Store tanker fra leserne og Røe Isaksen

Med ujevne mellomrom bør våre lesere som tenker store tanker eksponeres.
Etter innlegget om broilerne Lysbakken ("jeg mener børsen må avskaffes") og Røe Isaksen og deres frontalangrep på pressen og de politiske kommentatorene, har det haglet med vennligsinnede råd til denne signaturen. Vi gjengir noen av dem med usaklige kommentarer til.

Selve kommentaren kan du leser under denne.

Anonym

En mer usaklig kommentar tror jeg aldri jeg har lest.
Svar: Du leser tydeligvis for lite.

Hanne

Jepp. Helt enig. Journalistene vet vel egentlig at de to "ungdommene"  faktisk har rett. Så bruker de hersketeknikker for å få dem til å se fjollete ut. .
Svar: Det er ikke nødvendig. Det klarer de selv med slike utspill.

Haakon B

Isaksen/Lysbakken kritiserer jo vitterlig at pressen prioriterer dekning av politikernes form på bekostning av budskap. Dette er vel ikke så rart? Er man til eksempel fotballspiller ønsker man å vurderes basert på prestasjonen på fotballbanen snarere enn hva slags forhold man har til damer og festing.

Svar: Lysbakken og Røe Isaksen er forbannet fordi de ikke får tale uavbrutt fra hver sin såpebox til tilhørerne sovner. I verdens beste TV Program "Meet The Press" (ett av dem) analyseres politikere ut og inn. Politikerne hater det fordi deres oppgave er å forsøke å skjule sine meninger og hensikter nok til at budskapet deres blir spiselig for flest mulig. Stein Kåre Kristiansen, Kyrre Nakkim, Arne Strand (en av de beste) Per Egil Hegge, Harald Stanghelle, Frank Aarebrot og et par til er også i stand til å skjære inn til beinet. Det er informativt og det er underholdende.

Steffen Opheim

Tidenes mest usaklige kommentar. Gratulerer!

Svar: Jeg har da flere som er mer usaklige enn dette

Leif

Håpløst HF! Som vi så senest på NRK-dokumentaren som fulgte Erna Solberg - VG valgte å slå opp klesstilen hennes! Ikke et ord om politikk i forbindelse med Høyres landsmøte. Man må være journaist for ikke å se hvor latterlig det er.
Svar: Hva sa hun på Høyres landsmøte som ville ha solgt like mange aviser som kjolene. (Det er derfor avisene finnes.. Våkn opp)

Politisk interessert

Kommentatorene er et alen av samme stykke.  For noen ynkelige duster, hele gjengen.

Svar: Enig i det første, uenig i det siste

Kjetil P

Fantastisk, Henrik! 536 nedsettende ord og ikke et eneste argument. 1-0 til LysBakken/Røe.

Svar: Du er flinkere å telle ord enn argumenter

nyland

Yepp - dette var som forventet. Med en gang jeg leste artikkelen i Dagbladet viste jeg at norges mest hårsåre arbeidsgruppe ville gå til frontalangrep. Denne kommentaren viser at jeg hadde rett, man er ikke villig til å diskutere saken og går rett til personangrep på SVs Audun Lysbakken og Høyres Torbjørn Røe Isaksen

Svar: Jeg er meget villig til å diskutere saken. Jeg er bare lei av folk som Lysbakken og Røe Isaksen som har åpne spalter inn i avisene hver gang han åpner kjeften og som etterpå skjeller ut pressen fordi fremstillingen ikke alltid er slik de to herrer skulle ønske. Hva mer trenger de? En egen kringkastingsstasjon og forbud mot alle andres?

Fred

"At de kritiserer journalister og kommentartorer er ikke så skremmende. Det gjør pressen selv hele tiden."

Når da? Selvkritikk er nokså fraværende blant norske medier, bortsett fra i helt ekstreme tilfeller, og da er den påtvunget av PFU. Denne debatten viser det til sitt fulle. Ingen medier har valgt å ta kritikken fra Lysbakken/Røe på en seriøs og saklig måte. Henriks kommentar er i så måte et utmerket eksempel på dette.

Svar: Pressen kritisereres hele tiden med rette fordi den er for rød, (nesten alle som jobber der stemmer AP eller SV. Kilde: Undersøkelse i forb med Nordiske Mediedager.) fordi den er for politisk korrekt, og fordi de av mediehusene sokm har mest penger kke bruker mer av dem på ressurskrevende, gravende journalistikk. Og selvfølgelig for at de ikke trykte Muhammed-tegningene.

PFU er et supperåd. Satt ikke Eva Sannum i det forrige fordi hun var blitt tatt bilder av. Kall det PU. Ta vekk det faglige.

Pressens eneste reelle korreks er leserne som kjøper eller lar være å kjøpe. I tillegg til rettsvesenet som stopper utskudd. De er det ikke mange av i året.

Torbjørn Røe Isaksen

UNNSKYLD! For at JEG IKKE ER FØDT PÅ 50-TALLET, IKKE HUSKER "GAMLE DAGER", og dessuten ER EN UNG BROILER SOM IKKE HAR SKJØNT EN DRITT ...og allikevel forsøker å ta opp temaer jeg synes er viktige. Neste gang skal jeg heller slenge dritt om mine politiske motstandere. Det har jeg aldri fått et vondt ord for i pressen. Bare skryt faktisk. Hvis spissformuleringer rettes mot politiske motstandere kalles det i stedet "politisk talent".

Svar: Råd: Ikke skriv svar på blogg-innlegg kl. 01:30 Hva synes du forresten om valg i enkeltmannskretser?


Tormod

Jeg tviler på at du leser disse kommentarene, henrikibergen.  

Svar: Er du gal. Det er det beste med hele bloggen;-)

Knut

Din kollega på TV ble sammenlignet med Mini Jacobsen. Du fortjener vel merkelappen kommentatorenes svar på Eddie the Eagle.
Svar: Hva kommenterer han og hvor?

Arne Putin Færevåg


Er det et skammens forsøk på å skjule det sannsynlige faktum at dagens pressekorps bærer et ansvar for at politikerforakt har gjort Frp til landets største parti?
Svar: Ja, for folket er vel antagelig for dumt til å finne ut av det selv. Er det det du mener? Herregud, mann. Hvor får du selvbildet ditt fra.

2 kommentarer

Imponert

20.mar.2008 kl.19:59

FANTASTISK! Du er en slags norsk Sean Hannity eller Bill O'Reilly - spektakulært usakelig, bøllete og hellig overbevist om egen fortreffelighet. Ingen argumenter, bare en foss av mistenkeliggjøring og karraktermord. Simpelthen storveis. Du har ikke tenkt på å søke job i FOX, eller opprette en norsk avlegger?

Dette er bra

27.mar.2008 kl.12:23

Takk for en KONGE blogg. Jeg syntes du har en del gode poeng. Å skyte rett fra hoften med skarpe meninger er ikke vanlig i dag. Gleder meg til neste kommentar!!!

Skriv en ny kommentar

hits