Dette var bra, det

Brann ble rundspilt.
Det var bra det.
Branns tap mot Hamburger SV var lagets andre på Stadion i år. Begge har kommet mot UEFA cup lag.
Brugge var ikke i samme klasse og vant en heldig seier. Mot Hamburger vat Brann heldige som bare tapte 1-0.
Det vil naturligvis bli sammenligninger med Rosenborgs seier over Valencia og Brann sitt tap mot de tyske nummer tre på tabellen.
Uheldig nok for Brann, vant trønderne. De tok Valencia på sengen. Spanjolene var kommet til Lerkendal i blankpussede sko for å innkassere tre lette mot laget Schalke 04 moste. For sent oppdaget de at det ikke ville skje og alle vet hvor vanskelig det er å snu en stor, tung skute.
Sjokket i Trondheim hadde skjerpet Hamburger. Plutselig var det ikke vanskelig å motivere feterte stjerner. Alt treneren trengte å si var : "Valencia ble slått av de som ligger på syvende plass i den serien dette laget har vunnet."
Derfor kom tyskerne ut som om de skulle spille mot Real Madrid.
De dro spillet opp på et nivå selv ikke de gjør ofte og de holdt det en hel omgang uten å få uttelling. I andre omgang begynte Brann å bli på talefot. Og det var ironisk nok i Branns beste periode tyskerne fikk hull på byllen.
To ting var det ikke mulig å unngå å legge merke til. Martin Andresen er uvurderlig for Brann. Drar han må det handles på høy hylle.
Når marginene snur, snur de. Tapet i Aalesund snudde retningen på lykkehjulet. Plutselig ble det stang ut der mye har gått Branns vei. Men sannheten er at selv om Brann spilte under pari og HSV var mye bedre, så gikk det inn gjennom et stang inn-skudd, mens Brann bommet på den ene eller muligens de to de hadde.
Brann fikk en leksjon torsdag kveld i hva som kan kreves, for dette var ett av de beste lagene i årets UEFA cup. I tillegg er de et lag som er kjent for å være like gode borte som hjemme. Det er det ikke alle som er.
Dette løpet er ikke kjørt. Brann har fått en smakebit på hva som kreves. De har ikke vært her før. Det vil spore til økt innsats, intensitet og fart på trening.
Det er på dette nivået de bør være om Brann vil kvalifisere seg til mesterligaen neste år.
Så vet vi det.
Det er ingen skam å tape for Hamburger hjemme  i år. Neste år ville det vært det.
Så god er det naturlig for Brann å prøve å bli.

7 kommentarer

Smaln

25.okt.2007 kl.22:27

Er egentlig enig i det meste her...

26.okt.2007 kl.08:12

For en gangs skyld har du rett i mye. Men jeg mener at savnet av en bevegelig spiss som går mye på løp og drar med seg forsvarspillere var større enn savnet av Andresen. Med andre ord; Winters må bli!

26.okt.2007 kl.09:11

Hei Henrik, hvorfor er det vanskligere å få billetter til Brann-Sandefjord enn til Brann-HSV?Stor e-cup kamp, den første etter seriegullet er sikret, og det er 4000 ledige seter på Stadion. Er det uslag av en provinsialisme?Per Otto

Smaln

26.okt.2007 kl.11:00

Tror seriekamper er det viktigste i Bergen. Med mindre brann spiller finaleså tror jeg ikke d blir fullsatt på stadion. Men bilettprisene var noe høye og da...

Thomas

26.okt.2007 kl.13:44

Meget bra kommentar.

Aslak

28.okt.2007 kl.21:59

Fjern kommentar vil jeg si... De fleste i europa kjenner Rosenborg som et lag som har vært med i CL-sammenheng faktisk hele 12 av de siste 16 år!
Det er heller ingen hemmelighet for dem at Rosenborg har gjort et kjempedårlig år her hjemme mens de har holdt et godt og verdig nivå ute i europa. Derfor ville det nok ikke finne sted at man ville brukt det som eksempel på at brann må være kjempegode? ja, de er et solid lag for tiden, men internasjonalt henger de nok litt etter på erfaringsdelen...

AK47

07.nov.2007 kl.09:54

Lurer på hvordan Rennes går ut idag, siden Valencia tapte hjemme mot RBK som BARE ble nr.5 i den norske ligaen og Rennes møter vinneren... Blir vel en blanding av Real Madrid og Barcelona det da... Latterlig artikkel som du burde fjerne i respekt for de prestasjoner RBK gjør og som Brann ennå er mange år unna å kopiere.

Skriv en ny kommentar

hits