Derfor lyger de om bensinavgiften

Politikerne har anledning til å bestemme hvilke avgifter vi skal betale for bensinen vi fyller på bilene våre. Det kan vi ikke gjøre noe med. Så lenge vi har valgt dem, må vi ta konsekvensene av hva de foretar seg.
Det vi ikke trenger - og ikke  bør finne oss i - er løgnene de serverer for å begrunne vedtakene de gjør.
Du skal være passe mangelfullt begavet for å fortsatt tro at høye bensinpriser har noe med klimaet å gjøre.
Høyere bensinpriser  har kun med SVs umettelige appetitt på skattekroner å gjøre. Slik kan de gjennomføre sitt store prosjekt: Ingen i arbeid - alle i offentlig tjeneste.
Ingen konsekvens
Vår velstand og vår tilgang på oljekroner gjør at vi har kunnet skape et konsekvensløst samfunn.
Med det mener jeg et samfunn der uansett hvordan situasjonen rundt oss er, så flyter vi som en kork på vannet godt hjulpet av oppdriften som skapes av det svarte gull. Ingen mister jobbene. Vi har definert en så stor del av befolkningen ut av arbeidslivet at det er konstant mangel på arbeidskraft. Dagens tall fra statistikerne underbygger det. I Hordaland er det bare 3000 arbeidsledige skryter NAV. Ingen forteller at det nå er over 20 000 arbeidsuføre. Mange i alderen 20-30 år. Det er blitt så traurig å stå opp hver morgen for å gjøre en mindre enn glamorøs jobb at mange lar være.
Noen er syke
Alle bør skjønne at jeg her ikke er ute etter de genuint syke som ikke under noen omstendighet kunne utført et dagsverk, uansett hvor mye de har lyst. Jeg er ute etter et system som gjør at ufør blir en karrierevei. Det er ikke bedre i den andre enden av samfunnsstigen. Stortingsmannen Olav Akselsen går av etter 20 år på Stortinget og kan resten av livet (han er snart 43) leve av en feit pensjon. Han spør ikke partiet og samfunnet som har fødd ham om de trenger hans tjenester videre. Han sier: "jeg gir meg" og innkasserer millionene han har vært med å bevilge til seg selv. Han har oppnådd det som er de fleste nordmenns drøm i dag. Et liv uten forpliktelser, uten innsats og med rikelig belønning. Spe på med et par styreverv og millionen i året er godt og vel passert uten å gjøre en dritt.
Bilistene er skattebetalere
Det er denne praksisen SV trenger penger til å holde i gang. Derfor går bensinprisen opp. For at flere nordmenn skal kunne leve av å gjøre ingenting. Dette gjelder de som ikke gidder å gjøre noe, mange av dem som er offentlig ansatte og de som er pensjonerte stortingspolitikere.
Steng kranene
Hadde vi vært opptatt av å redde verden ville vi ha stengt oljekranene. Det ville effektivt redusere CO2 utslippene på en slik måte at det virkelig monnet globalt. Oljeprisen ville gått i 300 dollar, vi måtte begynne å oppføre oss som et skikkelig land igjen og produsere noe utover olje for å overleve.
Så kunne vi bruke oljefondet til å forske frem og utvikle alternativ energi.
Heikki Holmaas
Jeg gikk forbi Heikki Holmaas denne uken. Han var på vei bortover Grønland, muligens skulle han hjem. Han hadde liten tid for han skulle i Tabloid-studio om kvelden og forklare at bensinen i Norge egentlig er billig. Ikke trenger han bil til noe. Han bor i en by der kollektivtilbudet er uslåelig og betalt av statlige midler. Og han kan spasere til jobben, eventuelt sykle uten å væte Brann-drakten sin under armene det minste.
For andre er virkeligheten en helt annen. Kjører du 60 km hver dag  til jobben og må lever i barnehage og til dagmamma på veien, blir bensinprisen noe langt mer enn et irritasjonsmoment. Er du yrkessjåfør er det levebrødet ditt som henger i en tråd.
Men hva gjør det; du kan jo bare uføretrygde deg i Kristin Halvorsens paradisiske rike.

4 kommentarer

Ole

29.mai.2008 kl.20:35

Helt riktig. SV vil gjøre landet til en gjeng med statspensjonister. Jeg blir provosert over at de ikke har problemer med å kaste penger ut vinduet på sakalte "gode" formål, mens de er motstander av all verdiverdiskaping for private og næringliv. Øk avgiftene er løsningen på alt. SV skaper et samfunn hvor det ikke lønner seg å arbeide, og et slikt samfunn vil falle sammen.

Olemann Dunkertsen

30.mai.2008 kl.01:57

Det som mye verre enn bensinprisen og bensinavgifter er den vanlige manns bokostnader.
Renten oker og tvangssalgene stiger proposjonalt.
Hver eneste gang dette skjer så kommer det en teit bensinavgiftskampanje, slik at folk flytter fokus til noe som betyr null og niks sammenlignet med renten.
En million i huslån med to prosent øket rente betyr 20.000 i økte renter, tilsvarende en økning i bensinprisen som er mange ganger høyere enn den avgitsøkningen som np er foreslått.
Det virkelige tyveriet skjer med det som man i gamle dager kalte "inndragning av kjøpekraft".
Akkurat som tidligere mister folk hus og hjem mens gribbene i regjeringen grafser til seg det de makter.
Og når vi har sutret og klaget litt, så har vi vennet oss til det, og så blir vi sååå glade og fornøyde med regjeringen når rentene og bensinavgiften går ned neste sommer, at vi stemmer dem i posisjon en gang til.

Ta en brostein i hånden
La oss dra til Karl Johan...

NN

30.mai.2008 kl.11:44

Slutt å syt. Når man står ved pumpen, klager man over den høye prisen, når man skal inn å betale, så kjøper man like gjerne litt vann til 20 kroner for en halv liter. Slutt å klag, vi har nok med penger.

Eirik

30.mai.2008 kl.12:15

Nordmenn er merkelige mennesker. Bensinsytingen øker proporsjonalt med størrelsen på bankkontoen. Djiizez.

Skriv en ny kommentar

hits