Klart Brann kan slå Everton

Brann skal i kveld ut for å sprenge nye grenser.
Leget som hadde det som vane å sprenge grenser i fjorårssesongen, starter denne sesongen med den hardeste av de harde utfordringene; å møte ett av Englands beste lag, mens disse er i sesong og Brann i silly season.
Ut fra det vi har sett av Brann på denne tiden (Royal League), er det ikke mye å vente seg, men så har de heller ikke spilt en så viktig kamp på denne tiden på elleve år.

Mons Ivar Mjeldes menn er blitt som de gamle Rolls Roycene. De fikk du uten etablert toppfart. Spurte du hvor fort de gikk, fikk du til svar at de går så fort som du trenger dem til å gå.

Gjennom fjorårets høst gjorde Brann det. De gikk så fort de trengte å gå, og kom seg gjennom alle hindre som sto foran dem. Det er en unik egenskap og det er spennende å se hvor det ender. Det kan ende med et brak i kveld, men like gjerne kan det ende med en ny god prestasjon og et godt utgangspunkt for neste uke i Liverpool.

Landslagets treningskamp mot Wales forteller med all mulig tydelighet at norsk fotball ikke er god på denne tiden. Brann har muligheten til å vise at denne gjengen, på Stadion, ikke står  med hatten i hånden for noen. Vi forventer en Eirik Bakke supermotivert og håper han blir på banen mesteparten av tiden. Et tåpelig rødt kort er alltid en mulighet, men ville være katastrofalt denne dagen.
Thorstein Helstad vil også vise seg fram og hva med Vaagan Moen. Er det ikke på tide å ta det der neste skrittet.

Et fullsatt Stadion er rammen. Everton står på den andre halvdelen. Et Everton-lag som kun har dette igjen å vinne og som slåss for en fjerdeplass i serien. Det er slike kvelder som fort kan bli historiske. Og ser en på Branns lag er det , bortsett fra de bakre fire, et godt norsk landslag. Den bakre fireren kan bli nøkkelen. Henger de med i svingene blir det en trivelig kveld.

Brann møtte i hele fjor bare ett lag som var klart mye bedre enn dem. Det var Hamburger SV. Everton er nok på samme nivå. Men nå har Brann vært der. De har smakt på brygget. De vet hva som skal til for å holde det nede.

Det gjelder å ikke bli overmodig.
Da kan vi måtte komme til å sjangle medtatte hjem, langt ut på kvelden.

Det er elementær kunnskap for en hver ostring.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits