Veiskillet

Når Brann møter Lillestrøm i kveld står fjorårets mestre foran et helt klart veiskille. Med tap hjemme for et desperat lag fra stoppet på Flytoget, kan Brann høyst sannsynlig vinke farvel til alle mulige tanker om å repetere fjorårets bragd.
Ikke fordi åtte poengs forskjell er uoverkommelig å rette opp, men fordi Brann da må  innse at deres problemer ligger langt dypere enn at enkelete nøkkelspillere ikke er i form, som har vært forklaringen så langt.
Apropos nøkkelspillere. Mons Ivar Mjelde måtte krype til korset når det gjalt Hassan El Fakiri. Nå har også han sett det som de fleste på tribunen så etter et kvarter mot Fredrikstad, - at Hassan ikke er i nærheten av Tippeliga-standard. Mjelde valgte å gamble og spille sin juvel i form. Det skjedde bare ikke. Hassan vil ha godt av pausen og komme sterkere tilbake. Men det har kostet poeng. Gylfi Einarsson har gått rundt på treningsfeltet som en olm okse, holdt utenfor fordi han angivelig er for lik Eirik Bake i spillestilen. Nå er det hans tur. Den som fremdeles mangler på midtbanen er Martin Andresen og han kommer aldri tilbake.
Det har gjort Brann til et dårligere lag, men ikke nødvendigvis så mye dårligere at det bare er å glemme gullambisjonene.
Men - som vi har skrevet tidligere - det er nå toget går. Stabæk - Lillestrøm - Tromsø - Vålerenga - Viking er en voksen terminlistesekvens. Den kampen første er over og endte med mos. Skal Brann være et topplag må ti poeng hentes i denne sekvensen. Blir det nærmere null poeng er det bare å prise seg lykkelig over at kun et lag rykker ned og at
Molde og Rosenborg er i samme liga.
Rosenborg har nå tapt to hjemmekamper. Ingen har vist sterkere svakhetstegn enn dem.
Men det er april. Serien er egentlig ikke begynt, men for Brann sin del kan den være over i kveld.

3 kommentarer

Vegard

25.mai.2008 kl.22:21

Går tydeligvis til helvete med ibergen.no.

Før var jeg innom annenhver dag, og sjekket alltid Henrik sin kommentar når Brann spilte kamp.

Nå er siden aldri oppdatert. Takk for meg!

Rune

25.mai.2008 kl.23:11

Ja skikkelig skuff

Morten

26.mai.2008 kl.08:54

Hva skjer på denne bloggen? Vel, 10 av 15 mulige poeng mot nevnte motstandere, er absolutt godkjent. :-)

Skriv en ny kommentar

hits