Positive Brann

Branns kamp mot Everton endte med et 0-2 tap, men det forteller ingenting om selve kampen.
Da Everton fikk hull på byllen sto kampen og vippet. 2-0 målet som var soleklar offside gjør at Everton ikke bruker fire Joules energi på å tenke på Brann før returen på Goodison Park om en uke.
Det jeg er interessert i er lærkurven. Den forrige kampen Brann spilte på dette nivået var mot Hamburger SV i høst. Dette Everton-laget var like bra og Brann gjorde det mye bedre denne gangen. Det var ikke klasseforskjell på lagene i alt de foretok seg.
Det var kun klasseforskjell i måten de tok de få sjansene de fikk på. 
I Tippeligaen er det ikke bare riktig, det er ikke forbundet med fare en gang, å heade ut slik Bjørn Dahl gjorde forut for 0-1målet. På dette nivået er det den sikre død. Da har vi lært enda noe om kaldhet, kynisme og presisjon.
For det var i februar. Vi kunne se det på treffene på strømpene som ødela godt oppbygde angrep. En kommer enten for tidlig inn eller for sent. Om en uke har en fått nok en uke til å trene på og en uke til å tenke på. Lærer Brann like mye før neste gang de opptrer på dette nivået, kan de få et hederlig resultat på Goodison.
UEFA løpet er kjørt, men dette er gull verdt for klubben selv om spenningen forsvant.
Et tidlig mål  i Liverpool vil få oppmerksomhet, og enda viktigere, der får en testet hvordan det er å spille på dette nivået uten å stable to forsvarsrekker oppå hverandre på egen 16-meter.
Og det må en kunne skal en vinne kamper på dette nivået. Det er direkte naivt å tro at to premier league stoppere vil slippe Thorstein Helstad igjennom for å score. Brann var bare farlige når de hadde masse folk oppe.
Branns nykommere var spennende. Og Huseklepp så ut til å tatt lange steg i riktig retning bare på en uke.
Brann har en luksus situasjon. De kan dra til Goodison bare for å ha det gøy. Bare for å lære mer.
Og de gjør det med den utrolige vissheten om at de allerede antagelig er Norges beste lag. Branns februar-form mot Everton var god nok til å vinne Tippeligaen.
Place your bets.
Brann vinner serien igjen hvis ikke skadespøkelset ødelegger omtrent halve laget. Marginen kan til og med bli klarere enn den var i fjor.
Eller hva?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits