Ga fotball-Norge dessert

Det er mange måter å ta gull på.
Brann ønsket å gjøre det ved å mose ålesunderne på deres eget gulvteppe. Det holdt ikke. Dernest ønsket de at Viking skulle gjøre den siste delen av jobben ved å ta poeng fra Stabæk slik at Brann kunne konsentrere seg om UEFA cup-kampen mot Hamburger SV.
Det gikk greit, men kampen mot HSV ble en skuffelse. 0-1 mot et av de europeiske topplagene er ikke lenger godkjent på Brann Stadion.
Gullet ville komme til Bergen med en litt flau smak i munnen om ikke kampen mot Viking ble en for minnebøkene.

Og da er det ekstra hyggelig for alle at avslutningen skulle bli en slik festaften av en varietè. Med tryllekunstnere, solister, jonglører og kor og orkester i bunn.

Bergen by har festet ved hver anledning som om morgendagen ikke skulle komme. Hva de gjør søndag kveld gjenstår å se. Men kampen fortjente at den fineste champagnen ble sprettet etterpå.

Oppsummerer en denne sesongen over alle sesonger så er det flere grunner til at Brann står igjen som vinnere, men det er noen grunner som er viktigere enn andre og ikke alle har skjedd denne sesongen.

Det er tre store milepælene er Mons Ivar Mjeldes komme til Stadion. Det var et  modig valg av Brann og måten de har stått ved ham i storm og stille har vært en av suksessfaktorene. Kontinuiteten har vært viktig.

Martin Andresen til Brann. 12 millioner som i virkeligheten kjøpte gullet. Uten Martin Andresen eller en lignende spiller til å holde fokus og piske lagkameratene ville det ikke gått.

Den tredje og endelige brikken i puslespillet var da Brann kvittet seg med problemene Bengt Sæternes og Ardian Gashi og hentet inn Azar Karadas og Hassan El Fakiri.

Da ble laget komplett. Da la laget alle problemene bak seg. Etter det så de seg aldri tilbake. Den ventede Brann-svikten kom aldri. I stedet har de fosset fram som en atlanterhavsdamper uten ett eneste feilskjær. De er ubeseiret på hjemmebane. De har slått alle lag i serien minst en gang og de har positiv målforskjell mot alle unntatt Lyn.

Så kan en diskutere hvor mye det betydde at Brann ga Håkon Opdal tillit på et tidspunkt der han kun var talentfull, men full i feil. HVor mange poeng færre hadde de hatt i år uten Odda-kjempen? Og hva med Thorstein Helstad?
Utrolig viktig, men ikke uerstattelig.

Når Brann først skulle ta gull kunne det ikke skjedd på en mer overbevisende måte.
Brann har blitt Norges lag og søndag ga de fotball-Norge desserten.

6 kommentarer

Ole R

28.okt.2007 kl.22:53

en journalists hukommelse er kort......
eller er det min?
Jeg synes nemlig å erindre at det ikke er så veldig mange ukene siden henrik krevde Mjeldes avgang....
og det heller ikke første eller eneste gang.
Eller er det bare meg som surrer i alt det brannfokuserte oppgulpet som har vært denne sesongen.
Kan ikke bergensere begynne å forstå at hverdagen går i bølger, og os mregel helt uten den store dramatikken, hverken i positiv eller negativ betydning.
Men her i byen er det ingenting i mellom, det er himmel eller helvete.
ett enkelt tap betyr alle trenere, dommere og spilleres hode på et fat, én enkelt seier er nok til å belegge de samme føtter og bein i platina.
Men jeg mener altså helt klart å huske at Færevågen er en av mange som flere ganger de siste sesongene har sådd tvil om Mjeldes kapasitet og berettigelse, da er det med en ikke ubetydelig kvalme i mellomgulvet jeg leser denne dagens blogg..........

Harry Silkefot

28.okt.2007 kl.23:16

Ja, vi elsker Brann. En fantastisk sesong er snart over, og dette er bare begynnelsen!

O J

29.okt.2007 kl.00:17

Positiv målforskjell mot alle lag ????
RBK-Brann 3-0
Brann-RBK 3-2
Hvordan er det mulig å få det til å bli positiv målforskjell???

Balle Klorin

29.okt.2007 kl.01:21

Brann blir aldri Norges lag. Til det er bærgenserne for lite ræuse og for egenrådige.

long

29.okt.2007 kl.11:19

Balle Klorin: Bra, vi har intet ønske om å bli Norges Lag. Hold dokkar unna! Brann tilhører Bergen og omegn, ingen andre!

GT

30.okt.2007 kl.09:17

mangler vel seier mot Start...

Skriv en ny kommentar

hits