Mester(liga)stykket

Branns bud på Lyns Odion Jude Ighalo er sprekt, strategisk godt timet, intelligent, men antagelig fånyttes. I løpet av helgen er det store muligheter for at andre, større bukkene bruse enn Hardball og Brann kommer på banen og Ighalo havner et annet sted enn i Bergen.
Bergen ville vært ideell for en som nettopp har fylt 19 år.
Det er ingen tvil om at han kommer til å spille for større klubber på et høyere nivå. Med Brann hadde han fått tilvenning til det ukentlige tribunesjokket (to kamper pr uke nå) større klubber gir, han hadde fått spille i Mesterligaen og han hadde gått rett inn på laget.
Brann brukte de økonomiske musklene de hadde i budet sitt på 15 millioner.
Det er frisk satsing som viser at laget mener alvor. Ighalo er den mannen Brann ser kan bane vei fram til gruppespillet med sine 80 millioner i bonus, eller hva det er, og da er 15 millioner en rimelig gamble.
Det budet forteller like klart er at de på Stadion langt på vei er klar til å avskrive Demba Nyrén som et bomskudd til 9,5 millioner. Ingen norske klubber har ti millioners menn på benken.
Allerede i kampen mot Aalesund i dag vil det komme klart til uttrykk hvorfor Brann skyter fra hoften på denne måten. Det er en kamp Brann skal og må vinne om de skal ha håp om nytt seriemesterskap, men samtidig spør til og med spillerne seg ( Håkon Opdal i dagens BA) "hvem skal score målene for oss med Thorstein Helstad ute".
Thorstein Helstad kommer i høst til å vise hva som bor i ham. I et tøft kampprogram kommer han til å "kjenne" den skaden helt fram til jul.
Det er ingen som vil svare meg på når Eirik Bakke sist spilte mindre skadet enn det Thorstein Helstad er nå.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits