Skulle brukt ti millioner på banen

Ingenting av det jeg så på Brann Stadion søndag kveld får meg til å tro at mitt tips om at Brann vinner gullet igjen i 2008 er på viddene. Tvert i mot. Kampen mot Fredrikstad viste at Brann har den tryggheten og den selvsikkerheten som skal til for å vinne fotballkamper på dette nivået, uansett hvor mange motstanderen scorer.
Brann leverte ingen stor kamp. Første omgang var katastrofal med unntak av innledningen.
- Det er sjelden du slipper motstanderne til så mange sjanser og likevel vinner, oppsummerte Mons Ivar Mjelde tørt.
Og hovedgrunnen til at det går så trått er gressmatten de spiller på. Brann Stadion er en katastrofe og de neste ti millionene Brann får hånd om bør gå til bane, ikke spillere.
Det hjelper forferdelig lite å ha laget liggende i Spania halve vinteren for å trene på vakre plener når de må spille kampene i et gjørmebad.
Brann lider nå under beslutningen de tok om at nye Brann Stadion skulle ligge der den ligger. Med den høye grunnvannsstanden er det egentlig bare kunstgress som vil gi stabile forhold, men det er det ikke mange i Brann som vil ha.
Det gjenstår å se hvordan matten er om fjorten dager, men det er lite som tyder på at gresset vil gro innen den tid hvis ikke noe radikalt skjer med temperaturen og da blir det ny gjørmebryting.
De som lider mest er Branns tekniske spillere som Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli som er i knallform, men som ikke fikk vist det i går.

Brann er i år i den rollen Rosenborg har vært i 15 år, nesten uavbrutt.  Alle vet du er best og alle vil slå deg. Samtidig vet de at dersom de ikke spiller over evne,  kommer de til å bli moset.
Rosenborg var i sin egen verden - hva fotball angikk. Nå er de detronisert. I år er det viktig for RBK å slå Brann, ikke omvendt. For Brann spiller det ingen rolle om de taper to kamper mot RBK, så lenge de blir seriemester.  Brann vet at noen av de vanskeligste kampene de vil få i år er Aalesund, Bodø-Glimt og ikke minst HamKam. Lag som spiller med desperasjonen som motivasjon og med ærefrykt for mestrene. Treneren trenger ikke si ett ord i motivasjonstalen.

Hvis vi går ut fra at Branns ferdigheter er bedre enn dumpekandidatene så vil Brann tjene på å spille på best mulig underlag. Det gjør de i Ålesund og i Bodø, men ikke på Hamar og i Bergen. Det er synd for det laget som vinner hjemme trenger bare å spille uavgjort borte for å bli seriemester. Det ville være håpløst om Brann taper hjemme fordi de har dårlig bane. Det kunne de gjort i i serieåpningen.

Se å få det gjort. Fort.

2 kommentarer

Rille

06.apr.2008 kl.09:24

Nå, hva tenker du etter gårsdagens kamp?

Ikke prøv å skylde på kunstgresset :)

Alfredo

24.apr.2008 kl.08:37

På tide med ny blogg snart Henrik?

Skriv en ny kommentar

hits