Giske krabber videre

Det skulle være årets store helg. De ble Norges første terrormistenkte.
Venneflokken i Nykrohnborg Idrettslag hadde dradd til Oslo for å se cupfinalen mellom Brann og Molde. I stedet havnet flere av dem i fengsel og ble sittende der mens kampen pågikk.

Hasardspill har aldri ført noe godt med seg  I dag er kampen ytterligere tilspisset.
Norge ved kulturminister Giske, slåss så hardt for å sikre at hver krone som tjenes på avhengighetsdannende pengespill, blir værende i statskassen at det hele går over i parodi.

Da Haukeland Songlag skulle hente inn noen ekstra kroner til lagsdriften arrangerte de  badeandløp i Storelva i Arna  i Bergen. Forenings-Norge er desperate etter penger. Det spilles bingo på bedehuset og det loddes ut biler i friidrettsmiljøet. I all sin enkelhet går badeandløpet ut på at du kjøper en badeand - og du betaler relativt dyrt i forhold til produksjonsprisen . Deretter maler du ditt tall på anden og sender den ut i elven på signal sammen med mange andre ender . Litt lengre nede i elven er det en målstrek og mens folket hyler og heier på sin and langs elvebredden, får vi til slutt en verdig og fortjent vinner som stikker av med den store fruktkurven, mens songlaget har fått råd til nye absurd meningsløst utseende hvite luer ,som en visstnok må ha på hodet når man synger i kor. Såkalte sangerluer.

Dette er enten du tror det eller ei, nå blitt gjenstand for Lotteritilsnyets oppmerksomhet.
Jeg forstår som regel hvorfor man har et statlig tilsyn med rundt 200 ansatte. Luftfartstilsynet passer på at flyene vi flyr med har de sertifikater de trenger og har en vedlikeholdslogg, slik at det ikke blir med dem som med min bil som får en flaske olje hver gang oljelyset lyser.

Vi har medietilsynet og konkurransetilsynet. Noen mener det er på sin plass.
Og så har vi lotteritilsynet. De gjør nå drittjobben for Trond G(r)iske i hans bestrebelse på å holde alt som heter private aktører ute av det norske spillemarkedet. Vi vet at det blir litt som å kjempe mot parabolen. Hans parti tok i sin tid til orde for det også. Med internettspill et tastetrykk unna, vil det alltid være mulig å spille seg til fant også i ikke statlig regi, men det er og vil alltid være for spesielt interesserte. De store pengene ligger i de matematisk evneveike som leverer lottokupongen inn hver uke i den tro at de kommer til å bli millionær. Denne ekstraskatten staten har lagt på folk som ikke kan regne er jeg for. De kan ha det så godt når de ikke fulgte bedre med på skolen.

Nå vil Lotteritilsynet ha slutt på disse plagsomme badeandracene også. Folk kan spille seg fra gård og grunn på disse endene.
"Lotteritilsynet har ikke noe i mot badeender som sådanne, men å bruke dem som lodd er ikke i henhold til regelverket", uttaler en Johnny Gustavsen i Lotteritilsynet i et av tidenes mest dustete offentlige utsagn. Badeendene er også endt opp i Stortinget der en representant for - du gjettet det, FrP - vil vite hva Trond Giske mener om badeender som kamuflerte hasardbomber.

Henriks syn finner du hver ukedag på www.iBergen.no

Er du en spiller kan du spille på alt. Og det er her de lystige karene fra Ny-Krohnborg kommer inn. De hadde tatt inn på Grand på Karl Johan og ladet opp i kjent stil dagen før cupfinaledagen. Det ble en fuktig lørdags formiddag, men de syntes maten ble litt ensformig så en av dem dro på kaien for å kjøpe krabber. De ville ha kokken på Grand til å koke krabbene for dem, men først var det en som kom på at de kunne ha krabbeveddeløp. Med oljemaling ble sirlige tall påført ryggskjoldet til krabbene og ut i gangen ble banen satt. Den første krabben som kreket seg over Grands fonemme gulvteppe fra en strek til en annen, ville innbringe eieren heder og ære i tillegg til gratis børst.

Omtrent midtveis i løpet - som ikke gikk fort - ble personalet på hotellet klar over hylig, hoiing og brøling i gangen et sted oppe i etasjene. De dro for å undersøke og skapte dermed panikk i venneflokken som ikke ville tilbringe natten før cupfinalen på gaten. De prøvde å kvitte seg med bevismaterialet og Kurt - en av anførerne - og den lotteritilsynet  burde holdt et ekstra øye med allerede den gang - åpnet vinduet og kastet dem ut, fra fjerde etasje.

"Nei, vi? Vi bare driver og forteller vitser og har det litt gøy"
Dørvakten kunne  kjøpt den historien, hvis ikke terrorpolitiet i full bevæpning i neste øyeblikk stormet inn i gangen og befalte alle ned på gulvet, slik historien er blitt meg fortalt.

Det hadde foregått noe som kunne minne om et attentat mot Kong Olav og Islands president Vigdis Finbogadottir nettopp. Noe som kunne ligne på håndgranater var blitt kastet ned på dem idet de var på vei inn til lunsj på Grand Hotel.

Kurt havnet i kasjotten, sammen med et par andre. Der hørte de på radio at Brann slo Molde 3-2. Fotballaget Ny-Krohnborg har fremdeles i dag mottoet: "Ny-Krohnborg krabber videre". Kanskje det er på tide å gi det videre til Trond Giske - krabber videre eller kanskje hans burde være "Får endene til å møtes" når han forteller Lotteritilsynet at ett sted går grensen for offentlig idioti.

Én kommentar

Jørgen

17.jun.2008 kl.10:49

Jeg spiller Lotto hver uke og kan regne.
Selv om jeg vet muligheten for å vinne er forsvinnende liten synes det er morro å ta en sjans. Men du sier jeg er evneveik.
Synes du skjærer over en veldig bred kam her, du snakker tross alt om en meget stor del av norges befolkning.

Kan det være du utøver 'sosial evneveikhet' her?

Hilsen 'evneveik' med høyere utdanning og 630.000 i lønn

PS! Ja jeg fulgte med på skolen . . .

Skriv en ny kommentar

hits