Wolves - Wigan og Wålerenga

Martin Andresens påståtte overgang til Enga blir i enkelte kretser sett på som jordens undergang og det verste som kunne skje de nykronede norske seriemestrene.
Det tror ikke jeg.
La det være sagt med en gang. Martin Andresen er en av de beste og en av de viktigste fotballspillerne som noen gang har akslet en rød drakt. Det er mulig han ville fortsatt å være det i to-tre år til, men det er ikke sikkert.
Da Brann med hjelp av Hardball og Trond Mohn kjøpte Martin Andresen for 12 millioner kroner trodde fotball-Norge at Brann var gått fullstendig av hengslene. I virkeligheten har Martin vist seg å være et røverkjøp.
Det Brann fikk for 12 millioner var intet mindre enn seriegullet. Og hvis noen klarer å tenke tilbake tre år til slutten av 2004 sesongen så virket  muligheten for å fravriste Rosenborg posisjonen som Norges evige ener, mikroskopisk. Enga var på nippet til å klare det, men alle så på det som en glipp fra Rosenborg sin side. Så kjøpte Brann Andresen. Deretter ble Vålerenga seriemester, hvorpå Brann holdt på å bli det, før Brann og Martin Andresen endelig tok pokalen hjem.
Det Brann fikk var muligens Martin Andresens tre beste år som fotballspiller. Ja - han var skadet da han kom til Brann og han mistet mye av høsten i den andre sesongen, men hans innflytelse virket på langt mer enn det han bidro med på banen. Han satte en del krav og satte en standard for hvordan man oppfører seg dersom man ønsker å vinne, han stilte krav til trener og apparat omkring som de bare motvillig gikk med på å oppfylle og enkelte krav henger ennå, men summa summarum fikk Brann en klubbygger like mye som en fotballspiller. Martin var Branns fremste kvalitetssikrer i disse årene for han godtok ikke slendrian.
Vi vet ikke hvilken sesong Andresen får neste år, han blir sikkert kjempegod, men for å beholde ham i Bergen i to år til måtte Brann ut med minst 12 millioner til.
Branns fantastiske evne til å få de beste årene ut av spillerne har vært suksessoppskriften.
Thorstein Helstad, Jan Gunnar Solli, Kristjan Ørn Sigurdsson, Håkon Opdal, Petter Vaagan Moen har alle blitt bedre i år enn de var i fjor. Det samme var Martin Andresen. Skal Brann vinne seriemesterskapet  neste år må de igjen sørge for å skaffe seg spillere som peaker. Spillere som får sine beste år i Brann. Som Paul Scharner gjorde, som Seyi Olufinjana gjorde og som muligens Martin Andresen fikk.
Så kan heller Wolves, Wigan og Wålerenga komme.
Brann kan bruke de 12 millionene de ikke bruker på Andresen på spillere som skal bli merkbart bedre enn i år. Noen av dem på en spiss, noen av dem på Erik Huseklepp som sammen med Petter Vaagan Moen og Tijan Jaiteh kommer til å bli bære fakkelen videre mot nye triumfer.

5 kommentarer

Smålei

03.nov.2007 kl.16:22

Henrik, du må huske på at det er kommet noen brukbare spillere inn stadionporten i tillegg til M.Andresen etter 2004..
Tror det er flere som begynner å bli lei dette snakket om at Andresen er grunnen til at Brann vant serien i 2007. Selvfølgelig har han sin del av æren, men slik han hauses opp av diverse bloggere og eksperter er kraftig i overkant. Andresen var etter min mening en av de som skuffet mest i vårsesongen og virket tung og uinspirert. Det er vel først i høst han har prestert det en bør forvente av en landslagskaptein i sin 3-årige Brann-karriere. I fjor høst når det begynt å butte for Brann utpå høsten var vel ikke Andresen direkte framtredende og den som viste vei mot gull? Hadde Andresen fått til de grader ansvaret av ekspertene om han hadde fortsatt å underprestere utover høsten i år og Brann hadde havnet lenger nede på tabellen? Hvilke andre lag skulle ha vunnet serien om ikke Brann? Det laget som Martin potensielt hadde spilt på? Vil påstå at Brann neppe hadde vunnet uten Helstad, mens Andresen bør være takknemlig overfor Brann at han endelig har et seriegull i premieskapet sitt.

Jon A

03.nov.2007 kl.16:33

At Paul Scharner hadde sine beste år som fotballspiller i Brann må vel sies å være en litt drøy uttalelse..... Verdsatt til £ 4 mill, og "stjerne" på et lag i Premier League..

asbjørn larsen

04.nov.2007 kl.20:01

Hm......
Til natural-golfer å være må jeg si Henrik virkelig har mange gode poenger i dette innlegget. Men det vil bli feil bare å se på frontfigurene.
I disse tre årene Martin har vært her har der såvisst oppstått diskutable ting.
Men ledelsen og støtteapperatet har stått bemerkelsverdig fjellstøtt,fulgt oppsatt "kjøreplan" noe som virkelig har gitt Brann et stempel av soliditet i alle ledd.
Det er jo nesten mer enn fantastisk at det rundtom i fotball-norge sies: "look to Brann"!..
Det er vel noen desennier siden sist...

Tommy

04.nov.2007 kl.22:18

Du ødelegger vel alt av poeng i innlegget ditt med å påstå at Scharner hadde sine beste år i Brann.

Kniksen

15.nov.2007 kl.14:09

Vaagan Moen var bedre i fjor. Og det med Enga med dobbeltve, er ikke så fryktelig spenstig at det gjør noe.

Skriv en ny kommentar

hits