Må politi og politikere være hjernedøde

I en artikkel her på siden ( http://www.nettavisen.no/innenriks/ibergen/article1444429.ece ) karakteriserer Jens Kleppe ved trafikkavsnittet i Sentrum politistasjon i Bergen. byens el-bilkjørende befolkning som bøller som tror de kan kjøre hvor de vil.
Han burde vært fratatt uniformen med en gang og satt i arbeid.
Under sin favorittsyssel - å bøtelegge bilister som svinger til venstre mellom Jernbanen og Hovedgibloteket - har han tatt en el-bilist som ikke ville godta forelegget. Det er denne mannen som blir kalt en pøbel.

Luften i Bergen er det ikke mulig å puste i , forteller flere rapporter og diverse sjokkerende presseoppslag de seneste dagene. Den som har ansvaret for det heter Lisbet Iversen som har vært byråd for miljø og byutvikling de siste fire årene. I 17. mai tale-etter 17 mai-tale har hun talt el-bilens sak, mens hun har unnlatt å gjøre det viktigste; å tilrettelegge for el-bil kjøring i byen og å instruere overivrige polititjenstemenn, gjennom politivedtektene, hva som kan skje i denne byen og hva som ikke kan skje.

Vi - de virkelige idiotene, som hørte på gnålet og gikk til anskaffelse av nærmest ubrukelige kjøretøy til flere hundretusener av kroner - henges nå ut som bøller av Jens Kleppe, helt åpenbart ikke den skarpeste kniven i skuffen, aner ikke hva han babler om.

El-biler må og skal kunne kjøre i kollektivfeltene, kunne svinge og ta de snarveiene busser og taxier kan eller så kommer vi oss ikke hjem. Da blir vi stående til almen forargelse midt i Fløyfjellstunellen med flatt batteri fordi det tok for mye energi å kjøre rundt i den endeløse sløyfen av tomkjøring som kalles Bergen by og som er den viktigste grunnen til at luften er slik som den er.

En el-bil, herr Kleppe, har bare 60 km i seg. Så må den lades i syv-åtte timer.  Det betyr at den for å være brukelig må kunne ta de snarveier kollektivtrafikken tar, hvis ikke kan den stå hjemme. El- bilen er et utmerket hjelpemiddel for oss i reportasjeøyemed, men da må vi kunne ta drosjesvinger, ved Torgalmenningen og ved Jernbanen, og alle andre steder det er mulig å gjøre reisen kortere. Vi har tidligere vist at det i Bergen må kjøres syv kilometer for å flytte seg en kilometer. Ordfører Friele kjørte over tre kilometer for å flytte seg 500 meter fra rådhuset til Wesselstuen i et minnerikt innslag på viedeo en gang.

At denne byen er trafikkmessig satt opp av idioter får så være, politiet gjør det ikke noe enklere når de velger å trakassere de få menneskene som tar konsekvensen av at miljøet er i ferd med å gå til en viss plass og som gjør noe med det.

Jeg forventer en øyeblikkelig unnskyldning fra ansvarlig politihold på vegne av alle el-bil sjåfører og et klart svar fra Lisbet Iversen om hvem som er på viddene her, el-bilsjåføren som svinger der bare busser og taxier har lov å svinge, eller politimannen Jens Kleppe som kaller slike mennesker som oss for bøller.

Og hva med å sette opp noen ladepunkter ved gratis parkeringsplasser i byen når du først er i gang.

4 kommentarer

Bedreviteren

16.nov.2007 kl.09:51

Til deg Henrik....hørt om å ikke skyte budbringeren?? Tror du politimannen selv har lagd vegtrafikkloven? Og Iversen kan ikke overstyre vegtrafikkloven gjennom politivedtektene...da må hun kontakte Statens vegvesen, som er ansvarlige for trafikkavviklingen. Og argumentet med at bilen går tom for strøm...skal du kjøre så utrolig langt, hva skal du med den der el bilen din da?? Er jo beregnet for småkjøring. Skulle vel være unødvendig å påpeke viktigheten av å ha en avdeling i Politiet som jobber opp mot trafikk...er jo bare 300 mennesker som årlig blir drept i trafikken.

Krister

16.nov.2007 kl.12:49

Tror nok ikke Kleppe uttaler seg kun pga den ene elbilen som er omhandlet i denne artikkelen... Å tro noe slike er bare snevert Henrik.

Jonny

16.nov.2007 kl.15:02

Det virker heller for meg at det er denne Henrik som er hjernedød. Om han hadde lest artikkelen han refererer til, ville han ha sett at det ikke var politimannen som brukte ordet "pøbel", men at dette var journalistens eget ord. Skal politiet i Bergen virkelig sette trafikkreglene til side for at de som var så dumme at de kjøpte seg el-bil skal komme seg hjem før batteriet lades ut? Dette er et av de dummeste innleggene jeg noen gang har lest!

Oddvar

16.nov.2007 kl.17:12

Uff..ja. Trodde at Henrik Færevåg var en seriøs journalist. Men disse innleggene hans blottlegger jo et totalt fravær av innsikt og ikke minst normal folkeskikk. Tenk å tilegne denne politimannen Kleppe et utsagn som "Pøbler" om el-bil førerne, for så å spinne en hel masse tøv og usannheter rundt dette. Nei..Færevåg. Vi respekterer deg og de andre som kjører el-bil på lik linje med alle andre trafikanter, og regner jo med at denne respekten er gjensidig...

Skriv en ny kommentar

hits