Hva Brann mangler

Brann har ferie. Fotball er nå på TV. Men for Brann sin del får vi håpe at de bruker ferien godt.
Før første kvalifiseringskampen til Champions League i høst må Brann ha fornyet laget sitt, men hva skal de fornye det med? Jeg vet hva jeg skulle sett etter om jeg var speider.
Branns manglende kreativitet i år i forhold til gullsesongen skyldes kun to ting. Brann mangler den skapende kraften som kan slå de kreative pasningene, de som åpner opp forsvar. Eller sagt på en litt annen måte. Brann savner Martin Andresen.
Du trenger en kreativ fot og så trenger du spillere som løper i posisjoner som gir den kreative foten alternativer, spillere som er i bevegelse uten ball.
Hva som gjør at denne siste biten er forsvunnet vet jeg ikke. Det kan ikke ha så mye med Martin Andresen å gjøre.
Jeg frykter det har med bevisstgjøring å gjøre. Brann har i dag ingen som er spesielt gode pasningsspillere. Som treffer med timingen. Tijan Jaiteh og Erlend Hanstveit er antagelig de som kommer nærmest. Robbie Winters i et heldig øyeblikk når han er i form. Ut fra treningene ser det ut til at Michael Thwaite også har denne evnen, men han har vi aldri sett i kamp.
Skal Brann ha håp om mesterligaspill må to spillere med denne egenskapen hentes i sommervinduet. Ingen enkel oppgave. En slags Veigar Pall Gunnarsson, en slags fremtidens Fredrik Ljungberg. Og så er det opp til resten å skjønne at det ikke spiller noen rolle hvor god pasningslegger kameraten er hvis ikke det skjer bevegelser rundt ham. Jeg var på Ullevaal og så Ham Kam spille jevnt med Vålerenga i forrige uke. De tapte 3-0. På grunn av Martin som sendte to pasninger som åpnet forsvaret som en sardinboks.
Idet øyeblikket husket jeg hvorfor Brann vant gull i fjor.
Og skjønte hvorfor de ligger der de ligger i år.

Én kommentar

Naj

11.jun.2008 kl.09:05

Vel, i tillegg de trenger vel også litt "hjelp" i det defensive, de slipper jo inn mål som et bunnlag i år også. Midtbanen bidrar lite defensivt og organiseringen (som jo er Mjelde & Steffensens ansvar) er ofte direkte slett. Elementære ting som press på ballfører er fraværende. De mangler også løpskraft på midtbanen, ihvertfall når Jaiteh er ute. I det hele tatt er det mange svakhetstegn i år.

Skriv en ny kommentar

hits