0-8 er ingen katastrofe

Ramaskrikene runger fra landsende til landsende, og aller mest runger det fra Bergen der selverklærte genier roper på Mons Ivar Mjeldes avgang. 0-8 mot Molde var rett og slett for mye å svelge for Bergens stolthet og supporterne deres.
I virkeligheten var det et helt okey resultat. La meg forklare.
Brann skal spille sine to viktigste kamper dette året i løpet av de neste fem dagene. Uten seier mot Fredrikstad i Fredrikstad er serien over, hva angår tanker om å repetere gullet fra i fjor. Inntil videre er den muligheten svak, men til stede. På tirsdag venter Ventspils fra Latvia til kamp i mesterligaen. Dette skulle være Branns steg videre. Opp i Rosenborg-sfæren. At en like før dette måtte til Molde for å kjempe seg videre i cupen var ikke bare ubeleilig. Det var direkte krøkkete. Cupen er for tapere og lag som ikke har noe annet å spille for.
Misforstå meg ikke. Brann ønsket nok å avansere i Molde og ingen liker å tape 8-0. Men skulle en noen gang tape 8-0 i år, var dette kampen å gjøre det i.
At spillerne heller ikke la ned kilometervis med løping for å berge et hederlig tap er også av det gode. De hadde en tøff kamp i beina og hodet etter tapet mot Aalesund. Nå er det lett jogging og ro fram til lørdag.
Brann virker i øyeblikket like impotent som Henki Kolstad i den gamle sketsjen. Han løp fortsatt etter damene, men husket ikke lenger hva han skulle gjøre med dem hvis han fikk tak i dem.
Branns sesong blir avgjort i løpet av de neste fem dagene. Lørdagens kamp er antagelig minst viktig, fordi det løpet i realiteten er kjørt. Mot Ventspils på tirsdag ligger muligheten til å redde sesongen. Går en på to nye smeller er det ubønnhørlig over for Mons Ivar Mjelde og da bør Roald Bruun.Hanssen følge med.
Deres dokumenterte svakhet har i første rekke vært evnen til å skaffe nye spillere. Demba-Nyrén er et bomskudd av dimensjoner, det samme har Hassan El Fakiri og så langt,  Gylfi Einarsson vært. Katastrofale. Og i Huseklepp-saken lot man seg presse til et nivå som har gjort det uholdbart å være Brann både på overgangsmarkedet og i forhandlinger med egne spillere.
Brann har ikke hatt en vellykket signering siden Per Ove Ludvigsen dro ut døren.
Derfor er det viktig for Brann å reise seg mot FFK på lørdag. Minimum uavgjort. Og en komfortabel seier mot Ventspils. For å få det til må en tilbake til det som fungerte i fjor og innrømme en del brølere.
Da blir Brann-laget Opdal - Solli - Sigurdsson - Bjarnason - Hanstveit - Huseklepp - Jaiteh - Bakke - Vaagan Moen - Winters - Karadas.
Så får heller Demba være en slags joker i håp om at jokeren er med i dette spillet.
0-8 for Molde var ingen katastrofe. Et dårlig resulat mot Ventspils vil være det. Total og konsekvenskrevende katastrofe.

5 kommentarer

Sol

24.jul.2008 kl.11:36

Bra blogg. :]

Morten Th.

24.jul.2008 kl.14:15

Vel, jeg må si meg delvis enig. Hva som gjør meg urolig er at Brann fortsatt gjør juniorfeil spesielt i sitt defensive spill.

For meg er det ufattelig at laget ikke markerer motspillerne, men lar dem stå alene og fullstendig uten kroppskontakt i feltet. Organisert press ser ut til å være et ukjent begrep hos Brann. Når man forsvarer seg er det vanlig at alle ledd bidrar, som bl. annet United er veldig flink til. De beste lagene i norsk og internasjonal fotball holder tett bakover, og gjør livet surt for motstanderen.

Brann derimot inviterer gang på gang til party i farlig sone, og etterlater seg rom over hele banen som meget lett kan utnyttes. Brann er ikke et seriøst topplag før laget fjerner sine elementære feil, og fremstår som en helstøpt enhet som jobber for hverandre over hele banen.

Vi får håpe at fokuset ligger andre steder, men jeg frykter at Branns feil og mangler er av langt mer "alvorlig".

Andreas

25.jul.2008 kl.10:11

Tapet er ingen katastrofe. Sifrene 8-0 er derimot en katastrofe. Korthuset som MIM har bygd opp ble revet ned av en liten bris i de visne rosers by. Dette viser at vi ikke er, eller kommer til å bli, et lag som presterer jevnt over lang tid (les: mange år). Brann blir aldri Norges nye Rosenborg. Aldri! Vi kommer ikke til å vinne serien eksempelvis fem år på rad. Men en gang hvert femte år burde være mer realistisk.

Når det er sagt så mener jeg at det naturligvis er bedre å tape én kamp 8-0 enn åtte kamper 1-0. Vår kjære Monsamjelde får av meg full støtte i kampen om å snu et haltende Brann til en kjempende horde i løpet av den nærmeste tiden. Vi kan fortsatt komme ut av denne lille stormen med beina på bakken. Men dersom alt vi bygde opp i fjor blir ødelagt i år, så bør vi tenke nytt. Utfallet da må bli at Brann ikke trenger å sparke Mons siden han på eget initiativ fratrer sin stilling som ansvarlig for Bergens mentale helse.

Golf

25.jul.2008 kl.22:53

Den avisen din er så ubrukelig. Brann har solgt Helstad og ibergen preges av en sak om en narkoman som forsvant for evigheter siden?

Ibergen.no er mindre oppdatert enn en middels bydelsavis.

Knott

08.aug.2008 kl.01:11

er dette på alvor?

Skriv en ny kommentar

hits