. Og bare for å ha nevnt det; selvfølgelig blir det storskjerm om det skulle bli avgjørende og alle billettene er solgt ut. Det er forståelig at kommunen sier at nok får være nok. Men det finnes et næringsliv, et restaurantliv og en hotellskog i Bergen by som har håvet inn millioner av kroner på Branns eskapader de siste ukene.
Nå er det bare å gå sammen og å hoste opp den kvarte millionen som må til for å få storskjermen på plass, så vil bergenserne fyller deres lommer med rødglødende gull etterpå. Noe annet ville være uanstendig av handelstanden som opplever jul to ganger dette året.

Hva kommer til å skje?
Alt som har med det fotballfaglige å gjøre forteller at Viking tar minst ett poeng. De har ikke tapt hjemme.  Men så er det dette med tingenes iboende faenskap og at ting som har gått godt lenge har en tendens til å snu seg til det verste akkurat når du minst ønsker og venter det. Fotballspillere kaller det flyt eller mangel på flyt. Vi golfere kaller det livets analogi. Noen ganger havner ballen bak en stein eller inntil en rot. Slik er det i livet også.

Selvsagt finnes det dager med lottogevinster og topp karakterer, men så har vi disse med skilsmisser og dødsfall. En ulykke kommer sjelden alene, heter et gammelt ord.
Det er det ordet som gnager seg inni meg her jeg kryper sammen de siste timene før avspark i Stavanger.

Ja - jeg skulle ønske jeg hadde mot nok til å si; "la bare Stabæk vinne. Det ville skape litt av en fest på søndag". Dessuten vil det være godt for businessen.
Men - jeg feiger ut - for Guds skyld - la oss bare få det overstått.
Så kan vi konsentrere oss om torsdag og UEFA-cup kamp. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits