Ti ting Brann lærte av 6-1

Brann dro til Liverpool for å lære. Hva lærte de av å tape 6-1 for et av de bedre lagene i England?

1. Først og fremst at vi er kommet til februar og at det er stor forskjell på å være i sesong og å være utenfor sesong. Å tape 6-1 for Everton er omtrent som når landslaget taper 3-0 mot et Wales-lag som var dårligere enn Everton

2. Dernest at det er mye som skal gjøres før Brann kan ha håp om å avansere inn i gruppespillet i Champions League. Da er det denne type motstand en må overvinne og foreløpig er ikke Brann i stand til det, enten det er februar eller oktober.

3. Brann savner Martin Andresen voldsomt. De avgjørende målene som slaktet kampen, 1-0 og 2-0, kom begge etter uprofesjonalitet  og mangel på kynisme i midtbaneleddet. Å miste ballen på 35 meter, eller unnlate å tackle når muligheten byr seg, er utilgivelig. Og på dette nivået er straffen dødsstraff. Det som skjer etter de to målene  er egentlig uinteressant.

4. Det viktigste Brann lærte var hva som er forskjellen på det nivået de befinner seg på og det nivået Everton er på. På to områder blir det veldig tydelig. a) Everton trenger ikke en gang en sjanse, bare en god posisjon, for å score på Brann. For Everton var det en stor sjanse hver gang en av dem fikk ballen på 30 meter. Brann måtte være en mot en med keeper for at det skulle kalles en sjanse.
b) Grunnen til at det er slik er måten lagene forsvarer seg på. For stor avstand til motspiller, manglende evne til å sette inn kontant tacklinger, evnen til å bevege seg sammen slik at mulighetene blir minimale for motstanderen er stikkord her. Kynisme og kløkt er nøkkelord.
5. Til slutt lærte Brann at de har en trener som er i stand til å analysere en kamp på forhånd. "Å tro at vi kan gå videre er meningsløst." - uttalelsen skulle vise seg å være det dyktigste noen tilknyttet Brann bidro med i Liverpool.
6. Brann-supporterne er i Premier League klasse. Samtlige engelske rapporter i dag nevner dem.
7. Det blir lenge til gjøken Karadas kan skubbe noen av ørnungene ut av Ørneredet.
8. Demba-Nyren kan bli en slager i Tippeligaen.
9. Robbie Winters kan fremdeles komme til å bli Branns spissmakker.
10. Før den norske ligaen snur og spiller som de andre, blir det bare forstyrrende tull å spille viktige kamper i februar. Hallfotball frafebruar til april og minst fire  ukers ferie om sommeren er oppskriften

6 kommentarer

Stig Jacobsen

22.feb.2008 kl.13:16

Er stort sett enig med kommentaren din. Hvordan Martin kunne påvirket dette resultaet er for meg en gåte. Med mindre du mener at han bidro til å redusere Norges tap mot Wales. Brann kommer sterkt tilbake, og jeg er overbevist om at de klarer seg utmerket uten Martin.

Golf

22.feb.2008 kl.15:03

Jeg er nokså glad at du er en person som folk stort sett ikke tar seriøst.

1. Norges tap mot Wales var mye,mye verre enn Branns tap i går. Brann var tidvis gode, mens Norge var fullstendig håpløse.

2. Som du kanskje husker spilte Rosenborg mot storheter fra Kazakstan og Finland. Brann kan godt være like heldige med trekningen.

3. Din evige elsk på Martin A er skuffende og overraskende. Det er vanskelig å tro at en Martin A som var ubrukelig mot Wales og ikke har vist noe storhet for VIF skulle forandret på så mye. Husk at det er februar for Martin også.

4-10. Dels enig. Men å kalle Karadas for en gjøk er bare håpløst.

Kom opp med noe bedre, HF.

Henrik Færevåg

22.feb.2008 kl.16:02

Til Stig og Golf

Det som er savnet på midten er en tvers gjennom profesjonell, kynisk spiller som gjenkjenner en farlig situasjon og klinker ballen opp på tribunen hvis han havner i den. Hassan misset forut for 1-0. Bakke gjorde det samme før 2-0 da han ga den til en presset Demba, som igjen ga den vekk.
Martin har denne evnen til å være profesjonel kynisk selv om han også er i februarform.

Å kalle Azar en gjøk var ikke slik ment. Men vi vet at Branns sentrale forsvar blir kalt "ørneredet" fordi det er to "Ørn'er" der. Den eneste fuglen som legger ungene sine i andres reir, som jeg vet om, er gjøken. I så måte er Azar å se på som en gjøk på vei inn i ørneredet.
Men mitt tips er at han skal få problemer med å finne plassen sin der.
Takk for at dere leser bloggen

M@ss

22.feb.2008 kl.23:09

Forskjellen med og uten Martin A - tror jeg - er at Brann flytter seg raskere i angrepet gjennom midtbaneleddet uten Andresen på midtbanen. Andresen var ofte en gigantisk bremsekloss i angrepsoppbygningen.

Helstad er en - i norsk målestokk - god spiss. Men internasjonalt holder han ikke nivået. Dersom ballmottaket og nærteknikken holder internasjonal snitt, kunne han frigjort seg lettere enn hva tilfellet var mot Everton.

Uansett. Brann må hjem og øve. Øvelse gjør mester sies det...(?)

Paul McGrath

25.feb.2008 kl.17:16

Du har noen poeng, men også en liten faktafeil:
Man kvalifiserer seg til Champions League i august, ikke i oktober. Dette er en vesentlig forskjell, spesielt i år. I år er det EM, og i august er det OL. Det vil si at spillere som er i EM, dvs de fleste fra de sterkeste lagene man kan møte i kvaliken, får sannsynligvis sen oppkjøringsstart til sesongen, mens Brann er midt i sesongen. Legger man til at Brasil, Argentina, Italia og Nederland er blant landene som skal spille OL i august, kan mange klubber svekkes da hvert lands tre veteranspillere og landenes beste ungdommer vil være utelukket. Disse landene tar OL seriøst, faktisk så seriøst at Italia tidligere har utsatt seriestarten til september pga OL. Vel tapte LSK mot et Newcastlelag utenfor sesongen i forfjor, men med en ok trekning vil Brann helt klart kunne ha en sjanse. De møter neppe så mye bedre lag enn Hamburg og Everton, og med fordel av tidspunktet
er man langt fra sjanseløse.

Tar man med litt overtro og ser at Inter og Tottenham får løfte pokaler i jubileumsår, så kan vel Brann også det :-)
Bare vi ikke møter spisspar med innkjøpsverdi på over 250 millioner som har sin beste/mest effektive kamp noensinne da. Da vil lag flest slite, om man heter Brann eller Barcelona

Hilmar

28.feb.2008 kl.19:13

Skulle gjerne vite hvem i Brann som skulle savne Martin Andresen voldsomt. Martin Andresen har aldri vunnet noe som helst på klubbnivå før 2007 og Norge har vel ikke oppnådd noe av betydning med
han som kaptein. Han fortjener honnør for å ha vært med på fjorårets gull, men ikke mer enn noen annen. Å påstå at Brann hadde klart seg bedre med Andresen på laget mot Everton er etter min mening fullstendig feil og vitner om mangel på gangsyn. Syns å huske at vi tapte 0-6 mot Lyn i fjor. Andresen diltet vel rundt i midtsirkelen i den kampen, gjorde han ikke? Tviler på at midtbanen til Lyn er bedre enn Evertons. Og Wales? Hadde vel ikke slått Everton de heller.. Nei, pakk vekk denne forkjærligheten for eks-Brannspiller Andresen.

Skriv en ny kommentar

hits