Bekreftelsen fra Brann

Branns tre-poenger mot Viking var bekreftelsen man trengte for å vite at vi også i år har store muligheter til å feire gullmedaljer.
Brann har vært igjenom tre grensesprengende kamper. Uavgjort mot Tromsø på det for Brann håpløse kunstige underlaget, ble en halv seier. De så ikke ut som bambier på isen hele tiden. Brann så på det som en utfordring og leverte til godkjent og fikk med seg det viktige bortepoenget.
16. mai mot VIF var nok en vippekamp. Skal vi være med eller ikke? Laget svarte på utfordringen og ga klar beskjed om at dette er i ferd med å ordne seg. Søndagens kamp i Stavanger var enda større. Viking i Stavanger er vanligvis dårlige nyheter.
I går ga en rekke spillere beskjed om at de ønsker edelt metall i år også.
Brann har nå et godt utgangspunkt i forhold til toppen. Ettersom dette er skrevet før Stabæks kamp mot Aalesund er det fristende å si at vi i kveld får se noe av hva som bor i Stabæk. De skal kun trygge marsjen mot gullet. De skal kun skaffe seg en luke til konkurrentene. Det er ingen som spør om Stabæk vinner, de konstaterer bare før kampen er spilt at Stabæk nå har fått en luke. Det kan komme til å bli tøffere enn ekspertene tror. I hvert fall hvis noen av spillerne også kun skal ut for å skape en luke, og ikke er mentalt innstilt på å slåss for livet mot Aalesund.
Stabæk er nå i den situasjonen Brann var i i 2006. Da rotet de vekk et seriemesterskap på grunn av at de ikke hadde vunnet noe på en stund og på at Krissy ble skadet på Åråsen. Nå er situasjonen annerledes for Brann. De vet hva som kreves og de kan sitte i ro og konsentrere seg om sine oppgaver fordi det var det som ga dem gull i 2007.
Brann er på mange måter blitt et bedre lag. De vet at utfordringer er til for å taes. De skal ut i Champions League kvalik, de har fått så ørene flagret på Goodison Park. De har fått et annet perspektiv på hva en utfordring er og hvordan de møter den.
Kunne de nå bare fått i gang det dynamiske kantspillet slik vi så tendenser til mot Viking og slik gullet ble hentet hem i fjor, så kan laget friskmeldes og ny gullfest forberedes.
Ja, også må de ikke glemme å gjemme Zalo-flaskene når Håkon Opdal går forbi.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits