Brann - med enda klarere margin

Hvis Brann får kontroll på skadeproblemene vil laget vinne Tippeligaen 2008 med enda større margin enn i fjor.
Klarer de ikke å få kontroll på skadene så kommer de til å vinne den knepent foran fjorårets toer Stabæk.
Dette er et tåpelig tips fordi det samme skjer nesten aldri to ganger etter hverandre i fotball unntatt i Skottland og i Spania.
Det hevdes at seks eller kanskje syv lag - hvis vi tar med Enga - kan vinne serien. Det er bulls.... Det eneste laget som er blitt vesentlig bedre enn i fjor er Stabæk, men de er fortsatt tynne og avhengig av friske nøkkelspillere.  Å se at Jon Inge Høiland var Norges beste spiller for Norge mot Montenegro  gjorde meg
enda litt mer usikker på Brann sine vegne. Viking er blitt noe bedre. De var gode da de var gode i fjor. Det kan bli jevnt. Men Lillestrøm og Rosenborg tror jeg ikke på øverst oppe.
Brann har fått en oppkjøring som er optimal. De har allerede vært i ilden og på landslaget ser vi at nøkkelspillere er i form (Solli og Bakke) selv om Opdal slapp inn en ny lompe. Det betyr ingenting. Han kommer til å vinne flere kamper enn han taper for laget også i år. Jeg elsker den kurven Petter Vaagan Moen ser ut til å ha. Dette kan bli hans år. Bjørn Dahl har funnet tilbake til 2006 formen og det er kamp om begge backplassene. Det eneste usikkerhetsmomentet på Brann er Thorstein Helstad som i fjor ga dem gullet med sine 22 mål.
Er han i nærheten av det i år, blir det bøtte nummer to på rad i skapet på Stadion.
Forutsatt at tingenes iboende faenskap ikke spiller Brann et puss og at tusser og troll og lyn og torden ikke slår ned i hodet på Mons Ivar Mjelde er Branns bredde - med alle friske - så formidabel at vi denne sesongen kan ta gullfesten på forhånd og glede oss til mesterligakvalifisering. Dette forutsatt at ikke Mjelde og spillerne inntar samme holdning som oss.
Ingen har mer å vinne på nytt gull enn Mons Ivar Mjelde. Skulle han klare det vil han gå inn i historien som en av de virkelig store norske trenerne, like bak Eggen og Drillo, fullt på høyde med Hareide og Sollied. Forutsatt at han også får Brann gjennom mesterliga-nåløyet og inn i gruppespillet.


 
 

6 kommentarer

Tobbe

28.mar.2008 kl.18:14

Så det samme skjer ikke etter hverandre i fotball unntatt i Skottland og Spania ? Har vel glemt hva rbk har klart etter at Brann tok gull ifjor du. Men det er riktig at ingen ANDRE enn rbk vinner 2 år på rad !

Øvre Adidas

28.mar.2008 kl.18:27

Du er patriot på din hals, Færevåg, det skal du faen meg ha.

Men det må være lov å spørre, drikker du tett på jobben?

Oaks

28.mar.2008 kl.18:38

Endelig en som har forstått det og ikke syter på at Martin er borte og at vålerenga skal blande seg i toppen. Fotball er mer en de 11 ute på matta og de på benken. Det er et helt apparat med
stort og smått også investorer.Viking blir farlige da de har fått mye på plass på den biten. Brann har vist at de har apparatet som skal til og det gjelder og heve seg til mesterliga der rbk var. Trønderne har derimot hatt en eggentåke i mange år nå og trenger å bygge ny tillit i apparatet og det blir ikke enkelt når det kommer inn en svenske med 442 tankegang.At en skal bestemme alt i sandkassen er prøvd før og han blir fort alene i sandkassen Martin Andresen. Lsk har en investor som stort sett forventer at ting skal gjøres på hans måte og fjøra inngir ikke tillit og troverdighet.Til kan bli årets overraskelse da de endelig har fått en tydelig sjef i apparatet som stiller krav og son har handlet klokt og de er dyktige på å få frem nye folk.De sammen med resten har ikke økonomiske muskler til å blande seg inn blant de store guttene men det er jo alltid en junior som skal yppe seg.Stabæk her jeg ikke glemt men kan ikke se at de har gjort mer enn å syte over at huseklepp ikke kom og at alanzinho krever for mye lønn, men de har potensial på sikt når blue dream arena blir en realitet. Men det er her det sitter for stabæk
de er flere år etter de målsettningene de har satt seg og de trenger å gjennomføre noe først

runman

29.mar.2008 kl.04:02

Må si meg meget enig i sistemann her. Andresens betydnig tror jeg er sterkt overvurdert. Men han er dyktig på å markedsføre seg selv som en som får til ting. Det mener jeg ikke stemmer. Det viktigste Andresen faktisk brakte med seg til bergen i form av å være "antatt" norges beste midtbane spiller og fast kaptein på landslaget, var troen på at vi kunne lykkes og pengene brann plutselig klarte å skrape sammen og spillerne brann fikk fatt i. Der var Andresen den viktigste brikke men mest i form av signaleffekten. Mange skader og store problem med å komme tilbake i god nok form etter disse preget hele karrieren som spiller i brann. Andresen var nok strategisk viktigere både i form av motspilleres respekt, dommernes respekt og sin egen "aura". Som spiller mener jeg Andresen aldri preget brann spillet i store nok deler av sesongen til at han har vært hovedmann bak fjorårets gull. På sitt beste selvsagt en klassespiller men der var han altfor sjelden og gjerne bare i perioder i hver kamp.
De viktigste spillerne i fjor mener jeg var Opdal, Sigurdson, Helstad, Solli og Moen, disse presterte jevnt bra hele sesongen, men laget som helhet var meget gode spesielt offensivt. Artig også å se et norsk lag som er flinke til å bruke flankene så aktivt som brann. Her er brann i særklasse best i norge, og synes kampene mot Everton også ga enkelte prov på at de holder mål internasjonalt.
Helstad var i fjor meget effektiv og fortsetter han å fordele målene litt mer på flere kamper bør brann vinne ligaen med god margin. Usikkerhetene ligger i Stavanger og Lillestrøm. Klarer en av disse å bli stabil kan det bli knallhard kamp. Rbk vil nok i glimt være gode men neppe stabile. Vif og Stabæk tror jeg neppe holder mål til gull plass.

stein

29.mar.2008 kl.07:23

Det er jaggu bra at det er en som har forstått det

Morten

29.mar.2008 kl.15:09

Er helt enig med deg Henrik. Brann har en flott spillerstall, kanskje den beste de noen gang har hatt. Klubben har bygget sin suksess på kontinuitet og størst mulig harmoni og samhandling. Vi skal ikke være selvgod, men det begynner å ligne på noe stort det de holder på med på stadion. At Mons Ivar klarer å gjennomføre sin mål foundrer ikke meg. Han vet mer enn noen annen at sterk vilje og målrettet arbeid kan det bli suksess av. At han lærer av sine feil og utvikler seg hele tiden gjør ham til en "stort menneske" i mine øyne. Han var ikke noe stort fotballtalent, men han fikk mye ut av sin sterke vilje. Mons har overført denne egenskapen til Brann, og resultatene lot ikke vente på seg. Brann og Mons har mye ugjort på fotballbanen og på søndag fortsetter ferden til guten frå Osterøy. Brann-supporter til evig tid!

Skriv en ny kommentar

hits