Forbud mot forbud

Det er en del politikere som aldri skulle blitt politikere. Åslaug Haga og Trond Giske er to av disse. I sin maktberuselse er de nå ute med det ene idiotiske forbudsforslaget etter det andre. I løpet av de siste ukene er det kommet forbud eller forslag om forbud mot følgende:
Forbud mot å kunne stappe sedler på spilleautomater. Dvs forbud mot sedler på alle automater som Arbeiderpartiet ikke har inntekter fra.
Forslag om forbud mot meningsmålinger før like før valg (når det måtte være) og forslag om forbud mot salg av billetter på svartebørs.

Det verste med forbud som ikke kan håndheves er at repekten for loven svekkes. Før vi vet ordet av det har vi en lov mot å ha syltetøy på peanøttsmøret.

Min favoritt filosof som jeg stadig refererer til, er baseballspilleren Yogi Berra som var så dum at han var glup, han sa: : If it ain't broke, don't fix it. Overstatt til norsk, og tolket litt vidt, kan det bety noe slikt som; dersom det ikke er ødelagt så ikke fiks på det, og videre, hvis du først fikser på det så fiks det.

Seddelforbudet: Blir vi kvitt spillegalskapen ved å gjøre det umulig å spille med sedler? Nei, det eneste vi oppnår er merarbeid for betjeningen i butikkene som må ha store myntbeholdninger liggende. I tillegg er det dukket opp "næringer" ved siden av spillehallene. Der går kyniske slimåler rundt med 500 krones ruller med 20-kroner. Disse selges for 600 kroner stykket til en stakkar som har puttet 2000 kroner på maskinen og ikke vil gå fra den.
Den eneste relevante politiske diskusjonen rundt spilleautomatene er om vi skal ha dem eller ikke.

Svartebørsforbudet: Forsvinner problemet hvis salget foregår på finn.no og ebay i stedet for utenfor Stadion? Jeg skjønner jo at Trond Giske helst så at alle billetter ble fordelt etter loddtrekning på personnummeret og at loddtrekningen ble styrt av den sovjetiale staten han ønsker seg. Men inntil han får den viljen igjennom vil det være slik at den som har en eiendom som noen andre vil ha, kan selge den til en pris de to blir enige om. Det gjelder enten det er en hytte eller en billett.

Meningsmålingene: Hva er dette for sludder? Betyr det at dersom jeg uken før valget, hyrer inn et engelsk byrå til å ta en ringerunde i Norge, og jeg deretter publiserer resultatet så havner jeg i fengsel? Eller er det engelskmennene som havner i fengsel? De har ikke gjort noe galt. I England er det lov å ringe til Norge. Ennå. Selvsagt ønsker folk å vite hvordan det ligger an. I Iran her de heller ikke lov å måle dette. 

Nei, det forbudet som burde komme snarest er forbudet mot meningsløse og ugjennomtenkte forbud og forbudet mot politikere i maktposisjon som ikke har minst ti års arbeidserfaring bak seg.

Kanskje jeg skulle bli politiker. Det er  ganske gøy å finne opp tåpelige forbud. Hvis en ikke har viktigere ting å ta seg til.10 kommentarer

TIG

12.jul.2006 kl.10:42

Herlig, herlig!

Fint at det ihvertafll finnes EN person i media-Norge som ikke ser poenget med å regulere seg til et sosialistisk lykkeland. (Vel, vi ha jo Djuve og Hegnar også heldigvis)

Stå på Henrik! Jeg ser frem til dine fremtidige kommentarer.

se

12.jul.2006 kl.11:13

så sant så sant at jeg får tårer i mine liberalistiske øyne

Ole

12.jul.2006 kl.12:41

Jeg er så enig så enig. Vi ser nå arven etter Gerhardsen slå ut igjen. Staten skal bestemme hver minste detalj i menneskets liv og ingenting overlates til individet. Dette er en "broilergenerasjon" av politikere som er flasket opp til å tro at de er smartere enn alle endre og at folk flest ikke er smart nok til å ta vare på seg selv. Min egen påstand er at det faktisk er arven etter Gerhardsen som er årsak til at nordmenn enda ikke har lært å kjøre i rundkjøringer. For i rundkjøring har du LOV å kjøre rett frem og sperre for trafikk på innkjørende felt, og har man først LOV til noe i et slikt samfunn, ja så tviholder man på den retten. (det er jo ellers så sjelden man får lov til noe) Skjønn er et ukvemsord fordi det overlater til folks sunne fornuft å besluttte, og sunn fornuft er det som sagt bare Giske og hans partifeller som har.......

En annen ting er at de selv er så dumme at de enda ikke har oppdaget at kommunismen døde i den øvrige verden engang på 80-tallet, og omtrent samtidig kom det noe nytt som het internett som gjør en del forbud praktisk ugjennomførbare....

Petter

12.jul.2006 kl.12:52

Dette var en fryd å lese. Godt å se at ikke journalister er pro forbudsgjengen i LO/AP, SV og SP...

Vorsio

12.jul.2006 kl.13:06

Du skriver som en fjott! Forbud mot markedsføring av svartebørsbiletter er bare positivt. Det betyr at de fleste kan få fatt i biletter til en fornuftig pris uten å betale overpris til noen sleipe "foretningsfolk". Men det skal sies at det finnes mange tullete forbud i Norsk lov pr. i dag og det burde absolutt gjøres noe for å fjærne disse, men svartebørsforbudet er positivt og gagner folk flest

TIG

12.jul.2006 kl.14:01

Det er tydligvis ikke bare Giske som forstår poenget her.

Grunnen til at såkalte svartebørsbilletter er dyrere enn pålydene er at etterspørselen er høyere enn hva pålydende pris tyder på.

Dersom det feks er kun EN ledig billett til en konsert, og den skal selges til pålydende verdi, vil svært mange ønske å kjøpe den. Hvem skal få lov? Det vil alltid være begrenset med billetter, som alle andre goder. Dess mer prisen stiger, dess mer synker etterspørselen. Når det er like mange kjøpere som billetter ledige, er prisen rett.

Dette gjør at de kjøpesterke lettere kan få billetter, men hvordan skal man ellers fordele slike billetter?

Arnebassen

12.jul.2006 kl.14:30

Den svenske næringsministeren som kalte Norge "den siste sovjetstat" hadde jo definitivt et poeng. Uten det ble vurdert i norske medier, som forøvrig for det meste består av "intellektuelle" sosialister...

Sunny

13.jul.2006 kl.00:28

Jeg pleier vanligvis ikke kommentere så mange blogger, men her må jeg gjøre et unntak:
Dette var som jeg skulle sagt det selv!
Kunne ikke vært mer enig, og dette var en sann glede å lese.
Bruk din journalistiske makt videre på dette temaet, 95% av Norges befolkning er lei av å bli gjetet som en flokk sauer.

Pluto

13.jul.2006 kl.00:59

Godt skrevet, Henrik.

Uansett gode intensjoner mot svartebørs (det har IKKE sosialistpelsen Trond Giske!) vil alltid paragraf- / straffe- / regulerings- alternativet være verre.

mor di

14.jul.2006 kl.13:25

saklig...

Skriv en ny kommentar

hits