Vil BT ødelegge Torget

btfaksklar
Faksimile fra BT

BT har i tirsdagens avis levert en bredside mot det sittende Byrådet fordi de ikke har tatt en beslutning om å bygge ny Torghall på Torget.
Byrådet blir fratatt all ære idet BT målbærer oposisjonen ved Ruth Grung, sine tanker omkring temaet og fortsetter hetsingen på lederplass og i en konklusjon som utgavesjefen bidrar med hver dag, av en eller annen grunn. Det er BT selvsagt i sin fulle rett til å gjøre.
Men går en inn i argumentasjonen synes det meste av kritikken å knytte seg til at ikke Byrådet viser handlekraft og setter i gang.
Problemet som Byrådet har og som alle vi som elsker Bergen har, er at det eneste alternativet som er kommet fram er en brun koloss som ville fått Rådhuset til å se ut som en perle i forhold.
Byrådet vil sende prosjektet til arkitektkonkurranse. Det skulle da også bare mangle. Dersom ikke arkitektene kommer opp med noe bedre enn de har gjort denne gangen bør de sende det ut enda en gang til.
Hva hastverket til BT og oposisjonen består i, er ikke klart. Selv bryr jeg meg lite om de selger kinesiskproduserte fake-lusekofter og råtten fisk i årevis fremover så lenge vi ikke ødelegger den vakre Strandkai fasaden med en kjapp byggekloss som ser ut som den er falt ut av et romskip.
Du snakker om operaen i Bjørvika. Å bygge et så stort bygg midt i kulturarven Fiskebryggen/Torget krever en hånd så nennsom og kapabel at om den kommer om ett år eller ti, betyr ingenting.
Det bryr ikke BT seg om. For dem er det viktigst å kritisere Byrådet.
BT roper på en diktator som kan drive vedtak igjennom. For alt er bedre enn det som står der.
Og vi som trodde journalister/redaktører var sluttet å drikke på jobben.


Hva mener du? Kommenter under.

7 kommentarer

Peter B. Namtvedt jr.

08.jul.2008 kl.19:58

Helt enig Henrik!
Det er handling å si stopp også! Det må da være mulig å få på plass noe som passer inn i miljøet. Funkishus kan vi plassere andre steder!

Typete

09.jul.2008 kl.11:03

Flott arbeid, Henrikk.
Som ungsomsskolelærer kan jeg si at denne skolestilen er midt på treet etter 10. klasse-målestokk. Veldig unødvendig med denne drikke-på-jobben avslutningen, men ellers langt over gjennomsnittet i forhold til det vi er vant med fra deg. Men vi lurer litt på om det ikke finnes vaktsjefer der du jobber. En slags ørliten kvalitetskontroll liksom, før du slipper til med dine ikke alltid veloverveide funderinger. Men du er deg selv lik. Ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen, men hva gjør vel det?
Men la meg likevel anbefale at du konsentrerer deg mer om innholdet enn om konkurrentene. Når selveste klovnen med barten gyver løs på BT, blir det litt som om Steinar Bastesen skulle gyve løs på Kåre Willoch. Mest komisk og patetisk egentlig, og ingen får med seg budskapet.
Du må passe deg for å gå i den fellen som du ofte gjør - at du tror folk tar deg alvorlig.

ungsomsskolelærer

09.jul.2008 kl.11:52

Er helt enig med dine synspunkter og kritikk Henrik. Bildene taler for seg! Hadde jeg ikke vist at lærere er i ferie modus nå, hadde jeg trodd overnevnte heller ikke var sluttet ulovligheter i arbeidstiden.

Lærer: Du klarer ikke skrive stilrent engang, du burde holde deg for god til å sette karakterer. Henrik sitt innlegg var fyldig å bra. Ditt: bare svada?. Håper ingen tar deg seriøst!

Støtter læreren

11.jul.2008 kl.11:52

Enig med deg som er ungdomsskolelærer. Må innrømme at jeg bare leser denne spalten med motivet "hvilke merkelige skriblerier kommer han med denne gang?". Poenget med at byggverket er mindre pent er greit, men fremføringen av poenget stinker. Vedrørende kritikken mot BT har jeg for liten bakgrunnskunnskap for å kunne kommentere. Det som imidlertid er sikkert er at Herr Færevåg (korriger meg om navnet er feil) må få opp kvaliteten på det som angår innhold og formulering i denne bloggen. Mangler det blant annet ikke et spørsmålstegn i overskriften? Flisespikkeri ja, men såpass må jeg kunne forlange av en journalist. Forbedringspotensialet er ikke spesielt utydelig, så det er på sin plass å ønske lykke til på veien mot bedre innhold og fremføringsevne!

Benno

12.jul.2008 kl.12:22

Ut fra bildet som er vist i bloggen bryter bygget totalt med sine omgivelser. Hvis dette er det eneste resultatet arkitektene har kommet frem til er det på tide å slippe gassen, gire ned og tråkke på bremsen med full kraft.

Jeg er helt enig med Henrik; Tar det et år eller ti år (håper for all del at vi har såpass dyktige arkitekter i dette landet at det ikke vil ta ti år å få til et passende byggverk), så har det ingenting å si. Fisketorget er en turistattraksjon, og det må da være mulig å få til et bygg som ivaretar den statusen fisketorget har blandt turistene i dag som gjør at vi klarer å opprettholde de positive sidene, og eliminere de negative. Dette vil gagne både turister, inngrodde bergensere, tilflyttere og interessentene.

Hvis det er sant det som skrives at BT prøver å presse gjennom dette trollet av en byggning ved å kritisere og hetse byrådet, så lurer jeg virkelig på hvilken interesse BT har av at et slikt bygg blir oppført.

Filip Rygg

13.jul.2008 kl.13:27

God kommentar Henrik!

Bandreas

14.jul.2008 kl.10:39

Nei, kommentaren er virkelig dårlig. Budskapet er ok og soleklart, men selve kommentaren er meget dårlig.

Skriv en ny kommentar

hits